Holky, kolik jste přibraly ve druhém těhotenství? Trochu mě začíná ta váha děsit...u syna v prvním těhotenství jsem přibrala celkově 14 kg, což mi přišlo akorát. Teď jsem ve 34. týdnu a už mám nahoře 16 kg, jestli to ta půjde dál, tak se do porodu přehoupnu přes 20 kg 😨 Přitom se člověk nijak nepřejídá, samozřejmě jím více než dříve, ale přijde mi to, že to naskakuje i ze vzduchu...no to pak bude shazování.
Nedelala bych si z toho tezkou hlavu.zalezi jak se citis a aby bylo vse v poradku. Ja u prvni pribrala skoro 20 kilo a do pul roku po porodu dala dolu skoro 30 🙂
U dcery jsem měla 26 kg - spíš jsem otekala, v porodnici zůstalo ale jen 7 kg ...a teď druhé kluk .. jsem 33tt a mám 7 kg
U prvního jsem nabrala 20 u druhýho mnohem míň,nevím přesně ale lehce nad 10 kg.Na svojí váhu jsem se dostala cca půl roku po porodu.Neřeš to,každý těhotenství je jiný a žádá si něco jiného.Hlavně aby jsi se cítila v pohodě a byla v klidu ;)
@martineeecka při synovi a dceři bez malá jsem přibrala 30kg teď při třetím tehu jen 20kg jsem už 40tt.
U prvního jsem nabrala 20 kg ,teď jsem ve 28 tt a zatím mám nahoře 4 kila,tak uvidíme kolik ještě priberu.
První těhotenství jsem přibrala 15 kg, teď jsem 27tt a nahoře mám 7 kg a to moc nejím, téměř nonstop mě pálí žáha, jakýkoli větší objem jídla, což je třeba krajíc chleba, se mi hned vrací z žaludku, jím jen po troškách, večer naposledy do šesté, pak mám v noci strašný hlad, až je mi zle. Buďte rády, že můžete jíst a hezky přibírat 🙂
Ahoj, já u obou těhotenství pribrala 9.kg 😊 nyní jsem těhotná po 3 a zatím ani kg nahoře. Jsem tedy v 6tt 🙈 tak uvidíme 🤣
AHoj, u prvního asi cca 12 u druhého jsem se po 15 kg přestala radši vážit🙂 Od 33 tt to šlo raketově nahoru, myslím, že jsem skončila na takových 20. U prvního jsem nechala v porodnici vše, u druhého asi jen 5 kg:/...Měla jsem o 6 let více.
Nedelejte si z toho hlavu ja jsem ve 20tt a nahore mam uz 12kg :/ a to se neprejidam a vyrazne jsem omezila sladke, chodim na prochazky a snazim se hybat. A stejne to jede rychlosti svetla. Je fakt ze jsem ped otehotnenim byla na velmi prisne diete kvuli svatbe takze se mozna dostavil i jojo efekt, kazdopadne hlavne at je zdrave miminko s kg si nedelejte hlavu 🙂
Určitě se s tím vůbec nestresuj, i když já se taky stresovala 😀 ve 34.týdnu jsem měla nahoře 14kg, teď jsem 39. a mám 16kg nahoře... ono to ke konci už nenaskakuje tak moc rychle... A i kdyby, hlavně ať je mimčo zdravé 😉 my to pak nějak shodíme.
jsem 35tt a mám nahoře 18kg...taky je to už víc, jak v prvním těhotenství, ale říkám si, že za chvilku je konec a pak to všechno vykojím, jako předtím. Takže se tím už moc nestresuju, ve stresu totiž nabírám :D
Tím se vůbec teď netrap, každé tělo je jiné. Já už třeba od 35tt vůbec nepřibirala😉 a z 20kg zůstalo 15kg v porodnici😅
@michaelllas tak to je mazec teda :D Šťastná to žena!
Já jsem z první přibrala 4.5kg a 7nechala v porodnici - ale zvracela jsem celých 9mesicu. Teď jsem v 15tt a nemam nahoře zatím ani kilo - zase zvracim.
U prvniho 17kg. Ted jsem 32tt a mam nahore 12,5kg. Jenze ja to tak mela i u prvniho, jsem zvedava jestli se budu vejit do tech 17kg 😀
Ve 34 tydnu 16 kilo? Co je na tom desiveho? Ja myslim, ze to neni nic vyjimecneho. Jestli nezajidas dorty brambůrkama a nezapijis to kolou, tak muzes byt taky hodne zavodnena. Pokud se tehotna stravuje aspon trochu s rozumem, tak se stejne neda moc pribirani ovlivnit. Zeptej se doktora, co on na to. Informace, jak to mely jiny, ti je k nicemu.. Kazde telo a těhotenstvi je original. Uplne zbytecny stresy.
@radullah po porodu to sice opadlo, ale zároveň teď 18m po porodu jsem si vypapkala 7kg😅
@handulkak a je to vůbec normální? mě to přijde děsivý....u prvního nic a u druhého jsem měla pocit, že mi první 3 měsíce leží v žaludku balvan, naštěstí to přešlo, nedokážu si představit, že bych ještě chodila zvracet a starala se přitom o první dítě....
U prvního 7 kg , teď ve 29tt už 6 kg, ale u mě to je tím že trpím vlčím hladem ( v noci se mi dělá špatně z hladu a musim noční wc prokládat aspoň 5-8 piškoty )
Jinak taky bych to moc neřešila, ke konci jsou všechny těhule více či méně oteklé, když se podívám na svoje fotky nebo na fotky kamarádek, je to normální. U prvního jsem přibrala 11kg, u druhého 14kg, ale měla jsem malé děti, obě 2,5kg. A i když jsem se s kočárem u druhého neproháněla tak výrazně jak při prvním mimču, téměř všechno co bylo navíc, zase šlo dolů. stačí si trochu kontrolovat co jíš a nehlědět na okolí co ti budou cpát, že přece kojíš a musíš se cpát jak slon🙂 Kojila jsem obě děti 14měsíců
První těhotenství 13kg, porod císařem a tři měsíce po porodu jsem měla o 7kg méně než před těhotenstvím. Druhé těhotenství 22kg 🤭, nyní 6 měsíců po císaři stále 6kg nahoře a bříško vypadá jako v pátém měsíci 😥 bohužel dvě děti a nedostatek času pro sebe, noční vstávání a únava mi nedovolí shazovat. Stále nosím těhotenské oblečení, svoje neoblíknu a nové si nechci kupovat. Je to pro mě motivace, proč hubnout.
@sjuzalinka musí se to zvládnout. Ono mi nic jiného nezbude. I když ke to náročné. Dva dny dávám malou do skolky - tak si odpocinu alespoň trosku. A jinak - když to mi bude hodně zle, tak hospitalizace - ale to z dítětem úplně nejde.
První 30 druhý 22 třetí 22
První 11, za 3 mesice dole 14. Druhé 15 a za 3 mesice dole 10
U prvního jsem se cpala denně Fastfoodama, čínskýma Polívkama, jedla jsem v noci a tak 5x tolik než teď, zapijela to sladkejma dzusama a colou a přibrala jsem 5 kg. Bylo mi 24, možná to bylo tím. Teď po 30tce s druhým piju neslazene čaje, jim ovoce a zeleninu a jsem 10 + kg v 30 týdnu, snažím se hlídat, nejíst blbosti. Podle mě to asi není o tom, co kdo ji v jakým mnozstvi.
@handulkak a co partner a babičky? Nic?
1.těhotenství chlapeček +22kg,2.těhotenství chlapeček+16kg a teď sem 3týdny po 3porodu holčička +20kg.Vždy sem se dostala na svou váhu,teď mám zatím ještě 8kilo navrh,ale kojim,malá mi nespí tak to zatím neřeším 🙂
Dnes mam termin tak jeste tezko rict ale zatim je to 17kg- stejne jako u syna.☺
@sjuzalinka manžel pracuje od pondělí do pátku - většinou dvanáctky - když prijede tak se postará, to je jasné. A babička ( moje mamka) tak te není ani 50 a chodí do práce - takže nějaké celodenní hlídání nejde 😁 takže je to trochu těžké. Ale zvládne se to.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem zatím tedy skoro 19tt ale nahore 4kila, u dcery 10kilo, u syna 8 🙂