V 11. tydnu jsem mela delani prenatalni sreening, krev a ultrazvuk v Gennetu, a vse bylo negativni, 16. tydnu mi u gynekologa delali triple test a ten vysel pozitivni na rozstep. V patek jdu na velky ultrazvuk do Podoli a od rana brecim a to musim vydrzet 5 dni nez se dozvim vic. Stalo se vam nektere neco podobneho? Nebo mely jste pozitivni vysledky?
Mě doktorka říkala,že triply jsou přesné na 60%,takže 40% může být falešně pozitivní. Takže hodně štěstíčka 😉 😵
prvotrimestrální screening má snad okolo 90% přesnost, ten triple fakt jen něco přes 60%, takže opravdu se často triply nedoporučují - na druhou stranu doktoři tvrdí, že nejpřesnější test je právě kombinace 1.trimestru+triplu, právě u té rozštěpové hodnoty AFP je to zvláštní, protože přesně ta se nedá zjistit v prvním tr., ale zase se to určuje z jiných hodnot. Rozhodně je dost časté, že se testy rozchází a dopadne to dobře, neboj 🙂
my jsme bohužel ten případ, kdy NT screening byl negativní, tripl pozitivní a dopadlo to špatně, ale byl to Down. syndrom a navíc dvojčata a tam je to dost zkreslené...
Ahojky já měla uplně to stejné I genetika negativní vše uplně v pořádku a trip test vyšel pozitivně na roštěpy přímo vysoké riziko NTD ,pak ultrazvuk ukázal že vše byl planý poplach .uplně chápu jak se cítíš já to tenkrát taky obrečela a ani přes slzy neviděla na UTZ a jen čekala co doktor řekne a na tu větu čekáte zdraveho chlapečka nezapomenu a malý je už dávno na světě a žádný roště nebyl 😀
me se stalo to same - screening v pohode -jen bylo vyssi HCG, ale screening negativni , tripel test pozitivni, ale dohromady to dalo vysledek atypicky....podstoupila jsem jen podrobnejsi UTZ a miminko je v poradku
preji hodne stesti
Já měla to samé, screening negativní, tripl mi vyšel pozitivní na DS 1:80, nakonec se ukázalo, že mimčo bylo mladší - dr. to nezoheldnila ve výsledkách. Tak to přepočítali - i když jen o trochu -rozdíl byl ve skutečnosti větší a vzali mi znovu krev.Vyšlo to hraničně 1:390 - hnali mě na plodovku - tu jsem odmítla a mám krásnou zdravou dceru 😉
Tripli vycházejí velmi často falešně pozitivně, je tu o tom spoustu témat, takže hlavu vzhůru!!!!!!! Tyto testy by měli zrušit, akorát nervují hodně mamin a v drtivé většině případů naprosto zbytečně!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Podle většiny gynekologů je triple test na nic, hlavně kdy byl screening v prvním trimestru negativní. Já bych se ničeho nebála, prvotrimestrální screening je mnohem kvalitnější a pokud by tam něco bylo tak by to odhalil.
Já jsem měla špatný ten prvotrimestralní screening a musela jsem na odběr plodovky na který jsem čekala 3 týdny, takže vím že 5 dní čekání je jako nic 🙂
Držím palce, aby ti to rychle uteklo a UTZ potvrdil moji teorii.