Preventivní prohlídka - zjistil doktor těhotenství?

mosik
3. dub 2017

Ahoj holky, včera jsem zjistila, že jsem těhotná. V pátek mám preventivní prohlídku u své obvodní lékařky a poté i vstupní prohlídku kvůli zaměstnání u jiné lékařky. Zjistí z moči, že jsem těhotná? V práci jsem již delší dobu, jen ta vstupní prohlídka se nějak protáhla a nerada bych to nikde říkala (vždy to může dopadnout všelijak), tak aby se v práci nedozvěděli o mém raném těhotenství?? Díky moc..

j.a.n.i
3. dub 2017

@mosik Pokud se nejedná o práci těhotným zakázanou, tak by to neměla zjišťovat. Nicméně pokud chceš mít jistotu, tak si vymysli nějaký důvod, proč nechceš dávat moč přímo jí (myslím u té závodní) a nech si vystavit žádanku do laborky - tam uvidíš co chce vědět.

mosik
autor
3. dub 2017

@j.a.n.i Práci těhotným zakázanou nemám.. a nemyslíš, že pokud by to zjistili, tak to říct třeba nesmí? Čistě teoreticky - já to včera ani zjistit nemusela a mohli by to tím pádem vědět dřív jak já, to je divné ne.. Nechci nic zatajovat, jen počkat..

j.a.n.i
3. dub 2017

@mosik No, říct to nesmí... ale když se per huba zmíní, tak to nikdy neprokážeš...

alemari
3. dub 2017

Moč berou na bilkovinu atd při vstupní. Né na HCG. Kludně běž, nezjistí nic.

mosik
autor
3. dub 2017

@alemari No, půjdu, nic jiného mi ani nezbývá.. Snad to tak bude, jinak by to byl pech, že jsem nešla minulý měsíc a vyprdla se na to :D

alemari
3. dub 2017

@mosik já teď byla taky, nezjistila nic, ale já ji to sama řekla, potřebovala jsem léky na žily. Nic by ale nevěděla sama.

vercakolca
3. dub 2017

Nezjistí 🙂 ten papírek je na bílkovinu a cukr v moči 🙂 takže se není čeho bát 🙂

mosik
autor
3. dub 2017

Tak super díky moc za reakce, jsem klidnější 😊 Budu dělat mrtvého brouka u obou doktorek, na gynekologii jsem objednaná za 9 dní, tam už mrtvý brouk nebudu 😊

j.a.n.i
3. dub 2017

@vercakolca Tak sice to udelat nesmi, ale co ji zabrani, tam strcit jeste druhy papirek, pokud bude chtit (mit motivaci od zamestnavatele)...

lenickakl
3. dub 2017

Taky jsem byla u závoďáka asi v jedenáctým týdnu. Akorát ne na vstupní, ale na periodické.. A těhotenství bylo úspěšně utajeno 😀

mosik
autor
3. dub 2017

@j.a.n.i Právě no, vzít jiný papírek je to nejmenší. Rozhodně by se mi ale takové jednání nelíbilo ze strany zaměstnavatele a asi bych si to nenechala líbit pak. Mají existovat nějaké hranice a pokud si člověk sám nepřeje, aby to třeba během 1. trimestru někdo věděl, mělo by se to respektovat..

j.a.n.i
3. dub 2017

@mosik No, ty by ses to hlavně vůbec nedozvěděla... jen by se s tebou pravděpodobně z nějakého důvodu ve zkušebce rozloučili.

mosik
autor
3. dub 2017

@j.a.n.i Já mám smlouvu na určito do podzimu.. Ale předpokládám, že mi jí neprodlouží 🙂

medulinek
3. dub 2017

taky jsem byla v sestem tydnu a nic nezjistovali

j.a.n.i
3. dub 2017

@mosik Tak zas jestli už nejsi ve zkušebce, tak ti to může být srdečně fuk 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru