včera jsem se dozvěděla že mám pozitivní screening jsem v týdnu 13+3,výsledky CRL 74.0,NT 1.7 .hCG 64.4 ekvivalentní 1.430,PAPP-A 0.428 ekvivalentní 0.368.věk 38
bohužel lékař semnou moc nekomunikoval,tak nic nevím jen my řekl že je ultrazvuk v pořádku a doporučil my genetickou konzultaci a invazivní diagnostiku,může mi někdo napsat svoji zkušenost,jsem z toho dost šppatná do poradny jdu až 6.3.děkuji vera
@verena32 Dobře vím, jak to stresuje, mám čerstvě za sebou... Velkou roli tam hraje i věk, tabulky jsou mimo. Mě teda vyšel špatně trippple v 16 tt, riziko více než 1:2, takže hysterie. A nakonec nic z toho, mimčo je v pořádku, je to něco u mě, co rozhodilo výsledky. Takže držím palce, ať je to něco takového. Poradila bych nestresovat, ale to jde dost těžko.
@verena32 trvejte na poradnem vysvetleni a vezte ze screening vychazi casto falesne pozitivne. I me se to stalo a podezreni se nastesti nepotvrdilo, chteli jsme mit 100% jistotu tak jsme podstoupili prenascan (alternativa k amc ale bez rizika potratu dela se to z krve) . Je to drahe ale radsi bych ozelela novy kocar nez riskovat ze se mi narodi postizene dite. Drzim palce!
ahoj, me taky strasily asi v 20tt ze bude malej postizenej a vyslo to uplne stejne jako tobe 🙂 do budejovic na genetiku.
,plodova voda a malej je jako rybicka, vubec nic mu neni a vsechbo vysli v poradku. a to jsme to s pritelem pekne obreceli 🙂 netrap se, jen se ty a miminj
ko zbytecne stresujete 🙂
drzim palecky at ti to vyjde ;)
děkuji všem za podporu,jsem už trochu klidnější.6tého jdu do poradny tak uvidím co mi tam řeknou 😒
@verena32 jak psala saris..já měla špatné výsledky krve také...AMC jsem odmítla a teď už byla podruhé na Harmony testu, obdoba prenascanu..sice to stojí 16 500,ale budu vědět aspoň na čem jsem bez rizika potratu...hodně štěstí...
tak dnes jsem byla na triple testu v uterý výsledky ,jen nervy ani si to tehotenství vůbec neužívám ☹
triple test vyšel 1.100 tak snad si už ted konečně budu to tehotenství pořádně užívat jak ostatní maminky 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zcela bych si s tým nedělala hlavu-jen máte stres,miminko bud bude zdravé a to je nejpravděpodobnější a ta druhá varianta je ,že invazní vyš...může vyvolat i potrat..což oni lékaři nezaručí,že ne?Prošla jsem si tým a plodovku jsem odmítla,ale vzhledem k věku to bylo jen na mě,jak se rozhodnu. 🙂
Držím palce.L