Poplatek 2 000,- za těhotenskou průkazku?

mooo86
11. dub 2016

Ahoj holky....jsem úplně vyvedená z míry, jsem teď v 32 tt a dnes na kontrole mi recepční u doktorky řekla, že mám ještě zaplatit 2 000 ! za těhotenskou průkazku a 800 za screening....Když mi průkazku dávali, ani po celou dobu těhotenství mi nic takového nebylo řečeno. Ano, je to soukromá ordinace, ale platila jsem roční poplatek 1 000 a na nic víc mě neupozorňovali, ani se neptali, jestli chci třeba nějaký nadstandard nebo něco podobného. Je to podle vás normální? Zatím jsem nic nezaplatila, ale nechce se mi takhle na konci těhotenství řešit např. změnu doktora.....

soleilll
11. dub 2016

@mooo86 Jestli je v ceně té těh. průkazky např. i novej monitor dechu, pak bych jí to dala, jinak je to naprostá nehoráznost! Copak lékařka nemá smlouvu s tvojí zdrav. pojišťovnou?! Za screening se platí jen za ten 1. ve 12. tt a ostatní 2 jsou zdarma (v rámci pojištění), vyjma nadstandardních výstupů - např. 3D fota nebo videa. Každopádně s ceníkem ordinace bys měla být seznámená dopředu...

psya
11. dub 2016

@mooo86 screening ve 12. týdnu mě stal 1000. Jinak jsem nic neplatila..

vjurova
11. dub 2016

Take chodim do soukrome ordinace,ale za prukazku po mne nikdo nechtel a screening jsem si platila pouze prvni,druhy uz je zdarma.

mooo86
autor
11. dub 2016

No já bych pochopila ten screening a jsem ochotná to zaplatit....ale žádné 3D fota ani videa jsem neměla a jinak jsem těhotná poprvé, takže nemám s čím srovnat, ale podle mě klasické kontroly po měsíci vždy.....a právě to, že mě s ničím neseznámili dopředu mě štve nejvíce..... 😠

jessika
11. dub 2016

Dělala bych jako nic a když by se mě na to sestřička znova zeptala, tak bych prohodila: "no jo, vidíte, ten poplatek. zapomněla jsem, že si to chci ověřit ještě na pojišťovně, jak to s takovými poplatky je. do příště to zjistím a pak zaplatím"

rony77
11. dub 2016

mě stál první screeening 1400.Jinak jsem nic neplatila. Také chodím na soukromou kliniku a žádný roční poplatek jsem v životě neplatila (jsem tam cca 8 let)

victress
11. dub 2016

tak to já bych změnu doktora klidně řešila, do porodu jsou ještě 2 měsíce, to je moře času, než být u takové vykutálené doktorky, výrobní cena té průkazky je pár korun a ona na pacientkách nehorázně vydělává, upozornila bych klidně i lékařskou komoru za neetické chování Dr. tohle je vážně přes čáru, co si ti doktoři dovolují, měla tě recepční upozornit hned při předávání průkazky, že stojí 2000 a to bych jí omlátila o hlavu, že já tu průkazku nepotřebuju za tolik peněz 😝

bartovka83
11. dub 2016

2000 za tehotenskou prukazku? To je i s rodokmenem ne? Neplatila bych, nejdřív bych si zjistila zda na to mají nárok. Zkuste se obrátit na pojišťovnu a pak se paní recepční zeptejte, kde mají napsaný nějaký ceník a proč jste nebyla upozorněna, ze kromě ročního poplatku budete platit ještě další.

aguaverde
11. dub 2016

😕 😕 😕 😕 stejně ti tu průkazku u porodu vemou 😕 tak nechápu nač bys měla platit za průkazku 🙄 já neplatila ani za jednu, obal je stejně reklamní.... 😕 aspoň já to tak měla...tak leda, že ty bys ji měla ze zlata nebo nevím 😀

kh
11. dub 2016

Prijde mi to nehorazne. Chtela bych videt i oficialni cenik, kde to mají uvedeno. A trvala na tom, ze to mají předkládat při registraci - nic nepredlozili, neplatim. Ještě - podepisovala jsi s nimi smlouvu? (napr. moje sestra takto prehledla ve smlouve u zubare pokutu za pozdni omluvu, ze nedorazi). Pak bych se asi bala,, kdybys od nich odesla a nezaplatila. Ale třeba dotaz na cenik s tim, ze si to overis u pojistovny zahadne snizi castku na 0-

tulikiss
11. dub 2016

a nema doktorka nejaky webovky ze by to tam bylo ale i to je proste naprosto mimo, takovou castku pokud by mi nevysvetlila za co bych ji neplatila.

samaber
11. dub 2016

já platila za screening 1450. Viděla jsem,že u vedlejšího doktora (ve stejném centru) se platí 2tis za jakýsi nadstandard během těhu (fotky+ ultrazvuky na přání). Moje dr. nic takového nastesti nechce. Myslím,že tě na polatky měli upozornit předem. Je to čiště platba k nim do kapsy. Pokud je doktor natolik super a máš u něho nadstandardní peci ,tak jo,ale jinak ne.

mooo86
autor
11. dub 2016

No, ze zlata rozhodně není....a to mi ještě řekla, že to platí všechny těhotné! 😕 Smlouvu jsem žádnou nepodepisovala a ceník si rozhodně nechám ukázat....hlavně mi přišlo, že když jsem se začla vyptávat, tak ta recepční nevěděla, jak mi to má vysvětlit, za co že je ten poplatek, že prý za vystavení průkazky a za péči o těhotné....jako kdyby mi tam dávali na každí kontrole masáže nebo co 😖 Webovky mají, ale na nich nic nemají.....a přístup tam má akorát pacient po zaplacení ročního příspěvku, ale mě se tam nikdy nešlo přihlásit, nicméně jsem to neřešila - všechno jsem vyřídila po telefonu nebo na kontrolách, tak mě to nijak nevadilo.....No na příští kontrolu beru přítele, prej to nějak vyřešíme.... 😀

mooo86
autor
11. dub 2016

Nejhorší je, že se ke mě nadstandartně rozhodně nechovali, každá kontrola rychle rychle....fotky sice mám, ale doktorka to vždy vyfotila tak rychle, že tam není malá vůbec poznat, nepočkala až se otočí nebo tak....prostě teď mi to přijde tak, že chtěla rychle udělat fotku, aby byla a ona vykázala jakýsi nadstandard, o kterém mi ale nic neřekli....no hnus 🙂

nelam
11. dub 2016

Ja ziram i na ty ceny screeningu,ja platila 350,-. Jak je mozne,ze se to tak lisi?

beruska1889
11. dub 2016

@mooo86 2000,- je fakt pálka, je to absurdní poplatek, takže bych rozhodně nic neplatila... a kdyby s tím měli problém, zmínila bych, že se tedy poptám na pojišťovně... přijde mí nechutné ždímat takhle těhotné ženské... už tak všechno kolem těhotenství a vitamínů stojí šílených peněz, ale tohle už je teda moc... ☹

aguaverde
11. dub 2016

@nelam u první dcery sem za screening ve 12tt platila cca 1600kč u druhé nic 🙂

edit:
u první dcery sem měla jinou dr než teď, a ta mě poslala k soukromníkovi, nikam jinam žádanku nevystaví..... u druhé dcery jiný dr, vystavil žádanku a měla sem si vybrat kam pudu 🙂 vybrala sem si FN Olomouc

jamia
11. dub 2016

U mého gyn se kromě ročního poplatku platí i tzv. těhotenský balíček nadstandardních služeb. Aktuálně podražil z 2500 na 4000, takže už je mým bývalým gyn, to už je fakt hodně. Ale všechno má v ceníku na svém webu i v ordinaci, takže pokud tvá dr nic takového nemá, bránila bych se.

jirinka1989
11. dub 2016

Nemůžou ti ji vnutit

zmrz_lina
11. dub 2016

On ten poplatek totiž bude na účtence, co ti dají, veden jako "dar" 😉 Jinak poplatky (ani ty roční) vybírat nesmí - vše je papírově vedeno jako dar na provoz apod. 😉 To je akorát specialita pražských ordinací, že se tam platí už za to, že sáhneš na kliku.
Samozřejmě výjimku tvoří "balíčky" nadstandardů nebo nadstandardní úkony - platba za jednorázová zrcadla, fotky z UTZ apod. Nicméně s tím musíš souhlasit dopředu.

zandi
11. dub 2016

@mooo86 to je hnus. Zdrav.pojistovna plati 3 screeningy. Vcetne toho ve 12 tydnu ( tady se mylně pise, ze se neplati), akorat to nesmi byt NT screening, kde se bere krev, takze kdo chodi na triple test tak i ten prvni screening je zdarma na zdrav.pojišťovnu. Pokud ti kazdy mesic delaji ultrazvuk tak ten poplatek chapu, ALE bez toho aniz by informovali pacientku mi to prijde jako nehoraznost největší.

victress
11. dub 2016

@mooo86 péče o těhotné je hrazena tvojí zdravotní pojišťovnou, za standardní péči nic platit nemusíš 🙂

martiniquest
11. dub 2016

Pokud jsi nebyla upozorněna dopředu, neplatila bych nic. Těhotenská průkazka je standardní péče a tu ti platí tvoje pojišťovna.

mika251
11. dub 2016

Na jednej strane - ultrazvuk s fotkou každý mesiac nie je štandard. Štandard sú tri ultrazvuky v priebehu celého tehotenstva.
Na druhej strane - vytasiť sa s dvojtisícovým poplatkom takmer na konci tehotenstva považujem za prasárnu a nezaplatila by som.
V najhoršom prípade si budeš hľadať nového doktora.

mooo86
autor
11. dub 2016

No díky moc za názory...hodlám zaplatit screening (a i ten mi měli ale naúčtovat hned a ne zpětně!) a pak už nic...protože platit za "nic" fakt nehodlám....a ano, jeto pražská ordinace, zřejmě si řekli - holka z Moravy (jsem v Praze rok,takže neprotřelá evidentně🙂 ), tu natáhneme 😀

evaamy
11. dub 2016

Napiš na pojišťovnu.

mooo86
autor
11. dub 2016

S těma fotkama a UTZ - říkala jsem si, že to je asi trochu víc, než obvykle, ale pořád jsem to přičítala ročnímu poplatku, který si tam platíš tak jak tak.....

soleilll
11. dub 2016

@mooo86 A samozřejmě bys neměla platit ani žádný roční poplatek (píšeš o tisícovce) - to je jako za co? Jako že jsi u ní registrovaná?! I kdyby ses tam celý rok neukázala, dostane od ZP peníze. Jinak prázdné těh. průkazky dostává doktorka od zástupců farmaceutických firem, protože jde o propagační předměty - jsou plné reklam na jejich produkty, takže nechápu, za co chce 2 tisíce...

radkamorrisova
11. dub 2016

Ahoj, můj doktor ode mě chtěl taky 2000 Kč. Řekl mi to hned na začátku těhotenství a dal mi za to "nadstandardní" služby. UTZ každou kontrolu a své soukromé telefonní číslo, kdybych měla nějaký problém mimo ordinační hodiny. Kdybych to nezaplatila, přeřadil by mě jinam. Dlouho jsem přemýšlela, jestli mu to mám dát nebo ne (bylo to evidentně do jeho kapsy) a pak jsem se rozhodla, že zaplatím. Dělalo mi dobře vidět prcka každou kontrolu na UTZ a i to soukr. číslo jsem nakonec bohužel využila. Jo a jsem z Prahy, tak to není tím, že jsi neprotřelá Moravačka. 😀

suzanna123
11. dub 2016

@mooo86 v Praze je poměrně standardní, že se platí běžná péče na gyndě plus těhotenská péče. Ale určitě bych nic neplatila, pokud bych na to nebyla upozorněna předem.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru