Dobrý den, jak věříte na pověry v těhotenství? Já třeba četla to o kočárku, postýlce atd... a na netu zas psal gynekolog , že to jsou pověry, že lidé by na ně neměli věřit, páč nějaký kočárek to neovlivní .... i když někomu se to stane.... že prý těhotenství by si měli ženy užívat a ne se zbytečně stresovat pověrami..... měli jste někdo doma tyhle věci a jak to dopadlo ??? 🙂 děkuji já jsem v 25tt a už jsem kočárek objednala páč se nám líbil a byl v akci zrovna ... myslíte že to kočárek ovlivní ??? nebo postýlka??? děkuji za odpovědi 🙂
Hele já proti temu nemám nic , kdybych si myslela, že to ovlivní těhotenství asi bych ho nekupovala.... ja jsem za to , že co se mám stát stane se a žádnej kočárek to neovlivní jen mě to napadlo našla jsem diskusi kde to ženské řešili a psali že třeba miminko umřelo před porodem ... tak mě zajímal jen názor lidí....
@helousek20 Ano, to se bohužel stává a stávalo i v době, kdy žádné kočárky a postýlky nebyly.
noo to já vim no ... právě sem si říkala stalo se to i ženám, které doma kočárek neměli... já jen chtěla vědět kdy asi kdo co kupoval včetně kočárku atd....
Moje babička toho pamatovala ještě víc - třeba že by těhotné neměly nosit pásek, neměly by běhat apod. resp. to bys musela sedět doma a nic nedělat - radši 😀
PS: my měli všechny věci doma a malý se narodil zdravý, živý a čílý 🙂
@astyna tak to je dobře 🙂 já doufám , že i u nás všechno dobře dopadne už se na prcka těšíme 🙂
@helousek20 ja chytla kdoviproc hysterak, kdyz jsem v 6. tydnu zjistila, ze je na pude pronajateho domku cizi postylka, tak ta sla 🙂 Ale postupne jsem si domu hezky natahala vsechno, vyprala, vycistila, nemel by mi kdo pomoct a v sestinedeli fakt nic delat nechces 🙂. Jenom kocarek jsem koupila az po navratu z porodnice, protoze jsem mela vajicko s podvozkem a nehorelo to. Asi tak 🙂
@msimankova tak to jo já na to vůbec myslet nebudu ....
ano, je pravda, že pokud má těhotná žena v bytě, kde žije, kočárek, negativně to ovlivňuje dozrávání plodu a to díky špatným signálům, které kočárek vysílá... 😀 😀 takže asi tak nějak?? Promiň, nemyslím to zle ale nějak si nedokážu představit, jak by mohl kočárek ovlivnit zdraví dítěte nebo průběh těhotenství.. Samozřejmě pokud se stane něco špatného a kočárek je v bytě, staré babky a ty kdo věří pověrám, se toho hned chytnou a řeknou, že to bylo tím ale soudný a alespon trošku rozumný člověk snad ví svoje ne? Jinak já měla kočárek v těhotenství asi metr od postele cca dva měsíce před porodem a řekla bych, že to mé těhotenství ovlivnilo ale spíš pozitivně, protože při pohledu na něj se mi hned lépe vstávalo.. 😀 😀 takže tak...
@helousek20 U prvni dcery jsem mela doma kocarek o pul roku driv, nez jsem vubec byla tehotna. Me nejvic bavi povera, ze tehotna nesmi chodit do sklepa, nebo ji odnese cert. Veris i tomuhle? Tak asi tak 😉
@twesik hele to je jasne me jen zajimaji nazory ostatnich .... ja to taky nechapu jak by to kocarek mohl nejak ovlivnit co se deje u me v brisku a podle me si to hodne zen namlouva a ja stejne verim v to ze se nam narodi zdrave a krasne miminko 🙂
@helousek20 to je dobře, psychika dělá hrozně moc a pozitivní myšlení je nejdůležitější!!!
Mimochodem vsechny tyhle povery jsou odvozeny jen od toho, ze kdyz se nedej boze v tehotenstvi neco spatneho stane, je to samo o sobe tragicke a velmi bolestne. A pohled na vyzehlene kominky malych dupacek, na nacancanou postylku nebo na nabkyskany kocarek na zranene psychice neprida.
@sammaelka toto ani neznam 😀 jo certi budou chodit ale pochybuji ze by me chteli uz jsem dost velka abych na ne verila samozdrejme pred prckem budu muset delat ze verim i v mikulase 😀
Za našich babiček se říkalo že těhotná se nesmí fotit 😀
@twesik no jasne 🙂
@sammaelka jo to chapu 🙂
@twoangels aha 😀
Ja jsem treba slysela ze by se nemelo v tehotenstvi strihat vlasy, pry pak dite bude mit kratky rozum 😂 a jeste ze kdyz se tehotna neceho lekne tak by se nemela chytnout treba na oblicej jinak dite bude mit na tom miste znaminko. Ale ja jsem tomu taky neverila 😂 kocarek jsme meli u rodicu ale jen proto ze nemame doma misto, a postylka cekala na malou asi od 8 mesice 😉
@magdadunajova jo to jsem taky slysela i ze zena nema koukat do ohne nebo mimco bude mit ten ohne nekde na tele
Já slyšela že se nesmí umývat okna protože se zamota pupeční šňůra 😁
@nuggett i to jsem slysela 😀
@magdadunajova hm tak moje mamka se asi lekala furt protože já mám znaminek požehnaně...aspoň vím z čeho to vzniklo 😂😂
Já už taky sháním kočárek a mám vyhlídnutou i postýlku... Až to koupíme asi to dám k rodičům (z důvodu místa) ale nedovedu si představit lítat ve 38tt týdnu nebo po porodu po krámech, a shánět všechno na poslední chvíli... Jinak,máme doma kočárek (kterej neni náš ale neteře, a neměli ho kam dát, tak ho šoupli nám do domku) už asi 2 roky-tak nevím co by se muselo stát😉. Už jsem jim teda říkala ať si ho odvezou, aby bylo místo pro náš-ale zatím nic...
Nejsem pověrčivá, nic z toho jsem neřešila.Malý se narodil v červnu, kočárek jsme objednávali asi v lednu, ale spíš pro uklidnění rodičů jsme ho nechali u nich. Postýlku jsme dostali k vánocům a od února byla pro prcka připravena v pokojíku, vše nachystáno, načančáno, jen když jsem se pak nudila, jsem to znovu vyprala, vyžehlila. Nyní s druhým to nebudu řešit už vůbec, protože kočárek bude po starším synovi, který v něm zatím pořád jezdí a rozhodně ho nebudu dávat z domu. Postýlku asi ze skříně vyndáme a složíme později čistě ale jen kvůli prostoru. 🙂 Je to čistě o tom, čemu věříš a čemu chceš věřit. Jak píšeš, co se má stát, stane se.
a nejde třeba spíš o to, že kdyby to náhodou (nedejbože) nevyšlo, tak ať holka nekouká na prázdný kočárek? I když to by muselo platit pro všechno 🙂 Jinak my měli vše nachystáno cca měsíc dopředu včetně postýlky a kočáru a vše OK 🙂
@cinula je jedno asi o co jde....co se má stát, to se stane. já teď zakončuji třetí měsíc, mám už objednanou postýlku a kdyby se nedej bože něco stalo, tak mě to bude bolet stejně, jako by tam ta postýlka nebyla....tím chci říct, že lidi se zdravým rozumem nejspíš neřeší takovéto věci...
@helousek20 jsou to povery. U dcery hsem kupovala kocarek v zari. A byl u nasich a postylku manzel daval dohromady az kdyz jsem byla v porodce. A nyni mam vse doma. Jelikoz to mam po prvnim ditetu y nemutu porad nekam neco stehovat. Kdyby to neco znamenalo nerodily by se sourozenci 🙂
Já pověry nějak neřeším, budu mít kočárek teď v prosinci sice ho budu mít u babičky kvůli místu, látkové plenky budu objednávat taky teď v prosinci kvůli akci no a zbytek po novém roce. Všechny věci pro mimčo mám již okouknuté a jenom čekám co budeme mít.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@helousek20 To myslíš vážně? Jak by mohl kočárek nebo postýlka ovlivnit těhotenství? 😀 Chápu, že někdo to dodržuje spíš tak z legrace nebo z tradice, ale snad žádný dospělý člověk s průměrným i lehce podprůměrným na tohle nevěří. Nevím co máš na mysli s postýlkou, ale většinou je nachystaná už před porodem. Kočárek spousta lidí odkládá kvůli záruce a pak ho má třeba u příbuzných nebo ve sklepě.
Omlouvám se za ten úvod, nechci se ti vysmívat, ale asi mě ta otázka HODNĚ překvapila.