Ahojte maminky, moje druhé těhotenství(3 měsíc)je stejné jak u prvního....měla jsem a mám problém s vyprazdňováním i po čípkach u prvního jsem měla i hrozné hemeroidy a po porodu ani nemluvím, to jsem měsíc nemohla sedět.
Chtěla jsem se zeptat, zda to měl někdo stejně a co na to pomohlo?cítím se hodně nafouklá a mám celkem bolesti břicha.
Děkuji maminky
No ono je to hodně individuální :D. Zkoušela jsem jít po "přírodní cestě" - lněná semínka, jogurty, vláknina jak v rámci ovoce/zeleniny tak i v té sáčku. Stejně nic nepomohlo... když jsem k tomu přidala hodně pohybu popř nějaké cvičení z jógy pro těhotné (přímo nějaká pozice pro lepší práci střev) tak trošku to pomohlo... jenže
Mně pomohlo každé dopoledne bily jogurt + lněna semínka (ale musíš je trochu nadrtit) a do toho třeba mandarinku. A nejedla jsem bílé pecivo.
Kazdy den joga nebo alespob procházka. Pak to jakžtakž šlo.
O lactulose jsem slysela, doporučovala mi ji těhotná kamarádka, pry skvěle funguje. Mela jsem ji v záloze.
Drzim pesti ✊
@miskaa31 mne pomáhá MAGNOSOLV od Dr. Lactuosa mne jen brutálně nafukuje a mám z ní křeče. Beru ji dvakrát denně ráno a večer a hodně piji.
Taky mám dobrou zkušenost s lactuosou, i když teda ne z těhotenství, ale po porodu.
@miskaa31 já do 4.m trpěla hrozne na zacpu. Až mi bylo fyzicky špatne. Nemohla jsem fungovat, bylo to silene. Nafoukly střeva, krev při tlaceni. Pak jsem se někde docetla, ze Magnosolv, který je primárně určen proti tvrdnutí břicha a nedostatek minerálů má jako druhotný projev - hladkou stolici. Rekla jsem to Dr, napsala mi ho. Od prvního dne uleva a po problémech! Žádné nafouklé břicho a hlavně pravidelná, hladka návštěva wc. Mrzí mne, ze jsem ho neměla od začátku. Cekala jsem dvojcata a ke konci těhotenství (38.tt) se v důsledku prokrvení spodku o mě pokoušely hemoroidy. No, mít do toho ještě zacpu, je po mě😅
Mě taky upřímně pomohl až Magnosolv.. Ale já ho brala primárně kvůli tvrdnuti břicha po operaci slepaku ve 24tt.. Do té doby jsem taky trpěla a na wc prosedela hodiny, z tlačení mám hemeroidy, zkoušela jsem nějaká přírodní projimadla, pohybu jsem měla taky dost.. teď jsem 35tt a za chvíli budu muset Magnosolv vysadit, tak jsem zvědavá, co bude.. teď jdu opravdu každé ráno, většinou i několikrát denně.. stolice je sice řidší, ale za mě tisíckrát lepší, jak zácpa...
Ahojte holky, díky za rady...magnosolv mě nepomáhal, koupila jsem lactulosu a hned rozdíl...děkuji za rady♡
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Lactulosa, ale za celé těhotenství jsem nevychytala dávkování, buď nic, nebo jsem se totálně po 🤣 ale funguje.