Pouze kdo pije / pil kávu v těhotenství. Kolik?

9. kvě 2023

Zajímalo by mě, kolik je snesitelné neškodné množství kávy?
Před těhotenstvím jsem pila hodně (cca 6,7 šálků denně). Nyní ráno, než odcházím z domova první rozpustné, v práci dopoledne druhou (presso) a zřídka kdy odpoledne znova rozpustnou.
Zajímají mě jen osobní zkušenosti. Má cenu vynechat úplně, když mě netíží zdravotní komplikace? 30 tt
Ptala jsem se lékařky kolem 15 tt kvůli tlaku a tehdy mi říkala, že malé množství nevadí.
Děkuji.

te_reza
9. kvě 2023

Pila jsem celou dobu normálně, jen presso trochu slabší, než jsem byla zvyklá.

emillyhk
9. kvě 2023

Já pila celé těhotenství 1-2 šálky, jeden ráno, druhý odpoledne. Na víc jsem ani neměla moc chuť, ale to mohlo souviset i s tím, že se mě držely nevolnosti až do konce druhého trimestru. Doktorka mi taky říkala, že jedno až dvě kafe nejsou problém. Jinak celé těhotenství jsem měla tlak spíš nižší.

verisek001
9. kvě 2023

Před těhotenstvím jsem pila 3 až 4 šálky denně. Když jsem otěhotněla, tak první trimestr jsem nepila kávu vůbec. Teď piju max. 1 denně a kdyztak caro. Co jsem četla, tak jedna až dvě slabé kávy denně jsou ok.

lacehea
9. kvě 2023

Pila jsem v obou tehotenstvich, nic se nestalo, pocet salku si nepamatuji, ale jeden to asi nebyl.

patypresdevaty
9. kvě 2023

V prvním trimestru jsem nepila - ně že bych se bála, ale prostě jsem najednou na kávu neměla chuť (podle toho jsem i poznala, že jsem těhotná). Potom se mi chuť vrátila a dávala jsem si někdy kávu, někdy caro, dle chuti.
Jinak dle dr. 1-2 kávy denně nevadí (a nemusí být ani slaboučké)

autor
9. kvě 2023

Děkuji za odpovědi. Jsme ráda, že se názor doktora neliší, takže v pohodě ;)

pilzzee
9. kvě 2023

Uplne objektivne: 200mg kofeinu je vpohode, to jsou tak 2 espressa nebo 3 mensi. Ja jsem pred pila 4-5 denne, v tehotenstvi 2-3 polovicni.

autor
9. kvě 2023

@pilzzee piju menší šálek pressa a ty doma rozpustné (3/4 středního hrnečku s mlékem). Tak to by mělo být ještě na hraně.

janule0123
9. kvě 2023

Me říkal ze když si nedam 4 pressa za den ze v klidku, ze by se držel dvou kav denně …já teda v prvním trimestru kávu nepila vůbec - dělalo se me z ni zle …

pinkninja
9. kvě 2023

Pokud jsem měla chut, 1 - 3 kavy (v restauraci jsem si dala i bez kofeinu).

1janinka1
9. kvě 2023

Normálně káva s mlékem ráno a občas i odpoledne, v těhotenství pouze ráno na probuzení slaboučkou lžičku a od půlky těhotenství navíc i bez mléka, protože dočasná intolerance. Asi bych si to nezakazovala, ale taky to nepřeháněla intenzitou a množstvím. 😉

orangutan123
9. kvě 2023

Zrovna dneska sem se ho na to ptala, protože mám ani ne ročního synka, který v noci naprd spí. Já bez kávy prakticky přes den nežiju, i když ji teda hodně ředím mlíkem, tudíž je to spíš jak kakao 😁 řekl mi, že nejsou žádné studia které by opravdu dokázaly, že by káva v normálním množství měla nějak ublížit nebo mít nějaký vliv. Takže klidně ty 2-3 kávy denně

marea2000
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
autor
10. kvě 2023

@marea2000 myslim že tě poslali do prdele z více diskuzí ne?

dulmich
10. kvě 2023

Mám nízký tlak, ranní kávu jsem měla defakto naordinovanou

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru