Plodová voda. Není lepší jít na krev?

445566
21. črc 2024

Ahoj holky a dámy,mela bych takovej dotaz jsem objednána na patek na odběr plodove vody a bojim se nejake infekce,co je lepsi jit na krev nebo na tu vodu??Na vodu uz mam i termin.Dekuji za rady a za pomoc

anniej
21. črc 2024

Infekce se bát nemusíš. Ten vpich je fakt malý. Já volila plodovku, protože je prostě najistotu. Ta krev má pořád nějaké procento, kdy to nemusí být přesný výsledek, ačkoliv to procento je malé. Jediné co, tak pak opravdu přísný režim, ležet, maximálně dojít na záchod. Ať si partner/manžel na 2 dny zařídí volno a ty buď jen v posteli.

445566
autor
22. črc 2024

@anniej ja prave chci na tu vodu,ale pritelova maminka se dozvedela od kamaradky ta ma zdravotni sestru a ta rekla ze plodovou vodu nedoporucuje kvuli infekci.

anniej
22. črc 2024

@445566 Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nevím, jak by se tam vzala infekce 😅 Ten vpich je miniaturní. Kdyby kvůli potratu, tak ano, tam je riziko potratu, i když malé. Nicméně, rozhodnutí je na tobě. Zas tak často se po odběru plodové vody nedějou katastrofy, pokud se dodržují doporučení doktorů. Já osobně bych volila plodovku znova, protože po krvi kdyby mi někdo řekl, že je vše v pořádku, tak stejně bych byla pořád v psychu, protože to není 100%. Každé ženě ale přeju, aby mimčo bylo bez podezření zdravé a ona se nemusela vůbec na amniocentézu dostávat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru