Ahoj holky,
zajímalo by mě, kolik platíte za ultrazvuky, fotky, prosvícení šíje miminka a jiné služby u doktora. Jsem v 7tt těhotenství a příští týden jdu k doktorce, tak abych věděla, co můžu čekat a porovnat s ostatními. Toto téma jsem nenašla, tak snad nezabírám místo 😉 Děkuji moc za každé informace. 🙂
prohlídky v těhotenství jsou zadarmo, i u zubaře 2x za těhotenství 🙂 Kolik si účtuje za ultrazvuky to je asi individuální...
u nás za ultrazvuk si neúčtuje doktor nic a fotku mi dá vždycky 🙂
v těhotenství se za vyšetření (týkající se těhotenství) neplatí - veškeré ultrazvuky, vyšetření čípku, test na cukrovku......pouze pokud by těhotná dostala chřipku a šla k obvoďákovi, tak zaplatí, nebo kdyby si zlomila ruku, tak taky zaplatí....prostě pokud se to týká pravidelných těhu prohlídek, tak se neplatí nic
jo a ten zubař je pro těhulku 2x za těhu fakt zdarma 🙂
a ta fotka z UTZ záleží na doktorovi, kolik si za ní řekne....moje gyndr. za ní už několik let chce 50,-
Ahoj, já byla včera na své první prohlídce a platila jsem 30kč, jinak až dostanu těhu průkazku už platit nebudu. Za fotku můj doktor chce 50,- a za určení pohlaví 150,- .
Dík za odpovědi. zajímalo by mě konkrétně to prosvícení šíje.Mám info, že za to moje Dr. chtěla dost velikou částku, tak aby nás to těhotenství nezruinovalo 😀, tak jen jestli je to běžné nebo ne. Dík moc
Akras je možné, že ti nabídne nadstandardní služby v těhu a bude za to chtít peníze. Děvčata tu myslím platívají kolem 1000 Kč. Já neplatila nic a za fotku chce taky 50 Kč.
Já zatím měla vše zadarmo, jen fotku jsem si platila v gennetu, ta stála 150,- Kč, ale veškerá vyšetření fakt byla zadarmo. Nevím o tom, že by se něco mělo platit. Pavlinka - cože? Já když čapnu chřipajznu, tak budu u obvoďáka platit jako těhotná??? O tom nic nevím. Já jsem chřipajznu ještě tedy neměla a doufám, že ji nečapnu, ale myslela jsem , že když jsem těhotná, že bych neměla platit nic ani u obvoďáka.
Anta já jsem taky u obvoďáka platila 🙂
Já jsem u dr neplatila.
Za screening v prvním trimestru jsem platila 500 Kč a foto jsem dostala zdarma....
anta: neplati se za prohlidky spojene s tehotenstvim, coz chripka neni 😀
za to vysetreni NT se plati, pokud ti nenapise doporuceni tvuj gynekolog, v praze je to asi 1400 Kc, mne ho napsal - ale musela jsem ho o to poprosit, takze sem neplatila
jinak platim jen za fotky z utz 100 kc
no a já zaplatim 3100,- a mám v tom všechny UTZ, vyšetření,ošetření,zašetření,došetření 😀
Za urceni pohlavi 150? To je spatny vtip? 😲 Pohlavi kontroluje tak jako tak vzdycky, tak to si uctuje 150 Kc za vetu "je to kluk/holka"? Ty jo, spatny obor jsem si vybrala 😅
Ahojky,
tak já jsem za prosvícení šíje neplatila nic - a to musel Dr. 15 min čekat, až se mimísek otočí do té správné polohy 😉 Za screening v I. trimestru jsem platila jen za odběry 300,- . Dalších 300,- jsem platila za první vypálení ultrazvuku na DVD - potom každé další dovypálení bude stát 150,- . Jinak se už myslím u nás neplatí nic...
Ahoj ! 😀
Tak já platím vždy za fotku 30kč.
Za NT screening v Brně jsem platila1250kč.
Já jsem si pořídila zlatou kartu za 3000, platnou celý rok 2008 a mám v tom naprosto všechny návštěvy ordinace se vším všudy i s fotkama z utz, konzultace po telefonu, dokonce jsem dostala zadarmo vitamíny. Nebylo to povinný, ale řekli jsme si s manželem, že do mimíska investujeme :o)
Holky, dík všem za příspěvky 🙂 Za to NT si prý moje dr.účtuje 1500,-, tak mi to přišlo úplně šílený, ale jak koukám je to sice víc než u ostatních ale zase ne o tolik ve srovnání např. s Pavlinou. Uvidím, s doktorkou jsem opravdu spokojená, ale zas kdyby to opravdu překračovalo meze únosnosti a našich finančních možností.....ještě se ozmylí,m. Možná bych taky uvítala nějaký "předplatný" na celé těhotenství, aby už v tom bylo vše. Každopádně všem děkuji 🙂
to prosvícení šíje je nadstandard, já platila 1,200 Kč
ale pozor, aby Ti to neúčtoval někdo kdo to nedělá odborně, ale jen tak po straně v běžné ordinaci.. je potřeba jít k někomu kdo na to má certifikát, mělo by to být tam, kde dělají tzv. velké ultrazvuky, tedy utz v 13., 20. a 30. týdnu těhu 😉
v Praze je to např. Pronatal nebo Gennet, Motol apod.
Hm, to jsou věci. je vidět, jak člověk není v těhle věceh sběhlý a jak snadno by ze sebe nechal tahat peníze ☹
Už fakt nevím...asi bude nejlepší počkat a uvidím. Bohužel nejsem zrovna z těch, kdo by se uměl ozvat, že tohle teda ne, takže nevím, jak to dopadne, až mi to nabídne a já z ní budu tahat info o tom, jestli na to má certifikáty...to zas budu mít strach, aby pak na mě nebyla naštvaná... 😒 Asi si s tím dělám zbytečně nervy, prostě to nějak dopadne. Každopádně dík za upozornění 🙂
No tak s poplatkama...za NT screening jsem v brně platila 1250Kč (jak už psala pavlina05) minulý týden jsem začala běhat po vyšetření s vysokým tlakem a těhotenskou cukrovkou a jak na Obilným trhu ( na interně) tak i v Bohunicích (na diabetologii) platím při každé návštěvě 30Kč a můžu se odvolávat na těhotenství jak chci... 😠
Jediný co neplatím je klasická těhotenská poradna u své gynekoložky.
Jak vidím, tak je to všude jinak... Já jsem platila jen 50 Kč za obrázek z UZ, jinak zatím nic... Tak doufám, že to tak bude i dál 😀
ahoj holky, co jsem vyzkoumala od dr. tak prohlídky těhu jsou zdarma. pokud přijde mamča poprvé , dr. ji prohlídně a oznámí, že je těhotná, tak ještě zaplatí 30,-, od další návštěvy nic. a když jde těhui třeba se zlomenou rukou, tak platí taky poplatek. jinak UZ mám u své dr. zdarma, ale u bývalého dr. jsem platiila 100,-. v Gennetu taky 150,-za velký UZ, jak píšou holky.asi jak to každý má. 😉
Krásný den všem, tak já jsem v 16tt a screning v 1. trimestru jsem neplatila. U mojí gynekoložky vždy platím fotku 60,- kč, ultrazvuk mi dělá pokaždé, ale ještě jsem za něho neplatila. Jednou jsem k ní přišla mimo poradnu, potřebovala jsem vyšetřit a poplatek 30,- Kč jsem zaplatit musela a bylo mi zděleno, že těhotné neplatí jenom pravidelné poradny, ale vše co je mimo tak ano, teda kromě 2x zubaře, jinak vše i to co se týká těhotenství, třeba zvýšený tlak, cukrovka atd. Já jsem pojištěnec VZP a na jejích stránkách jsem se dočetla, že těhotné nemají platit vůbec nikde, tak jsem z toho trošku blbá, jo a ještě se u u mojí gynekolžky platí 200,- Kč když chce být tatínek u ultrazvuku, protože se to dělá po pracovní době.
Tak já vím, že těhotenství není nemoc, ač mám někdy pocit, že manžel se tak ke mně někdy chová. 😅 Ale stejně počítám s tím, že až půjdu na UZV v tom 20. týdnu, že nic platit nebudu ne? Chřipajznu jsem tedy nechytla, zatím a klepu na dřevu (jééé to mi ta hlava pěkně duní 😀 ) a držím se ze všech sil. Kdy se vlastě počítá teplota jako zvýšená? Může chřipka nějak ublížit mimísovi? Už si ho nosím dost dlouho a tak o něj nechci přijít 🙂
tak já dnes byla a vůbec nic jsem neplatila akorát za fotku nechtěla sestra 50,- ale 100,- ☹
Many, z toho si nic nedělej, já jsem za první fotku u gyndaře neplatila vůbec nic, v gennetu jsem vyplázla 150,- Kč, to bylo minulý rok, tak bůh ví, za kolik to budeme mít tentokrát, ale tu fotku chci chci chci 🙂
já taky ne,doktorka mi řekla,že první je zdarma a další se platí 😉 a jak jsem byla ve 13.t na screeningu,tak jsem dostala 3 fotečky,ale zase screening stál 1 400,- tak co by nedal fotky zdarma 😀
No to je jasná páka, teda holka, koukám 21.tt, to se ti to ale nějak krátí, ne? No co, stejně mě předběhneš, ty už porodíš a já budu teprve trpět 😀 😀 😉
😀 😀 😀 😀
Já jsem u prvního doktora platila za každou fotku z UTZ 150kč, navíc mě nechtěl poslat ani na NT za kterých bych bez doporučení platila dalších 1400kč. Za velký UTZ bych taky zaplatila.
Takže jsem přešla k jiné Dr. , na NT mě poslala aniž bych ji vůbec musela říci, stejně tak na na velký UTZ ve 20tt vše do Gennetu, tam mi taky dělali triple. Za fotku v Gennetu jsem platila 150kč, ale s tím za co jsem platila u prvního Dr. se kvalita obrázku nedá srovnat. Gennet to tiskne na fotopapír ve vetším formátu, u bývalého Dr. to byl jen obrázek co vyjede přímo z mašiny, malinkatý na slabém papíře.
Zatím jsem u ní za prohlídku po Novém roce nic neplatila. I když jsem na jedné naplánované na gynekologii byla, sestra mi říkala, že v těhotenství se nic neplatí, když jsem se ptala jestli si mám vytisknout kupon z automatu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
tak teď vůbec nevím kolik se platí a jestli platíme i my těhotné za návštěvu,já jdu až ve čtvrtek,ale taky by mě to zajímalo,jinak poprvé jsem měla fotku zdarma a další stojí prý 50,- ale asi jak kde,se na to pak poptáš 😉 jinak u zubařky jsem byla v listopadě a řekla mi,že mám nárok i po novém roce na druhou prohlídku zdarma,že ji platit nebudu,takže ty budeš mít obě dvě zdarma 😀