Ahojky všichni ..chodím k jedné paní doktorce co mi toho moc nevysvětlí...podle jejich papírů jsem v půlce 35tt ale nechápu pár hodnot a nevím co si o tom myslet :( mohla by mi prosím jedna z vás aspon trošku poradit? v Papírech mám napsáno Naléhající část 0,Dilatace hrdla 1,Zkrácení čípku 1, Konsistence 1,Směr čípku 0 // CELKEM/kritická hodnota 3. Nevím co si o tom mám myslet :( to jako že se mi blíží k porodu nebo ne? :/ děkuju za info 🙂
Ono je to stejně celkem fuk - po 25.-30.tt může čípak vypadat jakkoliv a kdy porodíš, se z toho odhadovat nedá. Stav čípku se totiž může změnit z hodiny na hodinu nebo být dlouhé dny, týdny stejný, tedy můžeš být zavřená a během pár hodin porodit nebo být dlouho stále pootevřená a nerodit a nerodit. Vnitřní vyšetření je nevypovídající (i když se doktoři podle něj snaží, ne zrovna s úspěchem, termín porodu věštit), spíš hrozí, že to porod při neopatrném provedení předčasně vyprovokuje, zavleče se infekce, později to svádí k provedení Hamiltonova hmatu bez zeptání se (vlastní zkušenost) apod.
odhadnout se dá celkem zhruba....a kde to vypadá ,,nachystané,, tak se nemusí dít nic a jak píše katyxq ráno ti dr řekně, že nic a večer porodíš, je to takové orientační, stejně jako ultrazvuky, stanovování termínů porodu a tak...každé tělo je jiné a v porodnictví to platí dvojnásob
Děkuji za info..moje doktorka mi toho právě že moc nevysvětlí ani náhodou...to samé jako mi nesedí termíny porodu ...:/ podle PM 2.12.14' (kdy jsem jen chvilku špinila) mi řekla že termín porodu je 8.9...ale podle genetiky jsem byla víc než paní doktorka říká tedy že mám mít termín 20.8. a to podle paní doktorky se mohli jen spléct na genetice....takže už nevím co si o své paní doktroce myslet :( když jí něco řeknu a nebo jí něco vysvětluji pořád je to normální...že to tak bývá k těhu .... třeba v neděli : tvrdlo mi bříško a měla jsem bolesti od 23:00-01:00 a pak to začalo ustupovat (natož mi napsala ty hodnoty) a když mi dělala výtěr z dělohy ptala jsem se jí na co to je ..nic mi na to neodpověděla :/ a pak sem si od známé co porodila zjistila co to bylo za výtěr...a jestli jsem to dobře pochopila tak se může stát že mohu kdykoliv porodit aniž by sem pro to něco udělala...?
@maikysl
Ahojky, termín porodu je pouze orientační věc, já mám třeba stejný jak podle utz, tak i PM. Být tebou, řídím se termínem z genetiky, tam je to nejpřesnější ze screeningu ve 12tt/13tt, pak už to mimi roste každé jinak. A pokud nemáš ke své lékařce důvěru-zkus zajet do nemocnice, kde ti vše vysvětlí - svěř se s tím, že ti dr nic nevysvětlí anebo zkus, aby ti to vysvětlili na té genetice.
@maikysl výter byl z pochvy na přítomnost SAG...Streptokok...pokud by byl pozitivní, musela bys před porodem dostat ATB...samozřejmě, pokud nemáš porod plánovaný, nevíš dne ani hodiny:o)Tělo se může připraovat několik dní, několik hodin...to tvrdnutí byly zřejmě poslíčci, ale bez nějakého většího efektu, na tvém místě jsem klidná:o)
Děkuji všem za rady 🙂 zatím se snažím být klidná 🙂 uvidíme co mi řekne ted 13.8. na kontrole 🙂 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
to je takzvané CS- cervix score....jednotlivé položky se hodnotí max 2mi body...naléhání hlavičky, prostupnost, délka hrdla, konzistence, směr čípku..CS pět a více ( max 10) značí možnost blížícího se porodu...U tebe je zatím ticho po pěšině, něco maloulinko to dělá, ale s ohledem na tvůj týden těhotenství je vše úplně ok....toto se běžně klientkám nějak nevysvětluje, není to až tak podstatné, alespon v této fázi, kdyby porodní cesty pracovaly, dr by ti určo řekla