Ahoj, prosím o radu, chtěla jsem si podle tabulky počítání těhotenství, která tu často koluje, vypočítat, kdy začínám jaký měsíc. Nyní jsem 15.týden, ohledně toho mi je vše jasné, ale první měsíc začíná 0 + 0 tt. Dle kalendáře jsem se dopočítala 25.12, přitom poslední MS jsem měla od 28.12. není to tedy nesmysl? Kdy je tedy 0 + 0 tt? Děkuji za objasnění 😉
@irenka123 na začiatku tehotenstva 0+1tt je prvý deň poslednej MS a TP je 40+0....to platí ale len vtedy, pokiaľ je ovulka na 14DC....máloktorá to ale tak má, preto sa všetky tieto údaje upravujú na konci prvého trimestru, kedy sa podľa veľkosti plodu upresňuje TP a teda sa dá spätne dopocitat ovulka a teda aj údaj 0+1tt, čo už ale k ničomu nie je....napr.ja som mala TP 26.8, poslednú MS 19.11...vedela som, že ovulka bola 10DC a screening to len potvrdil, preto bol TP posunutý na 22.8., teda aj 0+1tt sa mi fakticky posunul o 4 dní na 15.11.
Sorry, málo tam byť 0+0tt, zdal sa mi to nezmysel, ale je to tak...
@misulinka44 moc děkuju 🙂 odkud to máš? dle posl. MS je termín 4.10., dle utz 1.10., ale když jsem šla na druhou kontrolu s tím, že jsem 9+3, tak mi řekla, že jsem 10 +3. Dnes jsem 14+5
@stratilikova budu to mít asi jako ty, ovulaci jsem měla dříve, tak proto jdu asi "do mínusu" před termín poslední MS. Chtěla jsem si jen tak orientačně vyplnit tabulku abych věděla 😇😉
@irenka123 takže termín porodu jede dle utz...Tak to sedět přesně na 0+0nebude...To sedí jen pokud je tp totožný se stářím těhotenství dle utz i ms. a to má málokdo...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
0+0 je první den poslední menstruace.. tp máš dle utz nebo ms?