Víte někdo něco víc o nošení podpatků v těhotenství?
Někde jsem četla, že je to nevhodné přibližně od 15. týdne těhotenství, a to především vzhledem k začínajícím otokům nohou, volnějším kotníkům (tedy volnějším v těhotenství než mimo něj) a pak i bolestem zad z nevhodného přenesení těžiště těla...
Máte nějaké bližší informace? 🙂 Je to "jen" otázka nevhodného zatěžování tělíčka v tomto období nebo je možno nošením podpadků nějakým způsobem negativně ovlivnit průběh těhotenství (tedy nepočítejme fakt, že si člověk snadněji zvrtne nohu, upadne atp.)... 😕
Ne že bych podpadky nějak moc nosila, jsem v tomto ohledu spíš lenoch 😀 , střízlivým odhadem... nosím takové botičky tak 20 dní v roce 😀 , ale i tak mě to zajímá a nikde jsem se nic přesnějšího nedočetla. 😒
Já podpatky nosím a nic mi to nedělá. Nohy neotékají, břicho nebolí, tak je hodlám nosit dokud mi to nebude nepříjemné 😉
Asi máte pravdu, kdyby to bylo nějak nebezpečné, tak by asi každá těhulka dostala poučení od svého lékaře. 🙂 A jak píše lenkabu... asi to bude skutečně jen otázka toho, jak se která těhulka cítí. 😵
Bot na podpadku mám několik...sice je právě nenosím,ale určitě to není těhotenstvím 🙂 Je to spíše tím,že se do ničeho pořádnýho nevejdu a k tomu,do čeho se vejdu, se podpatky moc nehodí. Jo, vlastně hodně nosím jedny na menším širokým podpatku.
Nohy mi naštěstí neotékají,takže si myslím,že bych s podpatky problém neměla. Ale je pravda, že poslední týdny a dny se sotva valím,tak jsou mi pohodlnější normoš boty 😎
Určitě, je to na každé, jak se cítí. Když jsi byla na podpatky zvyklá předtím a nohy ti neotékají, tak je noš směle dál 😀 Stejně jako já. Až se nebudu cítit, tak je vyměním za rovnou podrážku...
ahojky já taky nosila podpatky skoro celý těhu, teda ne denně protože bylo zima a všude sníh tak to jsem se neodvážila ale když ještě sníh nebyl nebo sníh slezl tak jsem lítala v podpatkách. však do porodky jsem nastupovala v kozačkách na podpatku, otoky jsem neměla nikdy tak se nic nedělo 😀 hlavně jsem v těch botách nikdy nebyla dlouho, do práce akorát ta cesta a pak jsem už seděla za stolem.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Dukie asi ti přesně neodpovím, ale můj názor je to co jsi popsala, že jde o to zatěžování těla - trpí nohy, záda a těhulka se tak necítí dobře 😉
Co se týče negativního ovlivnění těhotenství - myslím, že podpatky mimču neuškodí 🙂