Prenascan. Jak dlouho jste čekaly na výsledky?

martinakl
24. lis 2022

Kdo jste podstoupily genetický test Prenascan, jak dlouho jste čekaly na výsledky? Sestra v ordinaci nás navnadila tím, že bývají už za týden. Dneska je to osmý den a my jsme samozřejmě už děsně nedočkaví 🙂

fatal_error
24. lis 2022

Nejde sice o prenascan, ale kdyz jsem si nechavala delat pred rokem panorama test, tak vysledek mel byt taky do tydne, ale trvalo to pres 2 tydny. Tak doufam, ze takhle nelzou i u prenascanu a ze ty se dockas driv.

emillyhk
24. lis 2022

Taky jsem měla panorama test a výsledky slibovali do dvou týdnů. Zároveň to ale bylo v době covidové, tak upozornili, že se může stát, že budou později. Nakonec přesně dva týdny.

helen_h
24. lis 2022

Prenascan v září byl za 8 dní od odběru.

helen_h
24. lis 2022

@martinakl Ještě záleží, jaké mají hodiny na pracovišti, přes které test proběhl (jakože když neordinují např. v pátek, tak Vám výsledky v pátek nikdo nezavolá).

martinakl
autor
24. lis 2022

@helen_h Na pracovisti jsou prave kazdy vsedni den od rana do 19h, tak doufam, ze do zitra se nekdo ozve, jinak to bude dlouhy vikend 🙂 Diky.

barul
4. pro 2022

Ahoj holky, mně volali výsledky přesně 7 dni po odběru. Nechala jsem si dělat Prenascan v Gennetu. Chtěla bych se ještě zeptat, jaká vám prosím vyšla hodnota fetální frakce?? 🙂 Já jí měla takovou vyšší, četla jsem, že může být od 4 - 20 % a já měla ve 14+0 právě těch 20 %. Moc děkuju 🙂

martinakl
autor
4. pro 2022

@barul nám nakonec volali 11. den. Ale bylo to pondělí, tak možná byly výsledky v pátek, ale u mého doktora odpoledne už není recepce.
Tu hodnotu nevím, nám volali jen že je vše ok a jaké je pohlaví. Detaily se dozvím asi na další prohlídce

helen_h
4. pro 2022

@barul Já četla, že problémy dělá hlavně nižší frakce než 4, v tom případě nelze výsledky vyhodnotit. O vyšší jsem nikde nic nečetla

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru