Ahoj všem,
mám k vám dotaz či možnost diskuze, zda-li některá z vás nemá zkušenost s pozitivními testy na protilátku u Rh faktoru. Já mám krevní skupinu A + a při prvním testu mi ty protilátky vyšly pozitivní. Dnes jsem byla na kontrolních odběrech, výsledky zatím nevím. Koukala jsem po internetu a nikde se nepíše, že by to mohlo vzniknout i u plusového faktoru. Hlídají se jen mínusové. Ale mě to vyšlo. Ještě bych chtěla říct, že mám za sebou 2 zamlklé potraty (což pan doktor řekl, že by mohlo mít souvislost) a nevím, jakou krevní skupinu má manžel. Nyní jsem těhotná 13+ 3 tt.
Stalo se některé to samé?
Děkuji
Moora......... děkuji moc za reakci. Já vím, že tohle nevyřeší žádné "laické" diskuze. Jen jsem tak přemýšlela a zkusila se zeptat i touto formou. Každopádně díky moc.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, nechtěla bych tu příliš předjímat reakce jiných dam, ale tyhle informace by ti měl zodpovědět tvůj lékař, a né internet či babské fórum - není myšleno ve zlém - ! 🙂 Ale někdy se tu člověk dočte dost šílenosti o věcech, kterým tu vlastně nikdo jako laik pořádně nerozumí, a zbytečně by tě to mohlo stresovat. Pokud nejsi se závěrem a informacemi ohledně těchto náběrů spokojena (chápu to tak, že tobě jako Rh-plus člověku vyšly pozit. protilátky na Rh - mínus faktoru ), zajdi si klidně na konzultaci k jinému lékaři resp. nech se poslat na další odborná vyšetření do nějakého specializ. centra, a to včetně vyšetření Rh faktoru manžela . ( Ač kdyby on i předch. potracené plody byli Rh- , nemělo by toto samo o sobě být pro ten plod likvidační... ) Držím palce, ať již toto tvoje mimíso si vybojuje své místo na slunci !!