Ahoj, ráda bych se zeptala jak je to s plombami v těhotenství?
Hradím ji já nebo pojišťovna? Případně jakou dostanu?
Obvykle platím 800 Kč za klasickou amalgamovou. Ale známá mi říkala, že v těhotenství se amalgam dávat nemá. Nevíte?
Na stránkách pojišťovny jsem nic nenašla (zpmvcr)...
Vše se hradí stejně, jako kdybys těhotná nebyla. Jen máš nárok na 2 prevence během tehotenstvi pokud se nic nezměnilo
V těhotenství se dávají bílé plomby zdarma 🙂
Jj přesně tak, v těhotenství se za plomby neplatí. A jsou možné 2 návštěvy zubaře.
V těhotenství je “bílá” náhrada proplácená normálně pojišťovnou.
Mam 3 bile plomby v tehotenstvi a do 25 tt je to pry plne hrazene pojistovnou,takze jsem neplatila nic...
@marcicek84 jen do 25 týdne? Tak to už jsem dávno za 😀
@majena39 tak se poptej,uvidis,ale vysvetlovalo by to,ze nektere si to uz v tehotenstvi musely platit...
@marcicek84 to jo, vysvětlení by to bylo 😀 Ale zas je mi divny, že by to bylo omezené týdnama, dyt ty zuby se můžou pokazit kdykoli a plomba být potřeba taky kdykoli 😀
@majena39 je otazkou do ktereho tydne tehotenstvi je ta obycejna plomba nebezpena pro plod.Spis pujde k tohle,pojistovna urcite dobrovolne nezaplati vic nez musi...
@marcicek84 no tak to jedině, že by to brali, že první dva trimestry jsou blbý a ve třetim už je to jedno 😀 No tak uvidíme co mi moje zubařka řekne, nechám se překvapit 😀
Ahoj, mě můj zubar řekl, že bile plomby mám zdarma v těhotenství i po porodu po dobu kojení. Tak jsem z toho taky byla celkem v šoku.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.