Pijete Nescafé v těhotenství?

nonacek
3. kvě 2015

Ahojky maminy
Potřebují se vás zeptat zda pijete nescafe v tehotenstvi ,protože ja ano.
A ani mě nenapadlo,ze třeba kafe se v tehu nemá ,nedávno mi tchyně odnesla ze stolu i čaj,ze prý se pít také nemá...
a Já mám teď špatne svědomí ..
Kafe ne piju,ale nescafe ano.
Já prostě patřím k maminkám co těhotenství berou jako přírodní záležitost.. a né nemoc.
Napište jak to máte vy ?👄👄👄

ronyx
3. kvě 2015

@nonacek Teda to koukám,že ti tchýně odnesla i čaj ze stolu,to je teda odvaha 😀 Já bych asi spustila a čaj by se nesl zpět na stůl 😀 To už je trošku přeháňka. Jinak já kafař nebyla ani mimo těhu,takže si dám rozpustnou kávu s mlékem tak jednou,dvakrát do týdne a když ne,tak mi nechybí 🙂 Spíš jen na návštěvách.Myslím si,že v malém množství to nějak neškodí.Nic se nemá přehánět,pokud nepiješ denně 3 kávy tak by to mělo být ok 😉

kattyd
3. kvě 2015

V klidu, ptala jsem se dr a prý 1-2 kafe denně nevadí. Až teď na konci mám vyšší tlak tak piju kafe jen obden.

camelinka
3. kvě 2015

@nonacek A přežila to tchyně? Já bych po ní asi skočila... 😠 😅 . Nicméně, dej si čaj, dej si kafe, dej si na co máš chuť (krom flašky rumu např 😝 😀 ) opravdu to není nemoc 😉

alubif
3. kvě 2015

Piju nescafe každý den, dva šálky i obyčejného kafe vůbec nevadí. Dám i skleničku vína nebo malý pivo. Mimochdem každýho kdo má řeči, o tom co jím nebo piju posílám rychle obrazně do jistých míst kam slunce nesvítí 🙂

chris_n
3. kvě 2015

mě teda pobavila věta... kafe nepiju, ale nescafé ano 🙂

evcann
3. kvě 2015

@nonacek taky si jedno denne davam a je mi tak lip, ja zastavam vseho s mirou, jinak bysme totiz nemohly vubec nic 🙂

chris_n
3. kvě 2015

jinak ja třeba dostala od doktorky i doporučeno, pít ráno kafe, jelikož jsem měla nízkej tlak.

zo_ja
3. kvě 2015

Klid. Tchýně je hustá!
Můžeš všecko, ale přiměřeně. Ono se tím musí trochu strašit, pže jsou ženy, co pijí 4 dcl vína každej večer, takže, když otěhotní, tak néééé... ALE! Když si dáš jednou za3 týdny 2 dcl, nic se nestane. Jde o to, aby dítě nebylo v limbu pořád. Spíš je to o tom, že kdo často, má problém omezit, kdo příležitostně, tak ten stejně nechlastá a ani mu nevadí, když nemá nebo jen míň.
To samý s kafem: kafařky musí přibrzdit, a popíjení káviček v práci - ráno, dopo, po obědě, odpoledne, pak ještě jedna... je moc. Ale když se dáš jednou denně doppio, nic se nestane. Ony se stejně ty chutě mění, že občas ani chuť není.

Jenom je důležitý vědět, že kafe není dobrý, když máš vysoký tlak. Ale zase: když si ho dáš příležitostně jednou za 14 dní na návštěvě, tak se to nezblázní. Spíš si dát dobrý a míň.

Čaje nevadí, ale černý a zelený obsahují složky, který nejsou ideální ve velkým množství, takže tak 2-3 malý šálky (ca 125 nebo prostě slabší větší) za den a střídat, nepít ten samý pořád.
Roibos, honeybush atp. můžeš v jakýmkoli množství, páč to není čaj jako čaj a ty teiny a kofeiny v sobě nemá. (U těch jde mj. pak zase taky o ten tlak případně.)

Skutečný problém může způsobit syrové vejce (majonezy, chlebíčky z obchodu, pomazánky z téhož atp.), syrové maso. Takže tatarák v těhotenství nee.
Jinak si tělo řekne, co potřebuje. 😉

zo_ja
3. kvě 2015

@chris_n Rozumná paní. Přírodní prostředek, jak ho zvednout. Navíc příjemný a bez rizika 😉

nonacek
autor
3. kvě 2015

holky tchyně to přežila čaj musela přinést zpět .. 😉
díky všem za nazor

nonacek
autor
3. kvě 2015

@chris_n no myslela jsem tim,ze zrnko kafe nepiju jen rozpustnou kavu

nonacek
autor
3. kvě 2015

@zo_ja Děkuji za odpověď no dam si denně 3 nescafe tak aspon o jedno uberu já o tom neměla ani páru

summer18
3. kvě 2015

@nonacek když jsem na začátku těhotenství četla co vše nesmím, tak jsem valila oči a řídím se podle toho, na co mám chuť. Jediné čemu se vyhýmám jsou syrová vajíčka a syrové maso. A co se kafča týče, tak si dávám tak jedno denně, a nebo si ho namíchám s Carem, dám si lžičku Cara a půl lžičky rozpustného... možná je to prasečinky, ale já jsem takhle klidnější, že toho kafe tam tolik nemám 😀
Tak a teď jsem na něj dostala chuť 😀 😅

janesafari
3. kvě 2015

Já v prvním těhu kafé omezila a pila ho slabší s mlékem...A dost sem ujížděla na vajíčkách-což nebylo dobře a poslední měsíce sem milovala pomeranče,kiwi (kyselé ovoce)....Ještě i v den porodu byl nášup vitamínů a malá velezla červená jak rajče,ale jinak v pořádku,zdravá až moc a ani žádnou žloutenku neměla 😉
V druhém těhu mě šíleně-i teda jako bývalé kuřačce,vadilo jen když nějaký kuřák kolem mě prošel a zvedal se mě žaludek a to samé s kávou...Ani tu sem nepobrala! A od porodu ujíždím hlavně na Caru a nesco si dám spíše tak 2x do týdne-výjimečně 2x denně-dle chuti....
Co těhu tak uplně jiné chutě 😀
Ted právě začínáme pracovat na třetím mimi,tak sem zvědavá,co si bude vymýšlet třetí mimíšek 😅

cabo
3. kvě 2015

@chris_n No moje mamka treba Nescafe nepovazuje za kavu. Podle ni je to jen kdovi jaka nahrazka 😉
A k otazce: ja v tehotenstvi prave Nescafe pila. Nebala bych se toho. Hlavni je,jak se citite.

andrrriiik
3. kvě 2015

Já pila taky kafe,colu,obcas pivo,jedla plísňové sýry,majonézy...Prostě všechno,ale s mírou 😉

handangervidda
3. kvě 2015

Nescafe obsahuje na šálek úplně stejně kofeinu jako ristretto. Ale pravda, na turka to nemá 🙂

frantiska85
3. kvě 2015

Jsem podruhé těhotná a kávy vypiju stejně jako poprvé dva až tři šálky denně plus několik čajů.

nonacek
autor
3. kvě 2015

holky všem vam Děkuji hrozne moc mě to uklidnilo ,ještě jednou dekuji☕🌞🌞🌞

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru