Ahoj všem,
nemohla jsem tohle téma nikde najít. Potřebovala bych poradit, jak se počítá v kolikátem týdnu jsem.
Někdo uvádí jen třeba 12 tt, někdo 8 + 6tt. Vůbec tomu nerozumím. Z ultrazvuku mi to doktorka zatím neřekla, ale dá se to spočítat podle poslední menstruace, nebo ne? Děkuji za rady.
jj je to tak jak píše janca 🙂
Holky moc děkuji, to znamená, že jsem 12 tt + 1 (poslední ms 11.11.08). No aspoň když se někdo zeptá budu vědět co říct. Od kámošek vím, že jim to pak doktorka řekla na ultrazvuku a většinou se to trochu lišilo, ale na ultrazvuk jdu až 9.2. Tak ještě jednou děkuji
🙂
Marzim, já ať počítám jak chci tak mě vychází 11+1??!! tak jsem zmatená
Marzim bude to jak píše Janca, vzhledem k tomu, že máš vedle jména 12 tt.
Kdybys byla 12+1, už by se ti objevovalo 13 tt 😉
aha to mi nedošlo, že tady to ukazuje celé týdny, jo tak to tak bude, až budeš 12+... tak tady budeš mít 13tt 😉
NO a teď mi holky řekněte, co já mám říct v práci. Jsem v 11tt nebo v 10tt když jsem dnes 10+0? Co se říká spíš?
Boucek: a co takhle prostě jen říct, že jsi ve třetím měsíci. 😉 😀
ahoj ja mnela posledni 15.11 taze jsem 11 ... za ch vili uz bude za nama 12 to senemuzu do ckat
Jenniffer: Díky, super nápad, ale ony jako správné zvědavé baby se mě budou ptát v jaké jsem týdnu 😀 No řeknu jim, že sama nevím. Prostě jsem 10+1, takže asi v 11tt 😀
Aha, tak já jsem trdlo počítala i ten den 11.11. jako jedna atd.
Takže zítra to bude 12tt a jakmile budu mít 12tt + 1, 2, 3 atd, tak budu ve 13 týdnu?
díky
A podle týdnů....kdy tedy končí 1 trimestr?
podle týdnů by měl první trimestr končit 12+6
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, doufám, že to napíšu dobře. Těhotenské týdny se počítají od poslední MS. Ale taky to znamená, že teoreticky jsi v době oplodnění už 2 týdny těhotná, stáří plodu je tedy o dva týdny jiné.
A týdny se počítají např 5+0 až 5+6...s tím, že +6 znamená šestý den.Lékaři počítají těhotenství od MS, ale někdy ho podle utz opraví.
V praxi to znamená, že pokud byla MS 31.12.2008 tak dnes by jsi byla 4+0