Pískání v uších v těhotenství. Měl někdo? Přestalo to po porodu?

petul33
8. bře 2021

Ahoj všem. Chtěla bych se zeptat, zda jste někdo měl pískání v uších (zvonění v hlavě) v těhotenství a po porodu vám to přestalo? Potřebuji do porodu alespoň trochu uklidnit, ze to může být těhotenstvím a po porodu to může zmizet. Děkuji všem za vaše odpovědi ☺️

berta3
8. bře 2021

@petul33 Ahoj, tinnitus mi začal asi půl roku před otěhotněním. Teď ke konci těhotenství se stav trochu zhoršil a věřím, že po porodu se to trochu zlepšení 🙏 Je to velmi nepříjemné, bohužel v těhotenství se Betaserc ani Tebokan brát nemůže. Pomáhá snad jen nevěnovat tomu pozornost, ale někdy je to nad mé síly 🥺

amazonkajanik
8. bře 2021

@petul33 krevní tlak se vám zvýšil, nebo je relativně v normě, vzhledem ke stavu. Ono to totiž může dělat právě zvýšení krevního tlaku a po porodu, když se zas srovná, mělo by to zmizet. Pokud ne, je třeba navštívit odborníka, který provede vyšetření a nasadí léky. Mě občas zahucelo v uších před těhu, během a i po, ale je to v okamžiku, kdy je náhlý výkyv KT směrem nahoru. Pískání chvilkové už léta, říká se, že dle ucha, v kterém to je, buď na nás někdo myslí, nebo pomlouvá 😊

petul33
autor
9. bře 2021

@amazonkajanik ja mám spíš nízký tlak, někdy mi padl i hodně nízko. Ale ne pořád. Mě to pískání začalo na konci 5. měsíce a slyším to pořád. Ne nijak hrozně moc, přes den to vůbec neslyším, jen v absolutním tichu a samozřejmě v noci (to mi jako zvoní v hlavě). Furt mám ještě naději, že to po porodu přejde a modlím se za to každý den. Když by to nepřešlo, tak mě čeká dlouhá cesta 🙏

amazonkajanik
9. bře 2021

@petul33 tak oni to dnes lékaři umí celkem dobře léčit. Horší to měl táta. Ten na to začal trpět před 20lety. Střídavě pískání a hučení, přesně, jak píšeš, hlavně v noci. Měli ho za blázna. Dokonce si jednou koupil CD, kde je 20 různých tónů v určitých Hz aby identifikoval přesnou toninu. Nakonec se na preventivní oční prohlídce zjistilo, že má vysoký nitrolebecni tlak (často mu i praskaly žilky v očích). Kape si nějaké kapky a bere prášky. Celkem to povolilo, ale jak má přes den fyzicky náročnou činnost, tak se to drobet vrátí 🙄

adelavonvon
18. čer 2024

@petul33 Ahojky, trápí mě stejný problem a chtěla jsem se zeptat, zda Vám to po porodu opravdu přestalo? Děkuji!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru