Pijete kávu v těhotenství?

sindy2
18. lis 2015

Ahojky všem, měla bych na vás naléhavý dotaz a to ten, zdali jste pily kávu v těhotenství, jaké máte zkušenosti? Vadí to - nevadí? Já jsem teď v prvním trimestru, vše ok, do doby otěhotnění jsem byla kafař...jinak se snažím jíst zdravě, nekouřila jsem nikdy, káva je jediný hřích. Pila jsem tři denně po léta, nyní jednu po ránu a slabou s mlékem, ale mám pocit viny kvůli dítěti...na druhou stranu musím fungovat i v práci, pracuji od sedmi....poradíte?

frantiska85
18. lis 2015

Kávu jsem pila v obou těhotenstvích od začátku do konce ve velkém a stejně tak při kojení. 3 až 4 obvykle. Děti jsou spokojené a já též.

sunshine125
18. lis 2015

Nijak extta by to vadit nemelo. Ja s dcerou pila silneho turka 3-4xdenne nez jsem. Prisla na tehotenstvi tzn. Prvni 3mesice. A nic na dceri nepozoruji. Ted pri druhem piju cikorkovou kaavu z Lidlu s mlekem. Je bez kofeinu a je dobra 🙂

jamia
18. lis 2015

Jo, pokud nevypiješ dva litry denně, tak to dítěti nic neudělá.

jitahh
18. lis 2015

V prvním trimestru jsem na ni neměla chuť, ale potom už jo pila jsem klidně i 2 silnější denně, abych to nějak zvládla v práci. Ke konci už káva způsobovala velkou aktivitu mrněte, takže jsem si dávala jen ráno slabší rozpustnou s mlékem. A teď piju každé ráno rozpustnou s mlékem, nebo se někdy dám i přes den třeba cappuccino. Snažím se ale dát si ji až po kojení. A malá je v pohodě, nic na ní nepozoruju. Usne bez ohledu na to, jestli jsem si dala kávu jednu nebo dvě 🙂 Kamarád lékař mi říkal, že vliv na dítě byl prokázán až u 6 a více šálků silné kávy.
Navíc, když jsi zvyká, klidně bych si kávu dala 🙂

jika10
18. lis 2015

Já v prvním těhu kávu nepila vůbec,nemohla jsem jí ani cítit. Teď v druhém piju 1 latte za den a stačí mi to. Já ale nebyla nikdy extra kafař, že bych di dala 3-4 kávy za den. Já kávičku vždy jen po ránu

jinkai
18. lis 2015

Jasně, jedno espresso po ránu zachrání den 🙂 Prcek roste tak jak má.

scai
18. lis 2015

Jedno kafe denně určitě nevadí. Taky jsem pila, i víc někdy. U první holky. U druhé jsem prvních asi 5 měsíců nepila vůbec, jen pomyšlení mi dělalo blbě. No a o tom to je, tělo si řekne samo 🙂

evaamy
18. lis 2015

Já pila od druhého trimestru jedno presso denně, pak dvě. A v pohodě.

misar91
18. lis 2015

já myslím že jedno ranní kafčo je v pohodě ;)

barulina
18. lis 2015

Jo pila. Piju dve denne a pila jsrm je i v tehu

junkka
18. lis 2015

Taky jsem pila, jedno presso denně, pěkně jsem si ho vychutnávala 🙂 teď kojim a dávám si dvě slabší 🙂

zlatkavlk
18. lis 2015

Taky jsem kafe pila, v prvním trimestru teda ne, protože mi přestalo chutnat, ale od druhého jsem si presso nebo cappuccino, ale i coca colu dávala... teď po porodu si teda zatím netroufám kvůli kojení, tak si dávám caro...

pety91
18. lis 2015

Můj gynekolog říká, 2 slabší kafe denně v těhu, zcela v pořádku. 🙂

janebee
18. lis 2015

Koupila jsem si kávu bez kofeinu 🙂

zerog
18. lis 2015

Piju max jednu denně a ne každý den,o bezkofeinove jsem uvažovala,ale nedokopala se,ale piju kvalitní,která moc nenakopava a dělám si slabou,espresso.nějak si to nedokazu odrict.v prvním tehu jsem ji téměř nepila,jen párkrát měsíc před porodem,kdy jsme pressovac právě koupili na Vanoce a pak už do porodu ne,mimo domov jsem si ji nedávala.Colu téměř nepijí a snazim se myslet i na to,že četný čaj s teinem též povzbuzuje,tak aby toho nebylo už moc.kakao a čokoláda take, ale káva je asi nejsilnější.

barumat
18. lis 2015

Pít kávu ve větší míře se nedoporučuje hned z několika důvodů - viz hezky shrnuté v článku zde: http://ona.idnes.cz/tehotne-zeny-by-mely-omezit... má to samozřejmě ALE - existuje míra, která neškodí. Já osobně jsem byla taky velký kafař, ráno silné a velké preso s mlékem, odpoledne totéž a klidně ještě večer jedno instantní. Po přečtení článku jsem to vzala s rozumem, a dopřeju si buď jedno silné kafe z poctivé kávy denně, nebo místo toho dvě instantní, a vždycky s mlékem (bez něj bych to ani nevypila) a jsem v klidu. Ještě doplňuju, že se jedná o klasický hrnek 1/4 - 1/3 litru, tzn. žádný pidišáleček aby se neřeklo. 😉

veraga
18. lis 2015

Piju každý den ráno a občas si dám slabší latté i odpoledne. Tak jsem to dělala i před těhotenstvím. Vstávala jsem v 5:10, hodinu a půl jela do práce a bez kafe bych nedolezla ani k autu. 🙂

jasminecek
18. lis 2015

Ano, pila jsem ale bez kofeinu.

escapee
18. lis 2015

Jedno kafe denně s kofeinem, většinou ráno a naředěný mlíkem...po zbytek dne pak Bio Cafe z DM, je bezkofeinový a chuťově se těm kofeinovým podobá nejvíc 😉

maudn
18. lis 2015

byla jsem docela kafar, ale piti jsem hned ukoncila. Dvakrát jsem měla ledovou kávu na koupališti, bez kofeinu tam nedelali. Jinak několikrát bezkofeinovou kávu,ale priznam je to břečka povětšinou. Teď jsem měla asi dvakrát z dolce gusta au lait kávu (nebo jak se to píše) je to taková slaboučká mléčná, hlavne proto,že bezkofein došel. Caru jsem nepřišla na chuť.

no_title
18. lis 2015

Taky jsem o tom nedávno přemýšlela, jak to budu dělat. 🙂 Ne, že bych byla závislá na kafi, ale vím, jak si těhotné v 1. trimestru stěžují, že jsou unavené. Já fotím svatby, takže přes týden nevadí, že jsem unavená, ale v sobotu by to byl celkem problém. Tak jsem si říkala, jestli snad kafe nebo kola by nemohla pomoct (víc na mě zabírá teda ta kola). Zatím se na svatbách láduju energy drinkama a práškama na soustředění, ale na ty si v těhotenství teda netroufnu 😀.

aneriska
18. lis 2015

ve třetím těhu jsem kávu přirozeně vyřadila, ač předtím závislá na ranním kafi, dopoledním šálku a po obědovém espressu 🙂 jedno kvalitní presso jsem si začala dávat asi v 5. měsíci. Teď po porodu si dávám max. 2 kávy denně a nepozoruji vliv na mimi.

milius
18. lis 2015

Já taky pila ráno kávu s mlékem, měla jsem strašně nízký tlak, dokonce jsem zkolabovala v tramvaji. Káva mi pomáhala. A výčitky žádné 🙂 někdy jsou pro tělo spíš na škodu abstinenční příznaky z nepití kávy (bolest hlavy..) než ta trocha kofeinu 🙂

alishka111
18. lis 2015

Já bych bez kafe asi nepřežila. Doktorka mi 2-3 slabší dovolila, takže jsem kafe pila celý těhotenství i při kojení. Žádný doktor s tím problém neměl ( jen když jsem se v půlnoci, dvě hodiny po porodu, plížila do nemocničního automatu pro "dávku", tak na mě sestra koukala dost divně ;))

Jinak bezkofeinovou bych já osobně nepila, jednak je to většinou břečka, a jednak způsob, kterým se kofein z kafe dostává, bude taky nějaká chemie, a to si myslím, že může být i o dost horší než starej zlatej přírodní kofein...

naomi6
18. lis 2015

Tak já jsem pila kafe při obou těhu a asi bych ani bez něj nepřežila. Měla jsem nízký tlak, těkže mi to pomáhalo. 2 kávy denně nemohou ulížit, neboj se. Obě děti máme zdravé, Jsou horší věci 😉. Držím palce

te_reza
18. lis 2015

Mám kafe třeba 3, ale slabý. Já bych se tím netrápila 🙂

loc
18. lis 2015

Já si dávám po ránu 1 slabé espresso (nejslabší, co kávovar umí udělat) a odpoledne si dělám cappuccino, ale raději z bezkofeinové. Ale není to ono:(. No, když tak čtu ty příspěvky tady, říkám si, že si možná ještě i to kofeinové cappuccino po obědě budu moct dovolit 😀

lucka662006
18. lis 2015

jedno presso denně, miminko se narodilo naprosto zdravé, porodní váha 3 800 g, takže vliv na snížení porodní hmotnosti asi moc velký nebyl🙂 hlavně když ti to udělá radost, ve světě se pije káva ještě častěji než u nás, nebo silné čaje, není nutné to příliš řešit

kattynka1
18. lis 2015

Piju kávu pouze bez kofeinu a nebo Caro. Např. v McCafé mají všechny kávy ve výběru také v bezkofeioné verzi, jsou docela dobré 🙂Asi jde hlavně o to, jestli máš na kafe prostě jen chuť (pak by tě mohla uspokojit i káva bez kofeinu) a nebo potřebuješ povzbudit (to ti asi nic jiného než kafe nepomůže). Jedno kafe za den není hřích, ale mě chutnají i náhražky, takže proč riskovat 😉

keydance
22. lis 2015

Tk dvakrát do týdne..spíš není chut 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru