Poradny v těhotenství. Jak probíhají?

11. led 2020

Krásné sobotní dopoledne, chtěla bych se jen zeptat, jak probíhají poradny v těhotenství.? Čekáme první miminko, tak je to pro mě neznáme. Do první poradny jdu příští týden, mám přijít na lačno, budou mi brát krev a mám mít ranní moč. Moc děkuji

eelliikk
11. led 2020

U mě první poradna probíhala taky na lačno. Sestricka mi vzala 5 ampulek krve , zkontrolovala moč. Poté jsem se vážila a zaměřila mi tlak. U pani doktorky proběhlo vyšetření vaginálně, tak i přes utz. Zodpověděla mi všechny mé otázky . Nicméně další poradny probíhají úplně stejně , kromě odběrů krve . Vždycky se na to těším , protože uvidím malou 😍 takže nemáš se čeho bát, je to v pohodě ☺️

evula19
11. led 2020

Do poradny budeš vždy nosit moč, zvazis se, sestřička změří tlak a pak kontrola u doktora, nic čeho by bylo potřeba se bát 😉přeji pohodové těhotenství!

jjasmina
11. led 2020

Mě na každe poradně dá papírek na moč, tlak, vaha, na prvni poradně vezmou na lačno krev, vaginální ultrazvuk a kontrola čípku ( ale jak která dr asi, někdo to nedělá, stejně tak, jako já mám na každé poradně ultrazvuk, ne každý dr ho dělá vždycky)

eithelwing
11. led 2020

Asi všude trochu jinak. Moč bývá často, taky budou měřit tlak. U nás musím hlásit váhu, v ordinaci ji nemají. :D
Pokud by zase brali krev, většinou ti to oznámí včas. 🙂
U nás se chodí v 1. trimestru co 14 dní, pak jednou za měsíc a ve 3. trimestru zase častěji. Ze začátku jsem mívala vaginální vyšetření, pak přes bříško a ke konci zase vaginální, kontroluje se čípek. Někdy ve 3. trimestru se také dělá stěr, zda nemáš nějakou infekci, kvůli které by museli miminku hned podat atb.
V každém trimestru bývá větší utz screening, dřív býval jen první placený, teď už jsem slyšela, že některé maminky platily i druhý.
A ve 2. trimestru je test na těhotenskou cukrovku.

hezz17
11. led 2020

Od 1.1.2020 jsou nové postupy, takže ti tu nikdo asi správně neporadí 🙂 vyšetření bude méně, a více jich bude samostatně placených.

veronikapor
10. čer 2020

@eithelwing ATB při pozitivním streptokoku se dávají mamince těsně před porodnem a ne miminku 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru