Dobrý den, jsem nějaký týden těhotná. Bohužel mě začala trápit zácpa. Nic nepomáhá... ovoce, zákys, proste nic. Vzdala jsem to a použila projímadlo Laxygal, ale jen pulku dávku. na netu jsem nenašla, že by to mělo nejak poškodit plod.
Myslite, ze jsem udelala hroznou chybu?
diky jany
Nemá cenu se zpětně trápit s tím, jestli jsi udělala chybu 😅
Příště radši zkus něco jiného nebo se poraď v lékárně 😉
Mně třeba slušně pomáhá Activie - jogurty a jogurtové nápoje 🙂
Ahojky, a Espumisan jsi zkoušela???? Bez něj bych těhotenství nezvládla, hodně jsem trpěla na zácpu, fakt super, funguje, mohou ho těhule i kojící. Bohužel nevím nic o Laxygalu... . Jo, a dobrý je i po porodu 😉 , hlavně v porodnici, když hlídají stolici.
Espumisan je ale dobrý na nadýmání ne??? Bez něj bych teda nepřežila 😅
Bohužel na zácpu zkouším všechno,ale bez úspěchu 2x denně jogurtové nápoje s probiotikama,spoustu ovoce,zeleniny,kompoty,ale je to pokaždý očistec a šílenost to teď chodím aspoň jednou za 3 dny a ne za týden 🙄 😖
Espumisan je teda na nadýmání a plynatost, je to látka, která vychytá ve střevech plyny a rozpouští je a nijak se nevstřebává, takže na zácpu může působit maximálně psychologickým a placebo efektem (což je někdy polovina úspěchu) 😉 ale já bych doporučila Lactulosu, to je absolutně neškodný, dá se to dlouhodobě, v těhotenství i po porodu a mělo by to zabrat. Dá se koupit v lékárně bez receptu buď jako Lactulosa Al nebo Duphalac. A hodně tekutin celkově.
ahoj, já v těhu taky trpěla jak pes na zácpu. Mě pomohla jen lactulosa http://www.lekarna.cz/lactulosa-biomedica-1x500... a pak jsem musela začít brát magnesko, tablety mě také zacpávaly, ale pak jsem si nechala napsat magnosolv rozpustný ve vodě a ten mě teda pak zácpy zbavil.
Pomohlo mi Psyllium, ale musi se to pit denne. Vydledek se dostavi tak do dvou tri dnu. S tim Laxygalem se netrap, stejne to uz nejde vratit 🙂 Ja jsem si take jednou vzala, kdyz jsem nevedela ze jsem tehu, dozvedela jsem se v 6 tydnu.
ahoj, já se cpala na kila hroznovým vínem a pomohlo 😉 Jiné ovoce nezabíralo, ale denně hrozno a super 🙂
Taky mam lactulosu, beru kvuli tvrdnuti bricha a krecim ve svalech hodne magnesia a vapniku. Dr. i lekarnice rikaly, ze je lepsi projimadlo nez trpet zacpou, ta pry muze vyvolat tvrdnuti bricha ci predcasne stahy delohy.
Ahojky, já trpím zácpou pořád ☹ , ale pomáhá mi lněné semínko, stačí lžičku a zapít hodně vody, ono nabobtná a pomůže. Dlabu ho pořád i v těhotenství, dávkování uvidíš, třeba ti bude stačit ob den, hlavně v tom není žádná chemie 😅
Ahojky, na zácpu taky dobře zabírá Zaječická hořká voda, doporučila mi ji moje doktorka, zabrala mi prakticky ihned 🙂 .
Svestky a kafe s mlekem po ranu a je to tutovka 🙂 jinak psylium do vody taky pomaha.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A co švestky? Kompot? Sušené? Večer je namočit do vody a ráno to vypít. Já na ně nedám dopustiti. S Laxegalem nevím, ale raději bych to neopakovala...