Ahoj holky mam takovej teochu blbej dotaz ale...Jelikoz od sameho zacatku tehotenstvi trpim na ruzne vytoky trochu me to desi...vytoky pry muzou i znamenat zkazenou plodovou vodu...Kdyby bylo s plodovou vodou neco spatne,pozna to doktor na prohlidce pres ultrazvuk??nekdo i rika ze plodova voda se v tehu vubec nekontroluje..mam z toho docela strach...
Tohle slyším prvně a plodova voda se opravdu nekontroluje, to nejde. Pokud máte problém s výtoky tak to řekněte doktorovi a on se na to podívá ale určitě není žádný problém s mimi nebo plodovou vodou.
Doktor veskere problemy pozna navic spoustu lekaru dela i "vnitrni" vysetreni, muzete samozřejmě i na odber plodove vody.. Ale hlavne, pokud troite na vytoky bylo by fajn se jim snazit predejit a vylecit je.
Jinak, v kolikatem tydnu jste? Pokud by bylo neco spatne s plodovou vodou, bude se telo snazit plod vyloucit pryc z tela, takze by jste to urcite poznala.
Kazdopadne urcite zjistit příčinu vytoku - vysetreni, rozbor a lecit
Já mám třeba výtok od začátku těhotenství a nikdo to neřešil. Ani v nemocnici, ani gyndař. Nemám ho pořád, ale párkrát do týdne se objeví a teď ke konci už je občas i trošku hustší.
Množství plodovky se zjistit opravdu dá, na kontrolách v prvním těhotenství mi doktor běžně říkal, že ji mám dost a na rizikovce pak to stejné. Můžete si udělat test "blbým" lakmusovým papírkem z lékárny a nebo to případně říct doktorovi na kontrole (mít u sebe vložku), ale myslím, že plodovka by telka pravidelně a pořád.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Duverujte lekari a nereste blbosti.
Pokud mate vytoky, tak o nich jiste vas lekar vi a leci je, ne? Stejne tak jako se na screeningcich kontroluje mnozstvi plodove vody.
Kdyby byla plodovka zkazena, tak o tom vite. Pravdepodobne byste uz rodila. Dite by ve zkazene plodovce dlouho nevydrzelo.