Ahoj,
mám prosím dotaz. Jsem v 10+0 a dneska jsem přijela domů a zahradníci nám tu zrovna stříkali stromy nějakým postřikem proti škůdcům (roundoup na plevel ne). Samozřejmě jsem zbytečně venku nebyla, přesto jsem musela asi třikrát přes zahradu přeběhnout, byla jsem od pracovníka, který aplikoval vzdálená cca 30 metrů, ale i tak mám obavy - nemohlo to poškodit plod? Manžel se zahradníků ptal jen na to, jestli to neuškodí psům a to řekli, že rozhodně prý ne. Přijela jsem zrovna z gyndy, měla takovou radost, že malé žije a teď mi to úplně kazí představa, že jsem ho zahubila.
Není třeba hysterčit. Pokud to neublíží psům, tak to neublíží ani plodu
Prosimtě klid... tim že se nadechneš postřiku ditě fakt nezabiješ.. a jak se piše vyš,ty žiješ na 100% čerstvem vzduchu,žadne vypary z aut,smog...
Prakticky každá z nás něco takového na začátku těhotentví udělala. Mnohá opakovaně. Ne, nemá to vliv 😉. Hodně zdaru a ať pěkně rostete (oba).
Následujících 30 týdnů plánuješ žít v jeskyni? 😉
Hlavně klid, nejhorší je smrt z vyděšení 🙂
Mi se zdaš jako troll,sorry ale jseš tu od 4/2022,hned rakova otazka a upřimně,nikdo nemuže byt tak blby... postřikovali stromy,nepouštěli do vzduchu jedovaty plyn...
Tak troll fakt nejsem. Prostě se bojím, jelikož jsme už od jedno mimčo (ZT) přišli. Už se bojím všeho co dělám a nedělám. Děkuji všem za konstruktivní odpovědi a uklidnění 🙂.
To mě mrzi ale to by jses musela zavřit jen doma aby se něco nestalo... mysli pozitivně,strachem ditěti ani sobě nepomužeš...
Tak... milé dámy, koukám, že neznalost světem vládne. Bohužel roundup opravdu způsobuje potraty a předčasné porody. Ale zakladatelko, v mnohem větším množství, než jsou tři přeběhnutí venku! To je malá expozice. Jasně, lepší by bylo tam pro příště neběhat vůbec, ale za daných okolností bych se nebála. Věř miminku a svému tělu!
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC48...
https://www.gmwatch.org/en/106-news/latest-news...
Děkuji za uklidnění. Roundoup to nebyl, stříkali tím stromy proti škůdcům, ne plevel (a navíc říkali, že Roundoup ani nepoužívají).
@melounek0 Aha, tak to blbě čtu, pardon! Pokud nevíš, co to bylo, tak to už víc nevyřešíš. Dobrá zpráva je, že jakákoliv jiná alternativa je lepší 🙂
Já pracuji v zemědělství a fakt mě fascinuje, že jakmile se objeví někde jakýkoliv postrik, tak hned je to Roundup. Jezis, existují větší svinstva, ale tohle jediný znáte z televize 😂 kdyby strikali Roundup na stromy, tak to by byla zvláštní firma 😄
Když nevím, tak nejmenuju 🤦🏻♀️
A ne, přeběhnout 30 metru od postrikovac ti fakt neublizi 🙂
@katerina_j ale autorka píše, že to Roundup NEbyl...
@marimanta však ano, já jen poukazuju na to, že lidi neznají nic jiného. Hned se ptají, jestli je to nebo není Roundup. Mně osobně by v tehotenstvi (i mimo nej) vadily víc jiné účinné látky.
@katerina_j Tak to by mě zajímalo! Jaké?
@ruzova_pastelka například naprosto běžně používáná 2,4-D a všechny na podobném principu, ovlivňující hormonální systém. Samozřejmě myslím přímý kontakt.
Asi bych tuto diskuzi uzavřela… pokud nejste z oboru, nebo pokud se v těchto látkách neorientujete. Roundup je svinstvo, to rozhodně nepopírám, ale není žádná jiná účinná látka propíraná mediálně. A to nemluvím o tom, že Roundup je jen komerční název. Takový Tochdown, Dominator, Clinic a dalších asi 20 dalších přípravku obsahuje stejnou koncentraci glyfosátu. Ale Roundup je Roundup 🤷🏻♀️
Mějte se 🙂
@melounek0 Všeobecně postřiky na stromy, keře, kytky, vosy aj. jsou škodlivé při nadechnutí jak pro člověka, tak pro zvíře i plod. To je fakt. A myslet si že ne, je naivita. Nicméně aby to s plodem něco udělalo muselo by to být opakované a ve větší míře. A taky se mi to stalo. Za 9 měsíců nemáš šanci se všemu vyhnout. Mě se třeba stalo, že přítel leštil boty na balkóně a pak to šlo cítit v bytě. Je lepší se tomu vyhýbat ale nevěřím, že se to někdy nějaké 9 měsíců povedlo. Tak neboj.🌞 Jinak tvůj dotaz je v pořádku, naopak slečny které prudí by neměly vůbec reagovat. Od toho koník tady není!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@melounek0 A ty jinak zijes totalne non toxic nebo proc silis z neceho, co neublizi zvireti?