Poslal vás gynekolog v těhotenství k obvodnímu lékaři?

tery_s
12. srp 2016

Ahoj holky, poslal vás gynekolog v těhotenství k OL? Já už jsem na konci 2. trimestru a nic mi od začátku neřekl ani o zubaři, tam jsem si teda došla sama a ještě půjdu jednou 14 dní před TP, ale toho obvodáka nevím, některé holky mi říkaly, že je tam poslal.

zuzinka6
12. srp 2016

já byla u OL i na Interně na EKG, myslim, že mi tam určo poslala na gyndě, jinak by mi to nenapadlo...

andryyysssek
12. srp 2016

Ano,mě taky poslal u obou těhotenství.

tery_s
autor
12. srp 2016

děkuji a hned na začátku? Tak já se ho příště zeptám, přece nemohu vědět, že se tam mám sama objednat jen tak, když mi nic není 😒

lv
12. srp 2016

je to i v průkazce, mělo by to být, aby poznačil alergie, případné onemocnění..

zuzinka6
12. srp 2016

@tery_s myslím, že jsem byla na inetrně asi ve 4. měsíci. a u obvodní taky nějak tak...

tery_s
autor
12. srp 2016

@lv já tam mám kolonky stomatologie a jiná vyšetření (tam tedy asi má být potvrzen OL), ale počítala jsem, že mi to řekne gynekolog. Dobře, objednám se radši sama a uvidíme 🙂 děkuji všem 😉

editah222
12. srp 2016

U prvního těhotenství jsem u obvoďáka byla, aktivně sama od sebe. u druhého ne a gynekolog říkal, že se to nemusí. Stejně tak jako byla v průkazce kolonka pro plíční a ani tam jsem nešla.

astyna
12. srp 2016

ja jsem byla u obvodáka až na mateřské, takže asi měsíc před termínem 🙂

puresin
12. srp 2016

Po mne to pri obou predeslych tehu sestra vyslovene vyzadovala, zubar a praktik byli proste povinni. Ted uz jsem si dala zubare sama, pac se sestry bojim, ale k obvodnimu mezi chrchly se mi do tretice nechce.. 🙂

bajarys
12. srp 2016

K zubákovi jsem šla automaticky, chodím dvakrát ročně, ale obvoďák mě nenapadl.

terry1512
12. srp 2016

Nebyla jsem ani v jednom těhotenství u OL. Zubař ano. Nicméně @puresin nikdo ti nemůže přikázat jít k dr. Ani když jsi těhotná. Opravdu povinnost to není.

nambr
12. srp 2016

mě sestra na gynekologii řekla, že to není povinnost, takže k OL zbytečně nepůjdu a k zubaři mi to vyjde akorát na preventivku

tery_s
autor
12. srp 2016

Já se na to zeptám v poradně až ted půjdu, ale nenapadlo mě samo od sebe tam jít, když mi to ani nikdo neřekl. K zubaři jsem šla a ještě půjdu jednou, to ano, přijde mi to i logické. K čemu ale na obvod, kde mi změří TK, odeberou moč, možná krev (to vše jsem měla dělané u gynekologa a každou návštěvu znovu měří TK, kontrola moči). Obvodák mě tedy dále poslechne, prohmatá, možná to EKG, ale ve finále mi to přijde zbytečné. Pokud je to standard nemám nic proti tomu, ale i tady se příspěvky dělí a povinnost to nejspíš není, tak jsem ráda, že jsem nic nezanedbala. Všem ale moc děkuju za reakce 😉 🙂

bajarys
12. srp 2016

@tery_s Myslím si totéž...

andryyysssek
12. srp 2016

Hned,když jsem dostala průkazku,mi bylo řečeno,že si během těhotenství mám zajít k OL a k zubaři,ale že obvoďák povinný není.U zubaře jsem byla v druhém těhotenství dvakrát.Jednou na preventivku,podruhé si mě ještě objednali před porodem.

mika251
12. srp 2016

@tery_s u O

mika251
12. srp 2016

@tery_s u OL som nebola, gynekologička to nevyžadovala a mne to prišlo zbytočné, už tak je tých kontrol v tehotenstve až až.

andysek2512
12. srp 2016

@tery_s také jsem byla - u zubaře jsem teda byla až někdy v prosinci myslim(termín jsem měla v březnu) a u obvodní jsem byla někdy kolem 20 tt 🙂

puresin
13. srp 2016

@terry1512 Tak to neznas nasi sestru. 😈 😀

zmrz_lina
13. srp 2016

Povinného není nic, je to jen doporučené. Porodíš i bez razítka v průkazce, neboj 😉

anetadr
13. srp 2016

@tery_s tam je dobré to EKG - přeci jen se může stát, že bude potřeba udělat císařský řez, což je velká břišní operace a před tou by mělo být udělané předoperační vyšetření. Jsou maminky, které nikdy EKG dělané neměly a pak by mohly mít při operaci problém, protože mohou mít srdeční vadu, o které nemají tušení. Je to předně ve tvém zájmu mít EKG natočené.

eldrag
13. srp 2016

mě třeba OL udělala kompletni krevni obraz kvuli ledvinam , jatrum, st. zlaze atd vse co v tehotenstvi muze delat potize a EKG navic jsme si pokaceli :D a po porodu to same, krevni obraz a hlidala mi krevni ztraty mineraly atd..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru