Philips Lumea IPL v těhotenství. Riskly byste to a používaly?

zofkatofka
16. čer 2021

Ahoj, jsem těhotná a dostala jsem IPL epilátor a u dr. jsem se zapomněla zeptat. 🙈 Co si myslíte o používání v těhotenství? V návodu píší, že to nemají používat těhotné, ale že to není ozkoušené. Riskly byste to nebo raději rok čekaly? 🙈 Docela ráda bych ho používala, protože by bylo super se neholit s pupkem. 😀 díky za názory

makovice88
16. čer 2021

Urcite bych v tehotenstvi nepouzivala. Zase o tolik nejde a vydrzet pro zdrave mimco se to da. 😊

zofkatofka
autor
16. čer 2021

@makovice88 To jasně že o tolik nejde, jen mě zajímá názor ostatních. 🙂 Já si třeba myslím, že ten paprsek se dostane tak 2-3cm pod kůži, tak nohy by vadit nemusely. Ale jasně že to oželím, abych prckovi neublížila. 🙂

majili
16. čer 2021

@zofkatofka já ho mám už delší dobu a chtěla jsem zase na léto začít používat, protože přes zimu si dávám většinou oraz a pak jsem si řekla, že se radši podívám, jestli jako těhotná můžu a je to všude napsáno, že by se nemělo. Asi nejde jen o to, že by to nějak ublížilo miminku, ale i kůže v těhotenství celkově reaguje jinak, tak to radši riskovat nebudu. Ale štve mě to dost, protože asi i díky těhotenství mi teď ty chlupy rostou raketovou rychlostí.

anis87
16. čer 2021

Nepouzivala jsem, tehotenstvi (a koneckoncu i kojeni) je obdobi, kdy vlivem hormonu muze mit kuze sklon k hyperpigmentaci a celkove muze jinak reagovat. Vysledkem pak muze byt vznik nepeknych skvrn, ktere mohou, ale nemusi casem zmizet. Takze ja v tehu nepouzivala

zofkatofka
autor
16. čer 2021

@majili Já právě i jako netěhotná zarůstám hrozně rychle, takže jsem měla radost, jaký super dárek a to je, a ono prd.. Musí minimálně rok ležet ve skříni 😒 😀

kvetuska145
22. čer 2021

@zofkatofka dostala jsem dva roky zpet na vanoce, a pres dva roky jsme se snazili a nepouzivala jsem do ted. Cetla jsem ze to neni testovane na tehotnych zenach a nedoporucuji to 🙂 tak jsem si radsi rekla ze vydrzim, ikdyz jsem doufala, ze se konecne zbavim chloupku, protoze rano se oholim a vecer jsem jak strouhadlo😕😀 ale ted mne prijde, ze v tehotenstvi to roste pomalu 😇

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru