První trimestr a létání. Řešily jste to?

katynka1989
3. led 2023

Dobry den, kamaradka je tehotna v prvnim trimestru, meli v planu ale letet 6h letadlem na dovolenou.
Je ji 35 ma dve deti a kdyz si cetla na netu tak je to v prvnim tri nachylne na potrat, nejlepsi je to v druhem ale to uz letet nemuzou kvuli pracovnim povinostem. Resili jste to?

gdpr
3. led 2023

Ja som 6hod letela v 7tt (nevedela som, že som tehotná) a celé tehotenstvo bolo v poriadku.

jjasmina
3. led 2023

@katynka1989 jo řešila a neletěla jsem, nestálo mi to za to. 1 trimestr je nejistý i bez letaní a raději bych chtěla bejt v domovině, kdyby něco

merope
3. led 2023

Řešila bych asi do úrovně, jak moc by mi ten potrat vadil. A taky dle toho, do jaké se letí destinace - opět - jak moc by to vadilo (kvůli úrovni zdravotnictví). Sama jsem byla extrémně opatrná, ale měla jsem "vymodlené" dítě po 5 letech IVF pokusů.

macinka1989
3. led 2023

@katynka1989 já jsem letěla na přelomu 1.a 2. trimestru po poradě s gynekologem, který řekl, že když je všechno OK, tak nevidí důvod neletět. Bylo mi 29, bylo to moje první a všechno OK. V letadle zpět s náma letěla těhule, která vypadala už na rozsypání a ta většinu letu, když to šlo, chodila po letadle tam a zpět. Podle mě musí i každá sama posoudit, jestli se na to cítí v té dané době.

janedv
3. led 2023

Hele, ono to zalezi. V prvnim trimestru muze potratit i tak, bez souvisu s letanim. Spis jde o to, ze kdyby letela a potratila, mohla by si to vycitat a bylo by tezke s tim zit (a pritom by to mohlo byt nezavisle). Ja do 11tt pracovala, jeste mimo Evropu, takze jsem letela nekolikrat kratsi lety a pak i dlouhy mezikontinentalni 12h. Bylo mi 35, prvni dite, vse bez problemu. Drzim palce.

katynka1989
autor
3. led 2023

@janedv dekuji vyridim 😊

lucynka721
3. led 2023

Byla jsem na dovolené v Tunisku, let trval 2,5 hod. Byla jsem cca kolem 9tt.

takyjedna
3. led 2023

Tady se neptej, dostaneš odpovědi 50/50. Někdo by klidně ještě jel navštívit tetičku do Austrálie, někdo neopouští hranice svého města, protože coby kdyby. Záleží jenom na tobě.

drep
3. led 2023

Letěla jsem na přelomu druhého a třetího trimestru na kongres. Ale já obecně mám ten názor, že nebezpečí létání v prvním a druhém trimestru není prokázáno a je to dojmologie.

monika3456
3. led 2023

@katynka1989 létala jsem u dvou těhotenství od začátku do 29 týdne a vše ok

mysh_me
3. led 2023

Letela jsem na dlouho planovanou dovolenou cca 2-3 tydny po pozitivnim testu. Byla jsem pred odletem u doktorky, ta potvrdila tehotenstvi a rekla ze ten zacatek je vzdy 50:50, at delam co delam, tak jestli se na to citim at klidne letim. Bylo to v ramci Evropy, let trval cca 2,5h, vsechno v poradku.

zlaticko22
4. led 2023

Letěla jsem 7/8tt, 6 hodin do Dubaje a následně 6 hodin na Mauricius. Byla to svatební cesta, hodně jsem o tom přemýšlela i s partnerem. Těhotenství jsem ještě od dr potvrzené neměla, objednala mě až po příletu. Řekla mi, že můžu potratit v letadle, ale i doma na gauči, že je ten začátek nejistý a nikdo neví příčinu potratu. Tím, že mi bylo fyzicky dobře a v hlavě jsem si to nastavila, že bude vše v pořádku, jsem letěla. Nebudu lhát, že jsem se nebála. V batohu nachystané vložky, tampony, kdyby cokoliv. Na let jsem si koupila kompresní ponožky a každou hodinu se v letadle byla projít a celou dobu jsem na miminko v duchu mluvila, at to zvládne a drží se. Vše dopadlo v pořádku.
Nikdo se za nic ale nezaručí, lékař už vůbec ne, je to opravdu citlivé období a může se stát kdykoliv, cokoliv. Je to na rozhodnutí ženy, jak to cítí. Snažit se x měsíců, být po IVF apod, tak do toho nejdu....

jjasmina
4. led 2023

Ono je potřeba se připravit i na variantu hospitalizace, pokud bych už letěla, tak mít dost financí a fakt dobrý pojištění.

katynka1989
autor
4. led 2023

@zlaticko22 dekuji za tvuj pribeh predam info 🤗

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru