Prvotrimestrální screening, co s sebou?

xnikax1
13. črc 2016

Ahoj holky, chci se zeptat kdo z Vás už byl na prvotrimestralnim screeningu a co je potřeba sebou? Odběry krve už mám za sebou u mého dr. v pátek jedu už jen do gennetu na Letnou na UZ. Je sebou potřeba např. MOČ? A máte nekdo zkusenosti, jak to v tom gennetu celkově probíhá a jestli budu znát výsledky hned po tom UZ? Je to moje první tehu, tak jsem že vseho trochu vyplašená. Díky za info. 🙂

maqggienka
13. črc 2016

S sebou jen poukaz na vyšetření, jestli máš a těhotenskou knížku. Výsledky se vědí hned.

xnikax1
autor
13. črc 2016

@maqggienka děkuji moc za odpověď. Nechtěla jsem na něco zapomenout, tak se radši ujišťuji. 🙂

jackjacek
13. črc 2016

@xnikax1 taky jezdím do gennetu 😉 měla by si s sebou mít ty výsledky té krve 😉 taky mi je sestřička pujčovala. A jak už je napsáno tak doporučenku a průkazku. Tak ať ti to dobře dopadne 🙂

xnikax1
autor
14. črc 2016

@jackjacek Děkuji moc za odpověď, ještě se zeptam jak jsi spokojená s přístupem a tak ? 🙂

jackjacek
14. črc 2016

Spokojená sem úplně nejvíc jak jen to jde 🙂 teď byl se mnou i partner a nevěřil svým očím. Prý by to takhle mělo vypadat všude,všichni milí,ochotní,profesionálové a teď na ultrazvuku sme měli doktora který dokonce říkal,že pokud člověka tahle práce nebaví nemá tam co dělat...byl úžasný a srandista 😀 pacienty si úplně hýčkají,doufám,že to tak budeš mít i v Praze já jezdím do Liberce 😉 pojedu ještě jednou 2.8. na poslední kontrolu.

xnikax1
autor
14. črc 2016

@jackjacek Já doufám, že to bude taky probíhat takhle podobně. ;) Jsem z toho nervózní, hlavně doufam, že to všechno dobře dopadne. ;) Jsem rada, že mas tak dobře zkušenosti, snad se najde ještě nekdo, kdo má taky dobré zkušenosti a třeba přímo z Prahy. Díky za odpovědi;)

xnikax1
autor
14. črc 2016

Takže když to shrnu tak potřebuji jenom těhotenský průkaz s kartičku pojišťovny, moč teda nepotrebuji. Doporučení jsem nedostala a krevní testy posílali primo tam. Takže děkuji ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru