Ahoj holky, prosim o odpověd!
Proplatila vám VZP 1. screening ve 13. týdnu?
Děkuju!
Koukni na jejich stránky,co proplácí.-)
Ano, poplatek na genetice byl jen 30kč..Něco jiného je, pokud zajdeš do soukromého centra, tam ceny 600-1000kč, možná i víc, ovšem potom velký utz bývá zdarma už. Já byla poslána do Ol centrum fetální medicíny a genetika a tam opravdu za každý utz jen ten poplatek regulační 30kč a nic víc..
Ano i ne. V prvním těhotenství ne i přes to, že jsem měla doporučení - Genne. Ve druhém ano s doporučením Gest 😉. Záleží i na pracovišti, kde si to necháš udělat.
VZP to neproplácí, vím to od své dr., pač jsme na to nakonec nešli, u naší dr. to stojí 1400kč
Ahoj, jsem u VZP u gyndr jsem dostala jen žádanku pak se objednala nechala se vyšetřit nic nikde neplatila a spokojeně odcházela domů 😉
Já bych řekla že by pojka by měla proplácet scrn v prvním trim 13tt a pak ještě ten ve 20tt 🙂 Já tedy rozhodně nic neplatila 😉
záleží zda ti na to dá mudr žádanku. Já jí měla, byla jsem dvakrát. Poprvé mi tam dokonce napsal, že tam jdu na žádost pacientky a stejně po mě nic nechtěli. Podruhé jiná mudra, žádanka bez té poznámky a taky nic.
Dokonce mě zblbli triplly u mojí mudry, riziko down 1:7... ale já tomu nevěřila já si volala do genetu a vyžádala si opakovaný test, že to zaplatím. Nakonec po mě nic nechtěli, i když tenhle test jsem si vyhádala sama a nechtělo se jim do toho, že podruhé to je divné. Pak nakonec mudra v gennetu uznala, že to bylo dobře, protože první byl fakt divný a druhý vyšel dobře!
Taky jdu na screening,doktorka mi říkala že se neplatí ten ted nevím v jakém týdnu nebo jen na doporučení ted fakt nevím,ale že by bylo fajn kdybych šla a těch 1000,- si zaplatila. Těch 1000,- klidně objetuju pro mimčo,ale prý poj. Ministerstva vnitra to platí tak si ta, zavolám
nic jsem neplatila, takze asi ano 😉
Já byla na screening v Trutnově, tam to stojí 800Kč. Za ten klid to stojí a hlavně mám 4 fotečky miminka které bych jinak vůbec neměla.
ja mela doporuceni od gyneologa a nic jsem neplatila.. dale jsme se dohadla,ze mi misto triplu mi udelaji utz v 17tt a take jsem nic neplatila (oboji bylo v gennetu)
Já byla v Podolí se žádankou a nic jsem neplatila.
Se žádankou se neplatí, bez žádanky ano
ja sem byla ve Zline ted bez zadanky a platila sem 1400 ale velky UTZ mam zdarma.Mela sem to i u prvniho syna se zadankou a taky sem platila
já byla po IVF, screening mi doporučili a neplatila jsem nic, neplatila jsem ani za rychlé výsledky z plodovky, protože to genetik napsal do žádanky, že je to nutné. Záleží, kam chodíš.
já mám škodováckou pojišťovnu (Zaměstnanecká pojišťovna Škoda) a propláceli komplet celou částku 🙂
Zdravím, jak to tedy je s tou platbou(jsem u VZP) a je to vyšetření vlastně povinné? Já jsem na konci 8tt, takže mě NT+screening teprve čeká. Bydlím v Praze, tak by mě zajímalo, jak je to tady. A mohu si vybrat, kam půjdu, když by to někde bylo levnější nebo dokonce zdarma? Malou jsem rodila v Brně a vyšetření jsem měla tam v r.2009 v Prenatalu na Veveří a tam jsem tehdy neplatila nic. Ségra tam půjde letos a prý bude platit 1450, když to bude chtít komplet, ale dá se něco vypustit, či co. Ale prý minimálně 500Kč za to dá.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj ministerstva vnitra to proplácí,volala jsem si tam, zkus juknut na stránky VZP př. zavolat na jejich linku.