Plodová voda. Kdy Vám začala odtékat?

9sarka
18. říj 2019

Holky, chci se zeptat, když vám začala odtékat plodová voda, měli jste při tom pocit, že se vám chce čůrat?
Včera večer se mi chtělo hrozně na záchod a nestihla jsem dojit a po**** jsem se. Od té doby nic, kdyby to byla plodovka, tak teče pořád dále, že?

leymea
18. říj 2019

Ja teda spala, ale probudilo me jakobych ucuravala (cca 4x ucurnuti). Jen ja nemela pocit, ze se mi chce na zachod. Potom ze me uz nic neslo. Kdyz jsme jeli do porodnice (po dvou hodinach) tak jsem si vzala vlozku a ta uplne sucha. Kazdopadne po prijezdu mi hned praskla voda.

pajinka333
18. říj 2019

@9sarka a nebyla to normálně moč? Nepoznala jsi to třeba podle zápachu? Myslím si, že plodová voda ti praskne a necitíš u toho žádnou potřebu jako kdyby se ti chtělo na malou. Spíš ses počůrala a buď v klidu, mě jednou chytla druhá potřeba zrovna když jsem byla ve vaně a než jsem se s tím velkým bříškem vyškrabala ven tak no....
Každopádně pokud máš jakékoliv pochybnosti dojdi ke svému doktorovi nebo do nemocnice na kontrolu. Oni jsou na to zvyklí. Na kurzu nám PA říkala, že když odteče voda, tak je dobré jet do nemocnice, protože i když je to malé procento, ale někdy se stane, že jak odtýká plodová voda může se tam přimotat pupeční šňůra a je zle.
Kontrolou nic nezkazíš, i když si myslím že sis spíše čůrla. 😉

9sarka
autor
18. říj 2019

@pajinka333 ráno mi podle zápachu přišlo, že je to opravdu moč.. a opravdu jsem cítila i velkou potřebu za malou.. hlavně se mi to tedy abych řekla pravdu nestalo poprvé.. ale vcera to bylo trochu více.. žádné bolesti ani tvrdnutí nic.. malý stále kope jal o závod

leymea
18. říj 2019

@pajinka333 no ja bych rekla, ze moc by podle zapachu poznal kazdy. Kazdopadne kdyz si neni jista tak bych tez doporucila kontrolu.

panihk
18. říj 2019

Když mi praskla voda, teklo to pořád. Když jsem se zasmála, hned vodotrysk, když jsem zakašlala, vodotrysk. S tím, jestli se mi chtělo nebo nechtělo na záchod, to nesouviselo.

prezdivka
18. říj 2019

Ne, prostě to luplo a bylo to :D Až potom odtejkala pomalejc.

merope
20. říj 2019

@9sarka Ona může plodovka odtíkat i dlouho a zase se doplňovat. Existují roztoky, z nichž se pozná, zda to je moč nebo plodovka - možná jdou i koupit, rozhodně je mají v porodnici. Pokud si nejsi jistá, je dobré to vyšetřit (vzít si vložku a pak ji polít tím roztokem případně i zkontrolovat UTZ).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru