ahoj maminky, nevíte do kterého týdne můžu jít do bazénu? jsem 36+5 tt a chtěli by jsme jít s dcerkou plavat. Máma mi říkala, že bych mohla rodit dřív, tak nevím. poraďte. děkuji 😅
Suki, moc díky, uklidnila jsi mě a odpoledne vyrážíme 🙂
Já si myslím, že by to mělo být OK: Já jsem dnes 32+5 a odpoledne taky vyrážím na bazén, trošku si mezi svátkama protáhnout tělo. Takže plavání zdar. 😉
Někde jsem tady četla, že jak už odejde hlenová zátka, tak se NESMÍ plavat ani koupat, pouze sprchovat, a to kvůli možné infekci.
já chodila plavat do bazénu pravidelně každý týden do 7 měsíce (s tím tamponem pro těhule...s ochranným olejem...pro sichr, kvůli možné infekci). Plavání je skvělý pohyb!!!!! 😉 😉 😉
Ahojte, pracuju jako trenérka plavání, myslela jsem si, že budu chodit plavat, co to půjde, protže mi tenhle druh pohybu maximálně vyhovuje a doktor mi hned na první prohlídce řekl, ať do vody nelezu, pokud to není nezbytně nutný, protože v dnešní době se dá v bazénu chytnout nějaká infekce dřív, než tam člověk vleze... docela mě tím naštval. Asi to teďka ještě vydržím, než půjdu v půlce ledna na další prohlídku a důkladně se ho přeptám, jestli myslela vážně, ať do vody nelezu... a já se tak těšila, že budu mít záminku vytáhnout manžela plavat 😝
Ahoj Kalo, můžu se jenom zeptat co je to za tampón a kde se dá koupit? také jsem chtěla chodit plavat, ale poslední rok jak vlezu do vody, tak něco chytnu a to by možná řešilo můj problém. Děkuji za radu
Tak já pořád váhám. Před těhu jsem plavala s Mooncupem, což bylo super, protože se do mě nedostala ani kapka vody, ale v těhu si netroufám zavádět. Jinak mi to moje fyzioterapeutka doporučila, tak jsem si říkala, že bych ten poslední měsíc začala chodit, abych trochu ulevila kloubům...uvidíme, uvidíme 🙂
Ahoj holky, já jsem taky chodila plavat, můj dr. mi řekl, že můžu plavat dokud neodejde hlenová zátka , dělalo mi to moc dobře - už jsem byla jinak skoro nepohyblivá 🙂 a ve vodě můj handikep zmizel. Plavala jsem jen v bazénech, do rybníka bych to nezkoušela. Používala jsem tampony Senta, 4 ks stály asi 60 Kč a vše bylo ok.
matesxx: myslím, že se jmenovaly SENTA (jak píše eho) a kupují se v lékárně. Jsou napuštěny takovým olejem. Já chodila do normálního bazénu. Plavat jsem vydržela stejně max.20 minut, tak ta doba, co jsem ten tampon měla nebyla tak dlouhá. A pak rychle sprcha s intim mýdlem, takže jsem se infekce nebála. Jinak jsem také zkoušela jít na plavání speciálně pro těhotné a tam nám před vstupem do bazénu dali přímo tyto tampony (povinně 🙂 )
Je pravda, že na plavání s tamponem jsou různé názory...buď že je to lepší, jako ochrana...nebo zase názor, že když se nasákne vodou, že se v tom drží mikroorganismy z vody....no vyber si 🙂 🙂
Jinak doktor mi na to řekl, že když jsem netrpěla dřív na žádné záněty, tak chození do bazénu je v pohodě. V opačném případě by to nedoporučoval...
Ahoj, tak musím říct, že jsme plavat byli a od včerejška mě nebolí záda ani nohy a jen se modlím, abych nechytla nějakou infekci. Kdyby to šlo, byla bych v bazénu naložená poslední měsíce od rána do večera 😀 . myslím, že pokud bych ale něco chytla, už bych to dnes večer pocítila, naštěstí jdu ve středu na prohlídku. S těmy tampóny jste mě ale zarazily, nikde jsem o nich neslyšela až tady.
Moc děkuji za radu, jednou vyzkouším a uvidím...
Chci se zeptat holky...jsem ve čtvrtém týdnu těhot... je možné jít do bazénu? aspoň na 20 min...? děkuju za odpov... 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já jsem chodila plavat i těsně před termínem a když jsem se ptala doktora tak mi řekl, že můžu jít i klidně den před porodem. Takže neboj a klidně jdi. 😉