Ahoj holky, čekáme s přítelem první miminko.... Moc se na něj těšíme. Pohlaví nám pan doktor neurčí, musí počkat na další screening ve druhém trimestru. Ale prakticky všichni z rodiny vidí na fotkách z ultrazvuku kluka, co myslíte, může to být kluk??
@michaela_2 děkuji 🙂
@michaelah94 ten výběžek je pohlavní hrbolek - ten mají všechny mimina v prvním trim stejný, na konci prvního trim. 13-14 tt jde velmi dobře poznat zda je to on či ona - hrbolek je stále u obou ale sklonem se liší.
vy jste dle fotky 12+0 tady by to tedy bylo věštění z koule.. je to malé.. to co vypadá jako pindík totiž úplně v pohodě může být klitoris
@looolaaa aha.. Děkuji 🙂 no tak další středu nás čeká ještě další 3D fotka, tak snad už to tam půjde vidět lépe. Jinak budu muset vydržet do listopadu :D
@michaelah94 to, co tam vidite je pohlavni hrbolek a u pohlavi zalezi na jeho sklonu. Zde je hezky videt http://www.baby2see.com/gender/external_genital...
@verys děkuji 🙂
Ano, může to být kluk. Pravděpodobnost v tuto chvíli a podle této fotky je někde kolem 50 % 😀
@rebe :D super...
@michaelah94 tak dle prvni fotky by to dle pohlavniho hrbolku mela byt holka....takto jsem to ted mela i ja a bylo mi receno..ze zo vypada na holcicku a na potvrzeni si musim take pockat. Ale dr.mi rikala ze kluci maji pohlavni hrbolek smerem nahoru. Tak jak je to krasne videt na fotkach...co tady dala odkaz verys.
@verys diky za odkaz...clovek je zase o neco moudrejsi.
@michaelah94 Někteří doktoři pohlaví ve 13. týdnu dokáží určit podle sklonu močové trubice (podle toho jak směřuje, se dá prý odvodit, jestli se budou vyvíjet mužské nebo ženské pohlavní orgány 🙂).
Ale co jsem takhle slyšela, tak dost těch ,,tipů" z toho 13. týdne pak bylo o měsíc dva změněno na druhé pohlaví.
Moje doktorka nechce říkat dříve než v 18-20 týdnu, kdy - pokud je miminko správně natočené - už je to vidět zřetelně 🙂
Jedno je jisté...bude to miminko 🙂 A teď vážně, nikdy to není jisté, dokud se miminko nenarodí...a to ani po odběru plodové vody...u nás po odběru pv to měla být holka a je to chlapeček 🙂 Ale je fakt, že u něj to bylo krásně vidět na utz ve 20tt
Jeden doktor mi řekl, že budeme mít kluka, druhý doktor že holku. Další utz už v plánu nebyl a měli jsme to jako překvapení 😉 kamarádce doktoři tvrdili, že je to s jistotou holka, a byl to kluk. A ona měla celou vybavicku růžovou....
Pohlaví není jisté dokud se nenarodí
@kittyy17 I mým rodičům až od porodu tvrdili, že budou mít kluka a narodila se ségra.. Jenže tenkrát nebyl žádný screening, tak jsem myslela, že teď už je to s dohadováním pohlaví jednoduší a přesnější 🙂
@petrusew Tak snad to bude vidět i u nás 🙂.
@michaelah94 nám tedy dceru i syna řekli spolehlivě 🙂 je tedy fakt, že jsem pokaždé hlásila, že to chci vědět jen pokud to bude vidět a nechci žádné tipování 😀 no a pokaždé mi ukázali, kde co mají 🙂
Teď u třetího skřítka bych chtěla vyzkoušet překvápko, ale manžel to vědět chce.........za 2 týdny jdu na velký UTZ ve 21. týdnu, tak se ještě rozhodneme 🙂
@michaela_2 No tak snad půjde něco lépe vidět uz teď na další 3D fotce a nebo budu muset doufat, že na screeningu ve 2. trimestru už to vidět půjde 🙂.
Podle prvni cernobile fotky to vypada na holcicku.
Já pohlaví vím od prvního srcreeningu ve 13tt. Jsem 33tt a stále stejné pohlaví
taky tipuju holčičku
@michaelah94 tak už víte? 🙂
@michaela_2 me s jistotou na genetice ve 12 tydnu rekli holcicku a holcicka to je. Predtim 2 kluci 😉
@evakaspar mě povedela doktorka, ze jisté, je to cca do toho 16 týdne z krve 🙂 dle UTZ je to 50:50 a vzhledem k tomu, ze jsou jen dvě možnosti, tak leckomu se opravdu trefí 🙂 a podle mého okolí to i docela odpovídá - takové půlce tem, kteří se ptali už tak brzy , to sedelo a druhým to pak změnili později ........
Ale jako chápu, ze podle něčeho na kvalitním utz už tam ty indicie jsou! A zkušený doktor si muže dovolit tipnout 🙂 ale ten pohlavní hrbolek tam v tomto tydnu mají kluci i holky, takže ty rozdíly jsou hodně nepatrné ve 12 týdnu 🙂
@michael Opravdu uz ve 12 tydnu se 100 % jistotou nam to rekla. Na pohlavi sme se neptali to se nas zeptala pani doktorka jestli chceme znat. A pry co mame doma rikam 2 kluky a ona tak to gratuluji cekate holcicku, krasne se mi ukazala, a i nam vysvetlila na fotce jak ze hokcicky maji trubici vodorovne a kluci kolme 😉. Kdyz sem pak chtela ve 20 tydnu u meho lekare at mrkne na pohlavi tak mi zdelil ze pani doktorka se nikdy nemili a ukazal mi kavove zrno 😉
@evakaspar tak to je sikovna paní doktorka! 🙂
Chtela jsem to poprve vedet az ted a pi doktorka rekla ze to vypada na holcicku..ze se pekne ukazala a vysvetlila jak vypada pohlavni hrbolek u kluku a jak u holek...pak mi dalsi pi doktorka rekla ze to vypada na holku a dle plodovky je to holka.
@michaela_2 ano. Bude to chlapeček 🙂.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já tam moc nevidím popravdě 🙂 pro srovnání přidávám fotku syna tehdy ve 13. týdnu - třeba to pomůže 🙂