Ahoj holky, s přítelem jsme dostali poukaz na pivní nebo vinnou masáž. Já jsem dneska zjistila že jsem těhu 5+2. Šli byste na takovou masáž nebo raději neriskovat? Děkuji za odpovědi
Myslím že masáže se nesmí, můžou tam narazit na nějaký bod a mohlo by to něco způsobit...
Pokud vím, tak co jsem byla já v pivních lázních - Dolní Bousov, tak v těhotenství je to zakázané. Je zakázaná jak koupel, tak i masáž.
Také jsme dostali poukázku do pivních lázní... Podle žen v těch lázních se v 1. trimestru na lázeň může, takže jsem si ji dopřála, ale z masáže se stalo spíš jen takové hlazení po zádech, což bylo taky moc fajn. V těhotenství se sice teplé koupele nedoporučují, ale byla jsem s paní domluvená, že kdyby mi nebylo dobře, šly na mě mdloby bo cokoliv (což se nestalo), tak by na "masáž"í zad přišla dřív 🙂 Bylo to fajn a zatím je vše v pořádku, co se týká těhotenství.
Po masáži jsem začala krvácet a to byla jemná,byla jsem myslím v 2 trimestru,vše dobře dopadlo,ale za ty nervy to nestojí.
S masáží bych byla moc opatrná, nedoporučují se v těhotenství! Nehledě na to, že já bych se z toho pivního odéru asi pozvracela, vzhledem k tomu, jak reaguji na všechny silnější vůně. Takže nedoporučuji.
na masáž můžeš, pokud Ti ji dr. výslovně nezakáže kvůli komplikacím v těhotenství. Manžel je fyzioterapeut a těhotenské masáže dělá po celé těhotenství, až do porodu, protože když už si nelehneš na bříško tak se dělá buď na boku, nebo v sedě. Ale chce se to poptat po skutečném odborníkovi, ono jich bohužel moc není, a to se ani nemusí jednat o těhotenskou masáž.
Takhle na začátku bych asi nešla, byla jsem vyplašená. Pak na konci druhého trimestru jsem na masáži byla, u zdravotnice a zkušené vystudované masérky, jen samozřejmě neležíš na břiše a nemasíruje břicho a taky plosky nohou a rukou, že tam jsou nějaké důležité body.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zavolej si tam, jestli to smíš