Ahoj,mám před sebou první kontrolu v porodnici,vím akorát,že budou kontrolovat srdíčko.Už mám po prvním termínu tak se trošku obavám, že si mě tam nechají,druhý mám tp 1.12.Vůbec žádné bolesti nemám.Trochu mám strach že mi budou vyvolávat.A prý je to horší.
@lucinkis taky jsem přenášela a nakonec to dopadlo tak, že mi dr. v poradně v nemocnici řekla: buďto můžete sama zítra nastoupit na indukci (protože já už jsem fakt sotva lezla a byla jsem úplně hotová z toho, jak jsem toho pidižvíka měsíc intenzivně vyháněla a nic) anebo můžete ještě týden počkat, ale to už bysme si vás tu nechali nedobrovolně na indukci. A to by bylo 2 týdny po prvním termínu. Jinak indukce se neboj, já se toho bála jak čert kříže a zpětně musím říct, že jsem za to ráda. 6 hodin takový kontrakce o ničem, v pohodě jsem to rozdýchala, pohodička, otevírání nic moc...spíš nic než moc.... a pak při jedný kontrakci praskla voda a malá byla venku do 2 hodin - takže rozhodně žádný dlouhý porod. Jen díky tomu, že se fakt něco pořádnýho dělo jen ty 2 hodiny, tak to byl fakt fičák a nestihla jsem se ani rozkoukat a už PA volala "rodíme" 😀 Moc ráda na to vzpomínám - byl to úžasný zážitek....jsem moc ráda, že jsem to měla rychle za sebou🙂
Veď si svojprávna...keď nebudeš chcieť, tak tam neostaneš a pôjdeš čakať na rozbehnutie pôrodu domov. Navyše to by si musela na tom byť veľmi zle, ak by ťa hneď chceli hospitalizovať 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lucinkis mas docela velke rozdily v TP. Ja rodila 41+2. Vyvolavaji az 41+3, aspon u nas v Olomouci. Pokud je tedy mimi v poradku tak cekaji. V kazde porodnici to ale delaji jinak a taky to urcite zalezi na tobe. Pokud miminko nestrada...... Ja den pred porodem udela snad uplne vsechno, abych malou popostrcila. A to jsem ten den byla na kontrole a nebyla jsem ani na prst. A pak to slo rychle, bez jakychkoliv priznaku. Ja do porodnice na kontroly chodila po terminu kazdy den. Neboj, to bude v pohode. Pokud Vam oboum nic neni, tak si te tam nenechaji. Jinak ano, vyvolavany porod byva delsi a intenzivnejsi.