Ahoj, potřebuji poradit, jsem ve 21+4 v týdnu, jsem očkována, chci jedc babičce návštěvu, ale sestřenka byla na škole přírodě, kde vyskytly příušnice,ona je zatím nemá..Jestli mohu jedc, je to riskantní moc děkuji..
No, právě.. gynekolog my řekl, že mohu jedc.. snad vše ok bude..
Ahoj, já příušnice chytla i přesto, že jsem očkovaná. Sice to nebylo v takové míře, měla jsem oteklou jen jednu stranu a nic víc mi u toho vlastně ani nebylo, ale chytla jsem je.
Klidně bych jela. V práci jsem se během 1. trimestru s nimi nepřímo setkala několikrát (žáci z jiných tříd, ale na stejné budově, na stejné chodbe). Taky jsem se bála, ale doktorka mě uklidnila. Problém by mohl nastat v úplném počátku těhotenství.
Já jsem příušnice prodělala v 1. trimestru, s doktorkama jsme prošly snad veškerou literaturu, děsila jsem se, že to nějak ovlivní dítě,ale naštěstí to všechno dopadlo dobře, podle chytré literatury je tam riziko snad 0,01%.
Moc, děkuji, holky, na konec jsem jela .. ani jsem se moc sestřenkou nevyskytovala.. snad bude vše ok..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@hribitovka já bych klidně jela. Ale je to o vás - riziko, že byste je mohla dostat, je minimální, ale vy si musíte určit, jestli jo nebo ne. Když jsem byla těhotná, přišla šéfová do práce s pásovým oparem (nevěděla, že to je PO, zjistila to až odpoledne), byla jsem s ní v kontaktu a nedostala jsem to. To, že někdo byl někde, kde byla nějaká nemoc, proti které jsem očkovaná (i když je otázka, jestli je očko ještě účinné v dospělém věku bez přeočkování).... To byste se v těhotenství musela distancovat od všech dětí, co chodí do školky a školy - tam je totiž furt něco🙂