Počátek těhotenství a pracovní smlouva na dobu určitou

kamcaajirka
9. únor 2017

Ahojky, nedávno jsem zjistila, že jsem těhotná, 6 tt, a posledního března mi končí pracovní smlouva na dobu určitou a hned by mi měli dát smlouvu na dobu neurčitou. A chci se zeptat jestli to vedení mám nahlásit (určitě by to se mnou ukončil) a nebo si to zatím nechat pro sebe a oznámit to až dele? Vím, že ze zákona nejsem povinna mu tuto informaci oznamovat a vedení si to nesmí ani zjištovat. Jsem zaměstnaná jako prodavačka v masně na výrobně, kde taháme i dosti těžke přepravky. Máte někdo podobnou zkušenost a jak jste ji řešili?

luska__
9. únor 2017

do konce smlouvy se může stát spoustu věcí, zatím bych to neříkala.
urovnala si v hlavě, co chci (jestli nastoupit na nemocenskou) nebo pokračovat dát a nechat podespat smlouvu, to vychází zhruba na nějaký 12tt? a to budeš mít za sebou 1 screening a budeš vědět, zda-li je vše , jak má být

romanavitkova
9. únor 2017

@kamcaajirka Jak píšeš je to složitá situace, pokud jim o tom řekneš tak s tebou rozvážou pracovní poměr, pokud ti je dobře a zvládáš pracovní náplň nechala bych si to pro sebe ... 🙂

kamcaajirka
autor
9. únor 2017

Přemýšlela jsem, že si to nechám zatím pro sebe... přece jen je v celku jedno, jestli se mnou rozváže pracovní poměr ted, či později.

portinari
9. únor 2017

Určitě neoznamovat, 6 tt je velmi brzo. V nejčernějším případě bys mohla skončit bez práce i bez dítěte. Obava z tahání těžkých beden je však na místě - nemáš nějakou kolegyni/kolegu, které bys mohla zasvětit a byli by ti nápomocni?

babovka_babovicka
9. únor 2017

@kamcaajirka Měla jsem to podobně - jen s tím rozdílem, že jsem byla ve zkušební době.. otěhotněla hned po začátku pracovního poměru a řekla to právě až na začátku 4.měsíce těhotenství.. Právě proto, že se může stát cokoliv.. Tím bych to i odůvodnila, že se to dřív neříká, což u mě platí.. my to i rodině oznamovali ve 4. měsíci..
Ze zákona povinnost nemáš, ale je fér to asi někdy říct 🙂)..
Ze strany zaměstnavatele to prakticky nelze napadnout..
Ten můj s tím vůbec problém neměl a za par dní nastupuji na MD🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru