Ahoj holky, chtěla bych si trochu srovnat myšlení ohledně pohlaví miminka. Jsem na začátku 12týdne a pohlaví potomka ještě nevíme,mno já bych uplně nepředstavitelně moc chtěla holčičku,je to můj sen a mám takovej blbej pocit,že když to bude kluk tak nebudu nikdy šťastná,budu "závidět" kamarádkám,které budou mít v kočárku ty načančané holky a já kouknu do toho svého...no prostě na kluka a bude mě to mrzet. Je to opravdu hloupé,já vím,ale to je takovým ten hnusný otravný červ v mojí hlavě. Jak to máte vy maminky nebo budoucí maminky? Já tak nějak prostě tuším,že to ten kluk bude. Srovnám se?
v tom pripade bych doporucila, aby sis nenechala rict pohlavi az do porodu, protoze po porodu, jakmile uvidis miminko, bude ti to v tu chvili jedno 🙂))
ja u prvniho nevedela (taky jsem si prala holcicku) az do porodu, narodil se mi kluk - a miluju ho, je to proste moje miminko (ted uz ma 4roky), je to mazel a je mamincin 🙂))) u druheho jsem si to nechala rict, mela top byt holcicka, ale ja se na to neupinala-do porodu to stejne neni jiste a ja nechtela byt zklamana 🙂)) mam dceru...prejeme si jeste treti a klidne bych sla do kluka.....jemi to jedno 🙂))
Je jedno jestli to bude holka nebo kluk, milovat je budeš i tak 🙂.
Nebo si to nenechte říct vůbec a je to 🙂.
A pokud to bude kluk, budete mít o důvod víc, udělat sestricku :D
mě se teda ta přehnaná načančanost nelíbí - když vidím růžový kočárek, růžovou deku, dítě celé v růžovém a vypadá to jako kluk 😀 ještě, že je tam ten kopec růžové....Já mám chlapečka a jak jsem ráda, vždy jsem chtěla kluka, ale kdyby to byla holka, tak co? v porodnici ji nenechám. PS: nedávno mi řekla paní v Albertu, kolik té vaší krasavici je? A to měl Honzík modré lacláčky 🙄
holky, trochu odbočím, mne by zajímalo, jestli si třeba za pár let nebude moci člověk vybrat pohlaví.... věda jde hrozně dopředu a když tak čtu o lidech, které by bez lékařské pomoci nemohli mít děti, tak mne napadá tato otázka....
@terezs2716 zvažte, jestli si nechat pohlaví říkat dopředu... i když třeba moje kamarádka vypráví, že si byla jistá, že čeká holku. A moc ji chtěla. Ale na utz ji řekli, že to bude kluk. Zpětně říká, že byla ráda, že si to nechala říct, že měla čas se připravit na tu "méně chtěnou variantu" pohlaví miminka. Samozřejmě ho miluje, je to mazel, je mu dnes už 6 roků:o))
Jsem z rodiny kde jsou same holky,nikdy jsem nepocitala ze bych nemela holku,kdyz mi pred 3 lety oznamil doktor onu pamatecni vetu ,,vypada to na kluka,, ani sem nedutala a vecer jsem to obrecela.Hlavne to definitivum.Mozna je lepsi dopredu cekat ze budes zklamana a pak budes treba prekvapena.Hned vecer jsem zacala nakupovat roztomile klucici oblecky,abych se naladila a pamatuju si,ze jsme zacali resit jmeno,chtela jsem klucikovi uz nak rikat osobneji,to mi hodne pomohlo.Ted jsem tehotna podruhe a kdyz jsem slysela vetu,ze je tam penis,uz jsem se jen smala🙂 uz vim jak je to krasne mit kluka.Samozrejme je mi trochu lito,ze k sobe nebudu mit partacku,ale je to uz uplne jiny.Takze nezoufej a navic to porad muze byt holka😉
@terezs2716 já naopak doporučuju, aby sis pohlaví nechala říct dopředu. Budeš mít čas se s tím srovnat. Kamarádce řekli,že to bude kluk, obrečela to. Ale měla hodně času začít se těšit i na tuhle variantu. A teď ho miluje úplně nejvíc 🙂
no a co se týče mě.. holčičku jsem si strašně přála. Asi jako Ty. Ve 13tt.mi řekli,že to bude asi kluk. Nebudu řikat, že mi to bylo fuk.Byla jsem zklamaná. Navíc mi všichni říkají, že vypadám na kluka. Každopádně do dalšího ultrazvuku jsem si dala pro a proti klukovi a pak jsem byla ráda, že to bude kluk. Ve 20tt.se pohlaví nevědělo najednou a od 25tt. mi říkají,že to bude holčička.. brečela jsem radostí a zároveň se zase srovnávala, že to nebude ten kluk, kterému jsme už vybrali jméno a tak. Abych to srhnula.. chápu Tvoje pocity, i pocity viny ohledně červa..mám to taky tak. Ale až z Tebe vykoukne človíček, budeš ho milovat, ať je to holka nebo kluk. Uvidíš 🙂
Srovnas. Mně nikdy nenapadlo že bych mohla mít kluka,ani jméno jsem nikdy neřešila,ani jsem nevěděla co bych s ním dělala. No ve 20 tt to vypadalo spíš na kluka,ve 23 se to potvrdilo. Rovnala jsem se s tím chvíli. Pak už mi to bylo jedno. Rok po porodu další tehu,vsichni kolem měli smíšené dvojice dětí,takze vyloženě jsem myslela na holku,mela jméno,rikala synovi že bude mít segru..no a v 23 opět potvrzený kluk. Ale hlavně že zdravý. Když jsme vymysleli horko těžko jméno,tak už to bylo ok. Má to hodně pozitiv. Už jsem si na ten klučičí svět zvykla,ze spíš bych teď nevěděla co s holkou.
Fakt by mě nikdy nenapadlo že budu mamka dvou kluků 😅
@terezs2716 Ahojky,ja jsem si moc prala chlapečka,který se nam také narodí.Byla jsem moc šťastná,když jsem se to dozvěděla,a i když jsem od zacatku tusila a věřila,ze čekám chlapečka,soucasne jsem tak trochu počítala s variantou,ze by to prece jen holcicka byt mohla.Nemyslim si,ze kdyby to nakonec holcicka byla,byla bych tak malicherna,abych si dovolila nad tím zoufat.Kdyz vidím kolem sebe,kolik lidi by si miminko přálo,dochází mi,jake mam obrovské štěstí,ze nosím pod srdcem poklad,nakonec skutečně jedno,jakého pohlaví!Verim,ze si k nam najde cestu miminko prave v ten cas,kdy se to ma stát, a prave takového pohlaví,jake to ma byt,protože at holcicka nebo kluk,přinese ti do života přesne tu rovnováhu,kterou ma😉
Ahoj 🙂 my mame v rodine jen holcicky, i jsem pracovne hlidala deti a vzdy jen holcicky....proto jsem si vzdy snila o holcicce, vubec ne kvuli nacancane ruzove (me se ruzova barva ani nelibi) ...ale spis proto, ze jsem k holcickam mela bliz, rozumela si s nima a nedovedla bych si kluka predstavit....minuoly tyden mi v 12+3 gyndarka rekla, ze to vidi spis na kluka.... Ze zacatku jsem byla trochu v soku....paxem koukala na internetu na klucici oblecky, cetla pribehy maminek, co maji chlapecky, vymysleli jsme s pritelem krasne jmeno (neprasknu jake :-P) a normalne taxem se do toho tak vzila a jsem za nej strasne rada....samozdrejne je hodne brzo na pohlavi, takze ta holcicka to klidne muze byt, ale dokazu se naplno radovat at to bude cokoliv, vcerejsi screening dopadl dobre a jsem rada, ze mimisek je zdravoucky 😍😍😍🚼
já jsem chtěla taky holku, když mi potvrdili kluka, tak jsem stejně pořád doufala v holku a teď si absolutně neumím představit mít holku.. co bych s ní jako dělala? 🙂... já mám prostě svýho kluka, nejlepšího chlapečka atd... neumím si představit, že bych blbla s holkou tak, jako blbnu se svým synem... ale jak říkala moje kamarádka, miminka jsou do určité míry bezpohlavní.... prostě je zbožňuješ a vůbec neřešíš, co to je... a až budou rozdíly znatelnější, tak už budeš na to svoje pohlaví tak zvyklá, že to budeš brát jako samozřejmost...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Budeš ho milovat, ať to bude kluk nebo holka. Ja měla prvního kluka, asi jsem v koutku duše chtěla holčičku, nepřiznala jsem to nikdy. Ale musím říct, že jsem ráda, že první byl kluk. Holčička se mi narodila 2 roky a dva měsíce na to 😂