Je možně podruhé otěhotnět přirozeně, když první těhu bylo po ivf? Máte někdo vlastní zkušenost nebo někoho znáte? Díky.
Ahoj Jasminy, mně a mojí kamarádce se přesně toto stalo. Kamarádce hned po šestinedělí, mně naštěstí až 2 roky po porodu 🙂 . Byl to docela šok, protože u mně bylo jasné, proč nemohu otěhotnět, u kamarádky byla příčina neznámá, tam bych to celkem pochopila. Antikoncepci před IVF jsem nebrala 8 let a nikdy nic, teď už jí řešit začnu 🙂
Ahoj Jasminy, já jsem byla na IVF 2 krát a bez úspěchu.Doktoři mě řekli příčina neznámá.Byla jsem zoufalá mimčo jsme moc chtěli. ☹ Postupem času jsem dlouhé cestě snažení jsem se nato úplně vykašlala neměla jsem sílu už bojovat.Smířila jsem se s faktem,že děti mít nebudeme. 😒 Teď jsem těhotná přirozeně,byl to šok když jsem to zjistila,ale jsme moc šťastní. 😵 Těhotenství probíhá úplně normálně bez problémů. 🙂
já teda neotěhotněla s IVF ale mám za sebou 1IVF a 2kety bezuspěchu vše špatně hormony, spermijky dost a pak najednou se zadařilo přirozeně a tedka druhé mimi taky přirozeně
Ano, sestřenice. Měla šanci asi jednu k milionu, že otěhotní bez pomoci lékařů a ejhle, vyšlo jim to hned na první pokus. První bylo po IVF
Máme v příbuzenstvu podobný případ jako je @fanfulin, byli třikrát na umělém oplodnění a nezadařilo se, pak si vzali chlapečka z kojeňáku a šup - už mají i dvě svoje neplánované děti 😀 ale samozřejmě moc chtěné 🙂 Psychika dělá svoje. Když už člověk jedno dítko má (a je jedno jestli osvojené, nebo ze zkumavky), tak už na tom otěhotnění tak strašně nelpí jako bezdětní lidé, a často se pak nečekaně přirozeně zadaří 😉 Hodně štěstí v těhulení 🙂
Já mám první přirozeně, druhé z pátého pokusu IVF a pak jsem byla "zázrakem" těhotná po třetí, bohužel to nedopadlo dobře a v 10tt revize ☹
Ahoj, já osobně zkušenost nemám, ale mám dvě kamarádky, kterým se toto stalo. Ono asi hodně záleží na tom jaký je ,,zdravotní důvod,, a proč nemůže žena otěhotnět přirozenou cestou, ale znám maminku, které doktoři tvrdili, že nebude mít nikdy děti a má tři.....přirozeně. Hodně štěstí 🙂
Ahojky já mám taky známe kteří mají dva kluky po IVF a pak najednou otěhotněla žena hned po šestinedělí přirozeně a to jim řekli že přirozeně mít děti nikdy nebudou 😀
Ahoj,mám kamarádku která má první dítě po IVF,tvrdili jim,že přirozeně neotěhotní,že její prtner má moc málo spermií a k tomu ještě "líné",takže přirozeněže prý to nikdy nepůjde 🙂
byli jsme spolu v ozdravovně se staršíma dětma,když zjistila že je těhotná přirozně,byl to pro ni celkme šok 😀 bohužel to nedopadlo,skončilo to zhruba v 6tt,ale do dvou měsíců byl těhu opět,opět přirozeně.To už dopadlo dobře.Takže i když doktorři řeknou ,že to 100%přirozeně nepůjde,tak příroda to stejně někdy zařídí jinak 🙂
Ano, mám spoustu známých, které mají tuo zkušenost..a doufám, že budu mezi ně patřit jednou také...
takže ano možné to je...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
mně se to stalo .. ale měla jsem první přirozeně, druhé po 5 letém neúspěšném snažení po ivf a třetí zase přirozeně 😉