Přítel mi řekl, že holku nechce. Chtěl, aby to byl kluk. Měly jste podobně?

bubbllina
30. bře 2022

Zdravím,

Asi nejsem tak zhrzená jen se potřebuji vypovídat a jelikož to ještě nikdo neví tak nemám komu. Ve zkratce napíši co tomu předcházelo minulý rok jsem otěhotněla oba jsme měli velkou radost. Všechno bylo v pořádku až do určitého týdne kde se zjistilo, že není v pořádku. Následovala x vyšetření a týdnu čekání protože se na to přišlo brzo. Po všech zvážení jaký by dítě mělo život jsme se rozhodli pro ukončení. Tím, že od prvního oznámení do ukončení uběhlo něco přes pět týdnu už jsem s tím smířila než jsem šla na zákrok. Samozřejmě jsem si párkrát brečela i po zákroku, ale už to nebylo tak strašné jako předtím. Ani jsme vlastně neviděli zda je to holka nebo kluk což v tu chvíli nebylo podstatné.

No a teď k věci po třech měsících jsem otěhotněla hned na poprvé. Což samozřejmě nevadilo protože jsem to tak chtěli. Teď je zatím všechno v pořádku za pár dní budu v týdnu kdy jsem byla v předešlém těhotenství na ukončení. No a vypadá to, že to bude holka zatím to ještě tedy není potvrzené. Teď na poslední kontrole jsem paní doktorce dobře nerozuměla zda řekla mělo nebo měla, ale spíš si myslím, že to znělo jako měla. No a zde je ten problém přítel mi řekl, že holku teda nechtěl takže jsem mu zatím o tohle ani neříkala než to bude opravdu potvrzené. Pokud to bude holka tak z toho tedy není vůbec nadšený. Možná to je tím, že jeho kamarádovi se nedávno narodil syn a vůbec v našem okolí se rodí spíše kluci než holky. Když jsem mu řekla, že to ovlivňuje on, že má dva chromozomy a já jen jeden no tak na to mi řekl, že to teda udělal špatně a, že takhle to nechtěl. Už přestal z toho být i tak nadšený jak byl předtím. A jak ho znám tak tohle ho jen tak nepřejde a otázka je zda vůbec. Mám celkem obavy z toho co to s námi udělá když se nenarodí kluk podle jeho přestav. Tak jsem si myslela, že potom čím jsme si prošli bude rád a, že bude konečně v pořádku tak on ne ještě se začne chovat takhle.

Měla jste některá něco podobného, že chlap chtěl vehementně kluka a holku ne a stejně měl holku.? Srovnal se s tím .?

izzylka
30. bře 2022

Kolik mu je? 17? 🤦🏻‍♀️
Tak snad je uplně jedno, jestli pinďa nebo pipka, ne? 🤔 kor po tom, čím jste si prošli 🥵
Jinak spousta chlapů si více přeje syna...ale většinou jsou z té holky pak poprdění...ona si ho ta holčička omotá kolem prstu 😂 a pokud ne, tak to fakt není chlap do života, se kterým bych chtěla být 🤷🏻‍♀️

malinkata
30. bře 2022

To je s prominutím debil. Takhle se rouhat

zlataberta
30. bře 2022

To nemůže myslet vážně🙉

treasurka
30. bře 2022

@bubbllina To je vul, teda 🤦🏻‍♀️

lovemusicsun
30. bře 2022

Manžel si taky hodne přál kluka, my si to rict nenechali a když se narodila holka, tak byl tak rád, že by ji za nic nevymenil. No a když jsem byla těhotná podruhé, tak uz si přál i druhou holčičku a na kluka totalne zapomněl.
Takže pokud tvůj přítel není totální debil, tak musí vědět že je to 50 na 50 a že ovlivnit se to nedá. Chápu, že trochu zklamaný být může, může chodit po světě a prohlašovat že "teda na druhý pokus toho kluka da", ale ve finále musí pochopit že o nic nejde. A nebala bych se, že holčičku nebude mít rád. Spíš naopak, holky mají na tatínky carovnou moc.

darinka84
30. bře 2022

@bubbllina ne opravdu potom co jsme přišli o první dítě a ani nikdy předtím neměl manžel problém s tím, že to bude kluk nebo holka... Tomu se ani nechce věřit a doufám že to je jen tvá domněnka a jde mu hlavně o zdravé dítě.. Jinak bohužel žiješ s volem. Co víc dodat

bubbllina
autor
30. bře 2022

@darinka84 Tak moje domněnka to opravdu není. Řekl to úplně normálně s klidnou hlavou a přesně tak jak jsem psala. Přišel s tím sám z ničeho nic.

michaela666
30. bře 2022

Jak holku nechce??? Tak měl udělat kluka 🤦. Zapomněl, že si nekupuje rohlíky v obchodě??? Můj muž prohlásil, že by raději kluka. Byla jsem po druhém screeningu a on se začal hroutit, že nezvládne až za dcerou jednou budou chodit podobní "hajzlící" jako byl on v 15cti. 😃 Od začátku jsem věděla, že mu na pohlaví nezáleží. Důležité pro něj bylo zdraví, ale zaskočený byl. Dceru miluje a jsou super parťáci.

betysch
30. bře 2022

Můj muž děti moc nechtěl.Ale nechal se ukecat, dlouho to nešlo.Takže když se zadařilo tak byl poměrně v šoku.Samozřejmě chtěl kluka.Když nám na UZ řekli že to bude holčička,tak jsem viděla jak ztuhnul a dlouho byl ticho.Každopádně dcera je jeho mazlíček.Když jsme čekali druhé tak byl pomalu uražený když nám všichni přáli kluka-chtěl holčičku.To se splnilo.Včera přišel s tím jestli si neuděláme třetí holčičku(za mě už rozhodně ne).

aaaa15
30. bře 2022

@bubbllina Manžel si taky vždycky strašně přál kluka. Když nám u prvního řekli, že je to holka, tak zmlknul a několik hodin nepromluvil. Jakmile se dcerka narodila, tak je to jeho miláček a jak roste,tak ji má rád čím dál víc. Nedal by ji za nic na světě.
Jako druhé máme kluka,manžel nadsenej. Nicméně je malému 9m a pořád si k němu cestu moc nenašel (pravda však je, že malej v noci nespí, hodně křičí a je divočáka- úplný opak dcerky). Rád ho má, ale třeba hlídat ho moc nechce. Prý se těší, až víc vyroste a domluví se s ním jako s dcerkou.

blbajulca
30. bře 2022

@bubbllina proč si s takovýmhle pitomcem proboha pořizuješ dítě?🤦

shirilka
30. bře 2022

@bubbllina Manžel vždy říkal, že by ideálně chtěl holky dvojčata, no a čekáme druhého kluka. Už z prvního je úplně hotový, že dědic, už teď s ním neskutečně blbne a vymýšlí co bude dělat až budou dva a budou větší... Chápu, že když má v okolí tolik kluků, tak ho ta vize malé kopie evidentně nadchla, ale to neznamená, že s holkou, by se nevyřadil. Můj táta měl třeba dvě holky a dělal s námi normálně i věci, co jsou spíše klučičí a jak nás to bavilo. Měl by se nad tím zamyslet jako dospělý chlap. Jako na pohlaví by mu nemělo až tak moc záležet, jako chápu, že každý si něco trochu více přeje, ale ve výsledku je strašně důležité, aby to malé bylo zdravé. Na světě je tolik lidí, kteří se o miminko snaží roky a není jim prostě přáno a brali by holku/kluka všema deseti.

korin
30. bře 2022

A co udělá, když to bude holka? Opustí vás? Věřím, že nejpozději okamžikem porodu pochopí, že byl zcela mimo.

darinka84
30. bře 2022

@bubbllina hmm tak to je docela smůla no.

jako_mala_holka
30. bře 2022

🤦‍♀️ víc radši psát nebudu, tohle úplně stačí

bubbllina
autor
30. bře 2022

@blbajulca Prosím. Žijeme spolu už několik let takže to opravdu není známost z baru a pár měsíců. Tohle mě opravdu zarazilo, že to přišel říct. Když jsme to vlastně vůbec neřešili. Ale za ty roky jsem se s nim opravdu špatně neměla a nic mi nechybělo.

alishka111
30. bře 2022

Já to měla podobně. Naprosto jsem si nedokázala představit, že to bude kluk, manžel zase chtěl jenom kluka. Pohlaví jsme zjistili z plodovky, takže v souvislostech sice manžel musel sice vstřebat, že to bude holka, ale byli jsme hlavně rádi, že je zdravá. U druhého už nam to bylo oběma srdečně jedno. A milujeme je oba, dceru i syna 😁 Jak člověk zažije tu rodičovskou lásku, tak mu dojde, že je to blbost ;)

alishka111
30. bře 2022

@aaaa15 přesně 😁 Někteří ani neví, co chtějí, ta klučičí energie je uplně jiná 🤣

sigyn
30. bře 2022

Nejspíše půjdu proti proudu, ale já třeba taky chtěla jen kluka. Když na UTZ doktor řekl, že to spíše bude holka, tak to se mnou málem seklo. Ani po porodu jsem z holky nebyla nadšená (manželovi bylo pohlaví od začátku jedno). Já si prostě nedovedla představit, co té holce předám do života...No po roce mě tyhle starosti zcela přešly. 😀 Teď čekáme druhé a je mi to úplně jedno, co to bude. On prostě člověk má nějakou představu a život pak naučí. Jakmile se na něj poprvé usměje, tak mu pohlaví bude úplně ukradené. Pokud tedy není ten typ, pro kterého ženská = služka pro chlapa.

luckawm
30. bře 2022

@bubbllina tak jestli to mysli vážně je to fakt idiot. Manžel si samozřejmě taky ve skrytu duše přál více kluka a ma dvě holky. Na cestě máme třetí a vím, ze by chtěl mít doma i chlapečka, ale hlavně si přeje, aby bylo miminko zdraví. Tak holt bude mít tři dcery. Já jsem si prala víc holky, ale rozhodne bych z kluka nebyla zklamaná 🤷‍♀️. Mě by to od nej teda hodně ublizilo kdyby měl takové reci.

jjasmina
30. bře 2022

@bubbllina to je s prominutím hodně sebestredny a sobecky debil, s takovým bych ani nebyla. Úroveň puberťák. A jinak teda doufej, že až se to narodí, tak změní názor. Můj chlap chtěl holčičku a když jsem se ho zeptala, co když to bude kluk, tak mi řekl, že ho bude milovat stejně, tak co..

margaret88
30. bře 2022

Většinou nekomentuji ale tady musím. 🤨
Ne,takovýho dementa doma fakt nemám! ( Bez prominutí) Tohle je něco ne mě.👿 Tyhle kecy úplně nesnáším. Musí to být kluk, já chci holku, já chci páreček, já chci dědice jména atd. Vždyť je to proboha jedno.🤷
Upřímně tě lituju, že s někým takovým čekáš dítě. Hodně štěstí... budeš ho potřebovat.🍀

letalnica
30. bře 2022

@bubbllina Jo, můj ex se takhle pohrdavě vyjadřoval, že prý co s holkou. Paradoxní na tom bylo, že on je neplodný (to jsem zjistila až později, zatajil mi to). Chodili jsme na IVF s dárcem. Nakonec kluka mám, ale už s někým jiným 🙂

jako_mala_holka
30. bře 2022

@margaret88 napsala jsi to prakticky za mě (akorát ji teda asi nedokážu litovat), já si radši sedla na ruce

blondynka400
30. bře 2022

@bubbllina já si myslím, že toto je na obě dvě strany a nevidím na tom nic špatného, že je člověk "zklamaný" že to není to vysnění pohlaví. Holky to každopádně s tatínky umí a mají obtočené kolem prstu mnohem víc než kluci, takže toho bych se nebála. Já to měla takto u druhého dítěte, věřil v kluka, na UTZ ve 20 tt se dozvěděl, že je to opět holka, tenkrát tam pronesl (fakt ošklivě) další křivochcanda, ale co se narodila tak jí má víc než rád a nikdy by jí za kluka nevyměnil. Takže za mne klid a vůbec si nemyslím, že je to debil jak tu některé píšou.

bubbllina
autor
30. bře 2022

@margaret88 Tak litovat opravdu nepotřebuju. A já toho rozhodně nelituji.! Nežijeme spolu chvilku a ani spolu chvilku, že by to byla pár měsíců známost. Nikdy mi nic nechybělo a měli jsme se vždycky dobře. Chová se úplně normálně není zlý ani nic jiného. Myslím si, že se s tím srovná. Možná to je také tím, že jeho otec očekává, že od něj bude mít vnuka i když jednoho už má od dcery. Počítá s tím, že by se syn jmenoval po tátovi což samozřejmě i kdyby se nakonec narodil syn nebude jelikož jsme se už domluvili ba jiném jménu. Možná zde je ten problém. Popravdě jsem se neptala proč to řekl nebo co ho k tomu vedlo protože mě to dost zaskočilo.

cherie24
30. bře 2022

@bubbllina mám 2 holčičky (2 tatínci) a oběma to teda bylo jedno. Partner dokonce jednu dobu mluvil o 4 dětech ( před tím než všechno šíleně zdražili 🙄) a na mou otázku, co když to budou samé holky? Odpověděl - no tak budou, hlavně když budou zdravé. Ona velká část chlapů si přeje syna, možná proto, že jim to přijde jednodušší, navíc ten dědic žejo. Já jsem si taky říkala, že nevím, co bych dělala s klukem. S holčičkou je to takové přirozené, modelujeme si, malujeme, dáváme sponky do vlasů, ale jak bych si hrála s klukem netuším 😄 Smozřejmě bych ho měla ráda úplně stejně. Třeba to tak vnímají i ti chlapi, když chtějí syna.

eviicka
30. bře 2022

Zažila jsem u mého ex - ten měl vysněnou holku -dceru a nic jiného nepřicházelo v úvahu. Tam to ale mělo asi trochu původ v rodině, měl trochu komplex, že jeho otec asi trochu upřednostňoval jeho sestru (no ale máma zase jeho...). A chtěl to nějak kompenzovat, no naštěstí jsme byli moc mladí a rozešli se včas (i kvůli jinému tedy).

Spousta lidí ve skrytu doufá v jedno pohlaví, akorát to nedává takto najevo (ale kolik holek se i tady přiznalo, že to "druhé" pohlaví obrečely). Držím palce ať je to jen něco momentálního a pro příště si už dá pozor na pusu.

babetak
30. bře 2022

@bubbllina Můj, nyní už manžel, chtěl vždycky syna, Tomáše... U první si myslel, že je to 100%, vždyť přece ví, co dělá 😂 No byla to samozřejmě holka. Pak druhá a třetí😂 To už bral s nadhledem a když jsem byla těhotná počtvrté, hned od začátku říkal, že to bude Maruška a ejhle, byl to Tomášek. No a po něm ještě jedna holčička. Doteď dává najevo, že by měl poměr pohlaví raději obrácený, ale i tak holky miluje a já vím, že je rád, že je má 😉 Nebojte, až uvidí svoje dítě, bude mu úplně jedno, jestli má mezi nohami pinďoura, nebo ne 😉

gracinka7
31. bře 2022

@sigyn jasně, snad každý si přeje jedno pohlaví víc, ale říct, že to druhé nechce? Tvoje prasárna. To má jit holka rovnou na potrat ne, aby pánovi vyhověla a jeho chudáčka netrápilo, že nemá syna.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru