Ahoj holky, po jake dobe na Vas zacalo byt videt tehotenske brisko?
To je strašně individuální.. Ja jsem už v 8,9tt nedopnula svoje běžné kalhoty a ve 12tt jsem už v práci nosila dlouhé volné kosile, a v práci to na mě přesto tři kolegyně už poznaly. Lidé mě v dopravních prostředcích pouštěli sednout od 16-18tt a teď když jsem venku tak na mě koukají jako kdyby čekali kdy se prevratim 😀 ale někdo to v pohodě skryje až do 30tt..fakt individuální
já u obou těhu cca od 22 t že to poznalyi lidi
U prvního těhu mě poprvé pustili sednout v autobusu už ve třetím měsíci 🙂 ale měla jsem malé bříško, bylo to tím že bylo léto a oblečení dělá svoje. Teď čekám druhé, jsem ve 27 týdnů, bříško mám asi trošku větší než s prvním, ale zatím zase nic hrozného, ale díky svetrům a bundám to nikdo moc nepozná. Včera jsem byla u dr, místa k sezení obsazená, mě to nevadilo, ale pobavilo mě, že chvilku po mě přišla paní s jasně viditelným bříškem a hned ji pouštěli sednout 🙂
@kokika cekam prvni a zaclo to byt videt kolem 16.tydne
ahoj, já jsem ve 20tt a bříško moc vidět není, spíše až odpoledne a hlavně večer, ale byla jsem předtím hubená, ploché bříško 🙂 zatím jsem teda ani nic nenabrala, ale doktorka říkala že to je OK, mimčo má akorát 😉
No ono určitě záleží na postavě. Já jsem korpulentnější, takže u mě bylo těhotenské břicho vidět až asi v pátem měsíci. Taky jsem ho dost maskovala volnějším oblečením 😉
Podle me hrozne zalezi ne na tom, jak je zena pred tehotenstvim hubena/pri tele, ale na tom, jestli ma dlouhy nebo kratky telo a jak ma siroka zebra a panev... Ja mela pred tehotenstvim uplne normalni postavu, spis hubenejsi, ale mam hodne kratky telo, uzky zebra a uzsi panev, takze to mimco tam proste nema misto a muselo to hned rust smerem ven... Kdezto kamaradka s dlouhym a sirsim telem, ktera je uplne stejne hubena jako ja, nemela brisko hrozne dlouho zadny..
znám holky, které i normálně mají bříško vyklenuté jak někdo jiný v šestém měsíci, takže záleží na každém....🙂
Pří prvním až někdy v 20tt, při druhém asi v 16tt a teď už ve 12tt 😀
@ivetkavysocina ve 20TT ani deko navíc?
@lucykal šťastná to žena...🙂
@lucykal nene,na první kontrole v 6tt+ 64,8kg , pak jsem šla trochu o desetiny dolů (ale žádné zvracení) a teď v říjnu 19tt+ 64,7 kg. Taky už mi to bylo divný, tak jsem se na to radši dotazovala a jsem ráda že není žádný problém 😉 snad už teď začnu kynout aspoň přes bříško 😀
@ivetkavysocina já jsem přibrala právě 5,5 kg den před porodem jen 3,5kg a dost často jsem slyšela, že to bylo málo. Mám 172cm 61kg
@izzybickerstaff já jsem taky přibrala málo, ale pravda neměla jsem žádné extra chutě teda ano na rukolu:D a nepřejídala jsem se.
Kolem 20tt, u obou. U prvního možná i dřív než u druhého. Do 20tt jsem nepřibrala v podstatě nic.
@lucykal já se taky nepřejídám a chutě nemám, a přibírám. Tohle podle mě člověk moc neovlivní 🙂
@janesafari tedaa to uz je domecek..takove brisko jako mas ty na fotce, jsem mela u tretiho az 14dni pred porodem..do te doby nic - takze to rceni ze je brisko pak driv, u me nesedi ..ted cekam 4. Jsem dneskem 28tt a brisko zatim nic...tak snad zase vykoukne az na konci...mam ted +2.5-3kg me se to obaluje zatim jen kolem dokola, mimi pribira super az i moc ale nemam to videt na vaze..a vse krasne obleknu...ale tak hlavne ze je vse ok a zdravi..🙂 tak uzivej tehu
@yildiz tak to máš fakt mini bříško...večer najezená mam ted už přes pupik 98 cm...ale uz to taky hodne pocituju a funim a chodim hak před porodem 😀
@janesafari jooo, břicho zatím nikde, ale i tak chodím jak kachna už teď 🙂 🙂
@izzybickerstaff jooo-přesně jak kačena...včera v praci sem se ohýbala pro krabice a už byl celkem problem a bylo to vidět-hned přiskočili kluci a krabice podali-byť byly prázdné 🙂
@janesafari no uvidime az na samem zaveru jak bude...ja mela pred porodem brisko 96cm....ted mam cca 78-79cm...uz jsem se nejaky tyden nemerila..ale vzhledem k tomu ze jsem se moc nezmenila tak...to bude stejne..
@yildiz já sem merim a vážim pravidelne...
U prvniho ditka sem skončila na 108 cm a u druheho na 113 cm...tohle třetí to chce asi prekonat...
Zrovna sedim u dr a cekam na ko....tak uvidime co nam povi... 😀
@janesafari tedaa asi chce trhnout rekord 🙂 tak at je ko v pohodee 😉 drzit pesti!
@yildiz děkuju...a vidím že mimi má termín 26.ledna ??? Přesně na mé narozky...už je to druhé mimi,o kterém vím 😉
@janesafari ty bláho to je bříško to si neumím představit já rodila v 33 týdnu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kokika ahooj u me u vsech tehu az kolem 6-7mes 🙂 ted jsem taky tehu nacinam 28tt a zatim nikdo nic nepoznal 😉 max po jidle nebo vecer vypadam jak precpana nebo lehce nafoukla...takze pravidlo, ze druhe a dalsi tehu je brisko vetsi ci drive videt u me moc neplati 🙂 ja obleknu vse co mam doma dziny atd...stale muzu spat na brise 😉...brisko me pak narostlo ne extra veke cca 14 dni pred porodem...zatim jsem nabrala 2.5-3kg....a deti mam i velke 3600g, 3800g, 3710g a ted to taky bude poradny mimi..delku meli 51cm...a kazdy rikal kde jsem to mela a nosila ;)