Ahojte,
Chtěla bych se zeptat, jestli má někdo z vás zkušenost nebo třeba víte o někom z okolí, kdo šel rodit do nemocnice a strikně odmítl jakékoliv testování na covid?
Děkuji za reakce🙂
Me se nikdo na nic neptal, brali to automaticky, sup stetecek do nosu 🙂 nicmene, kdybys odmítla, museli by s tebou jednat jako s nakaženou, takze personal plna výbava, ty respirator (snad bys mohl aspon tlačit bez nej) a pozor i na následnou péči o miminko, ne všechny porodnice nechávají mimi s maminkou, některé se snaží miminko od pozitivní matky separovat, tak aby sis odmítnutím spis neuskodila... mohla bych vedet, proc bys odmítala test? Me delali dokonce dva, antigen i pcr...
Jestli chcete rodit s personálem ve skafandru a pak být někde na izolaci, tak odmítnout můžete 🙂.
Nevím jestli ho po mě bude porodnice vyžadovat, ale nemám v plánu si zbytečně kazit porod odmítnutím testovat. Tím přiděláním starostí personálu, bych si vůbec nepomohla. Už tak se stresuju co když nebudou chtít pustit partnera k porodu ( víme jak rychle se mění nařízení z "hora"). Věřím, že štětička v nose mě bude v tu chvíli trápit asi nejmíň, oproti tomu jak probíhá porod.
Jestli chceš ještě personálu přidělávat starosti a rodit v respirátoru, tak prosím, kontrakce v respirátoru je totiž super zážitek.
@michaela666 "hora" je vtipná! 🙂
To už někdo snad bere jako sport, ze zásady všechno odmítat 🤦♀️ Jak píšou holky výše, budou tě brát jako pozitivní, což asi úplně výhody nepřináší, ten stěr zas taková hrůza není
@zuzekk ze "zhora" tam mělo být. 😀 Telefon přepisuje za mě...Moje porodnice třeba vyžaduje podepsaný papír od doprovodu k porodu, kde souhlasí s určitými podmínkami, kdy ho prostě nepustí...a covid se dá zahrnout snad do každé položky krom alkoholu a omamných látek. Tak doufám, že to nikoho ani nenapadne, když jsme na tom teď tak hrozně, jak do nás všude tlačí.
@lucie152 a stojí ti to za to? Nic ve zlém, ale testování je otázka dvou sekund a rozhodně se to dá vydržet pokud máš strach z tohohle ...samozřejmě odmítnout můžeš, nutit tě nikdo nemůže, ale myslím si, že z úcty ke zdravotníkům a jejich práci to není na místě navíc odmítnutím přitížíš i sama sobě viz. komentáře výše 😉
Ja o jedne takove blbce vim z medii a myslim si o jejim sebeckem chovani jen to nejhorsi. https://tn.nova.cz/clanek/slovenka-prijela-rodi...
@hasara33 A to jsou i maminky, které přijedou do porodnice, zamlčí že jsou covid pozitivní, protože mají strach jak by se k nim personál choval. Pak tam nakazí zaměstnance a už to jede.
@michaela666 jako samozřejmě je to nezodpovědné, o tom žádná, ale svým způsobem to chápu nicméně tamto byla opravdu husa hloupá 🤦🏼♀️
@hasara33 přesně tak. Při těch bolestech si fakt nedovedu představit se s někým dohadovat. Ta bolest člověka úplně ochromí, pokud tam teda není doprovod, který to za rodičku uhádá. Navíc je zbytečné kvůli takové prkotině naštvat (a ohrozit) personál, aby na mě pak byl u porodu protivný.
Třeba moje tchýně má obecně ráda spiklenecké teorie (na vše) a nadává na testování z nosu, že se tam prý jakékoli bacily (včetně malých coviďáčků) zacpou hlouběji a člověk hned onemocní, nemluvě o tom, že se na dlouho poničí sliznice a člověk bude nemocný už tuplem a pořád. Takže jí na mém porodu víc "děsí" to, jak budou testovat, než to, jak budu rodit a zda vnuk bude v pohodě 😀
Mně bude testování jedno, člověk bude rád, že je rád (napsala bych "bude rád, že dýchá", ale to v tuto dobu je poněkud úsměvné 😀 ).
A co ti ta špilka v nose udělá? Ještě žiješ v domnění, že ti testováním strkají mikročipy od Billa Gatese, nebo je nějaký nový hoax? 🤨
@daasqua tak to je ještě větší blbost, než že ti tam dají čip, to snad není možný 😂👍 ten stěr se nedělá ocelovým kartáčem proboha 🤦♀️
@prejeta_zaba Mne by zajimalo, kdo by se prcal s cipovanim, kdyz vsichni u sebe nosi perfektne vystopovatelne mobily 🤔
@meronym přesně. A ještě mě baví, jak si kdejaký Franta z Horní Dolní myslí, jak Bill Gates neprahne po ničem jiném než ho zničit přes tajný čip. 😱🤣
@meronym lidi sami sdílí na sociálních sítích každý prd, ale bojí se čipů Billa Gatese :D o spoustě lidí má FB tolik údajů, že ani nepotřebuje žádné čipy
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lucie152 Nevím jak to je teď, já rodila v první vlně, a jen se nás zeptali jestli chceme testy nebo ne. Nenutili nás...