Pohyby. Má někdo také takové lenivé miminko?

monita0806
19. čer 2020

Ahojky maminky, chci se zeptat jestli má někdo taky takové lenivé miminko. Jsem 32tt a zdá se mi že se mi v břiše moc nehýbe. Doktorka mi říkala že je vše v pořádku ale já nevím. Když jsem čekala dceru tak byla o hodně víc v pohybu a šlo to i vidět.

jjasmina
19. čer 2020

@monita0806 taky jsem to tak měla, zavrtěla se hrozně málo

veru181
19. čer 2020

Taky jsem měla. Teď je mu měsíc a pěkně si to vynahrazuje 🙂

linda_22
19. čer 2020

Také to tak mám, malá se tak jemně ozve pár kopanečkama někdy ráno, občas večer.. jsem 27 tt. Jsem z toho také trochu nervózní 😔

petula.bir
19. čer 2020

Ahoj, mi to máme takhle - den, dva ho cítím opravdu málo až mám strach (naštěstí mám angelsounds - tak překontroluji a je klid) a pak další den jako kdyby se chtěl tím břichem prokopnout ven. Taky záleží jak máš danou placentu proto cítíš pohyby a kopance méně. Já mám placentu úplně na přední stěně tak vlastně kope do ní a né do nás, což je někdy výhoda 😀Čekám 3mimi a toto je nejkldinejsi z nich 🤣 dnes začínám 36tt 🥰

klokanka31
19. čer 2020

@monita0806 Taky jsem to tak měla, někdy malá tak řádila že moje břicho vypadalo jako tsunami, někdy se klidně celý den neozvala. Abych byla v klidu tak jsem jemně zahýbala s břichem, malá mi odpověděla kopancem nebo zavlněním, a tak jsem věděla že je ok.

sonnn
19. čer 2020

já jsem 33tt a kope jen večer, prý také vše ok, tak se tím zbytečně nestresuju (hlavně, že je to každý den)

misaa91
19. čer 2020

@monita0806 taky to tak mám, jako občas víc, ale spíš málo...ale vše je v pořádku, tak se nenervuj zbytečně 🙂

monita0806
autor
19. čer 2020

Děkuji moc, uklidnil ste mně. Už jsem měla opravdu strach. Budu teď zkoušet zatřepat břichem jestli se ozve když dlouho neucítím pohyb.

kosi_cek
19. čer 2020

@monita0806, miminko může být i natočené zádíčky k tvému pupíku, moje druhorozená takto natočená byla-zádíčky k placentě, kterou jsem měla na přední straně a necítila jsem nic, ani jsem nic nehmatala, max. mi břicho občas zvláštně trčelo...Byl to tak nějak trvalý stav, že se miminko skutečně hýbe, žije, jsem viděla jen na UTZ.
Třeba u nejmladšího jsem měla taky placentu vlředu, ale byl natočen tak nějak opačně a šikmo a pohyby jsem normálně cítila, i když o něco později a normálně hmatala končetiny a pod, protože placenta ho celého nezakryla a nožky rejdily bokem, byla jsem šťastná, protože jsem se bála, že mě placenta opět připraví o ten věmový kontakt s miminkem...

uzivatelkapetra
19. čer 2020

Malý byl taky pohodář už v břiše a je pohodář i na světě 🙂 teď teprve začal chodit v 21 měsících. Je zcela zdravý

mzacikova
19. čer 2020

Sestřička mi na monitorech hýbala s břichem šíleně, aby se malý vůbec pohnul. A od narození je ve všem napřed a teď už neposedi 🤣

cherie24
19. čer 2020

Mě pomohlo si lehnout na bok a ještě hýbat s břichem, to jí vždycky dokázalo naštvat :D ale jak už říkali záleží, kde je uchycená placenta a jak je mimčo natočené. Já jsem měla dítko hodně čiperné, ale 2 dny se mi natočila v břiše tak, že jsem jí vůbec necítila a taky jsem z toho byla hysterická. Nebo po čokoládě se vždycky ozvala 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru