Ahoj, je mi 19 let a už jsem si dělala 3 těhotenský testy, předvčerejškem, včera a dneska taky pro jistotu a všechny 3 byli pozitivní, takže jsem nejspíš v tom, řekla jsem to i přítelovi, jeho reakce byla překvapivě milá a jde o to, že se bojím, aby nenastali nějaké komplikace (nebylo to nakonec mimoděložní těhotenství, protože vím, že po jeho operaci může být žena i neplodná) tak chci jít k lékaři, co nejdříve, tedka jsem objednaná na 25. na preventivku a psala jsem mu, jestli bych nemohla jít dřív že jsem měla pozitivní test, jelikož vím, že když už mě sestřička objednávala na tu preventivku říkala, že dřív nemá volno tak že mě musí objednat až na toho 25. tak se bojím, že mě dřív nevezme ☹ Myslíte si, že kdyby mě nevzal dřív, že bych s tím mohla na pohotovost? Jen si myslím, že čím dřív pujdu tím lepší, navíc chci i vědět, jestli je vše ok a jak dlouho v tom jsem 😉 Děkuju moc za každou radu 🙂
@korotsla Určitě nemá smysl chodit k doktorovi hned jak máš pozitivní test. Na ultrazvuku by stejně nic moc neviděl, takže by tě s největší pravděpodobností objednal znovu až za pár tydnů, nejlépe v době, kdy na ultrazvuku jde vidět už srdíčko. Nevím, jak dlouho jsi těhotná, ale myslím, že smysl jít na gyndu má až když budeš minimálně v šestém, lépe v sedmém či osmém týdnu. Já jsem šla na začátku osmého týdne a jsem za to ráda. Šlo už fakt pěkně všechno vidět včetně srdíčka. 😉
Aha, no já si to počítala na netu podle poslední menstruace a vyšlo mi tam, že jsem v 6. týdnu
@lentilka2013
@korotsla Určitě bych nechodila na nějakou pohotovost, protože by tam stejně akorát na tebe blbě koukali, že tam jdeš s takovou ,, kravinou,, a asi by ti i řekli, že se máš objednat ke svému gynekologovi. Navíc pokud ti vyšel test pozitivní a jsi úplně na začátku, může se jednat i o biochemické těhotenství. Bohužel na úplném začátku těhu se to stává dost často. Prostě test máš pozitivní, ale za pár dní můžes dostat MS, bohužel mimi se neudrží a odejde spolu s mens. krví. Tady na MK má s tím zkušenost spoustu holek i moji nej kamarádce se to před 2 měsíci stalo. Já když mi vyšel první těhu test pozitivní ( po týdnu zpoždění ), volala jsem svému doktorovi a řekla mu, že chci objednat až za 3 týdny. Podle mě úplně ideál.
@korotsla Tak pokud si v šestém týdnu, tak to už by tam na UTZ mohlo jít něco vidět. I když srdíčko může být i později. Někdo má až v sedmém nebo osmém týdnu. Já buď tebou bych už asi počkala na toho 25 listopadu, když si objednaná, to by tam mělo být už určitě vidět. 😉
@lentilka2013 Dobře, i když jedna má známá mi nahnala strach mimoděložním těhotenství, tak se bojím, abych taky nebyla ten případ ☹
@korotsla Tak pokud jde o mimoděložní, tak už s tím stejně nic nenaděláš a je už jedno jestli jdeš k Dr. teď nebo za dva týdny. Něco jiného by bylo, kdybys měla velké bolesti nebo začla krvácet, to pak na nic nečekej a zavolej svému Dr. 25. bude za chvíli, neboj to uteče. Jsi mladá, tak snad bude vše v pořádku. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
zlato asi je velice zbytečné zakládat nové téma, když je tu obdobným milion. Koukni se na diskuze a +/- lze odvodit, kdy jsi otěhotněla přeci. 😕
Komplikace mohou být a také nemusí, co čekáš, že ti doktor na první kontrole řekne? 😉