Poznám, že mi hrozí předčasný porod? Pořád o tom slyším a nedá mi to....
Nestresuj se. Mně tvrdne třeba břicho už od 16.tt a nic s tím nenadělám. Jestli porodíš předčasně, to Ty sama stejně neovlivníš.
Tak ja som teraz 36tt a brucho mi tvrdne od 28tt cca.....mam posličky už od 30tt a oteviram sa od začatku 35tt.Bruško mi spadlo a tak čakam,že to možno taky príde pred termínom....ale nikdy nevieš...u každej je to inak...ak máš ale pochybnosti,radšej si vždy zavolaj ku lekárovi...nikto ti v tom neporadí lepšie.....
Nikdy nevíš.
U první dcerky mi tvrdlo bříško, ale jinak vůbec nic a najednou mi odtekla voda a rodilo se, předčasně. U syna mě strašili od 32.týdne, že se to chystá k porodu a že nedonosím, že mám spíš ležet... a narodil se v 38.týdnu. 😉
předčasný porod může být, když se ti začne zkracovat čípek... jsem ve 35tt a čípek má už jen 0,5cm tím pádem nejspíš porodím dříve než v termínu. V normálním stavu má myslím, čípek 4cm.... to ti vše zjistí doktor.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
pokud nemáš nějaké ukazatele, jako velmi časté tvrdnutí bříška, víc jak 10x denně, nešpiníš, neodtíká plodovka, tak ne..