Pohyby. Kdy nejpozději je musím cítit?

20. čer 2020

Prosím pěkně, ve kterém tt nejpozději musím cítit pohyby? Jak to bylo u vás? Je tuněkterá, která třeba ve 24 tt necítila nic?
Jsem 21+1. Jsem dost tlusta a placentu mam vepředu a nízko. I když se soustředím, necítím vůbec nic. Ani zmiňované bublinky, motýlky atp natož pohyby.
Kdy nejpozději bych měla cítit pohyby? Děkuji.

tasimia
20. čer 2020

Ve 21tt jsem taky ještě nic necítila. A to mám placentu vzadu. Začala jsem je pořádně tak cítit okolo 23-24tt.

teeerez
20. čer 2020

U prvnich dvou deti jsem nic necitila cele tehotenstvi. Spis jsem pak az videla, jak se mi brich ruzne vybuluje, ale ja to proste necitila. Az u tretiho tehotenstvi konecne 🙂

jjasmina
20. čer 2020

Stejně jako
@tasimia

terezaroubalova
20. čer 2020

Ja jsem 19tt, cekam druhe dite a jsem slusne receno silna a take necitim...dr me ujistila, ze citit jeste nemusim, ale uz jsem nesva...s dcerou jsem vazila vic a citila jsem brzo...ale pokud mate placentu vpredu, citim muzete az o hodne pozdeji

denny27
20. čer 2020

Až kolem toho 22tt.

malytlustyhroch
20. čer 2020

U druheho jsem zacala neco citit az 23-24tt, placenta vepredu, pri tele nijak extra nejsem. Byla jsem z toho nervozni, ale ted uz je dite na svete a je dost akcni.

lachtanice86
20. čer 2020

Byla jsem hubená, placenta vpředu a u prvního jsem je cítila až někdy kolem 25tt.

aneta15
20. čer 2020

Já u třetího cítila až po 30 tydnu. Jsem hubená, placentu jsem měla na přední stěně a dítě otočené směrem k páteři

pellullinka
20. čer 2020

já je cítila, ale nevěděla jsem,že je to ono, takže sem pořád tvrdila, že necítím. Lehala jsem si na břicho (na vojáka) a přitom cítila takové úplně mini něco a to bylo ono :D takže myslím, že můžeš být v klidu.

klokanka31
20. čer 2020

Já jsem "bublinky" ucítila už ve 14. týdnu, až se mi to zdálo divný že nějak brzo. A první normální kopanec ve 20.týdnu.

veronika_tvrda
20. čer 2020

Nemusíš vůbec. Záleží na pozici placenty i tělesném tuku - řečeno bez obalu, tlustá holka nemusí cítit skoro nic nebo to připisovat běžným pohybům střev. Však jsou případy, kdy šla ženská na záchod a praskla jí zničehonic voda - zrovna dneska byl článek o nějaké Britce... vůbec se tím nestresuj. Věř gynekologovi, případně si pořid AngelSounds pro svůj klid.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru