Zdravim, mozna jen plasim ale chci znat vas nazor. Mame v planu jet zitra ke tchyyni ktera ma psa na pul doma na pul venku. Ten pes nebyl nikdy ockovany ani odcerveny a ja mam strach abych nedostala toxoplazmozu. Jiz jsem 3 x potratila z neznamych pricin a proste se bojim. Uz jsem manzela poprosila aby doma rekl ze pes doma nebude alespon v nasi pritomnosti, ale presto... Se tam vali atd. Vcera se ke mne choulil a chtel se mazlit. Moc mi to prijemny nebylo. Rada bych znala vas nazor. Dekuji.
@bbibianca Zbytecne nestresuj, tyhle infekce primo od zvirat chyti fakt jen clovek ktery nedodrzuje ani zakladni hygienicke navyky.. vetsi pravdepodobnost ze toxo chytis je z nedostatecne tepelne upraveneho masa nebo neomyte zeleniny..
btw. testy na toxoplazmozu ti jeste nedelali?
Ahoj, toxo určitě nechytis. Prenasi ji kocky a muzes ji chytit napr. Z neumyte zeleniny, tedy tam, kde se vyskytuji kočky... Doporucuju si neco o toxo precist. Ockovani psu je dane zakonem, je opravdu neocko? Riziko vidím v tech cervicich, atp. ale pokud ti vylozene neolizne pusu, ak bych to neřešila. Těhotenství neni nemoc . 😉
Moc dekuji za uklidneni. Budu apelovat na manzela aby ho nechali na dvore. No ockovany ani odcerveny neni. Maji ho doma / na dvore je tedy min. Riziko ze by se neco stalo. Je to domaci mazel, ale ra hygiena tam na prvnim miste urcite neni...☹
neplaš... očkování jako prevence nákazy pro těhotné je blbost, pes se očkuje ze zákona proti vztekline (což ti opravdu nehrozí, leda že by tchýně bydlela někde ve vychodním Slovensku, Maďarsku, Ukrajině a tak) a pak proti pár infekčním psím nemocem, který pro člověka nejsou nebezpečný. odčervení je jiná věc, ale toxoplasmózy bych se fakt nebála. A pokud nejsi prase a umeješ si před jídlem ruce, tak ani řádnýho parazita chytit nemůžeš... my máme psy doma (sice očkovaný a odčervený) a ani mě v těhotenství a ani našemu 4.m dítěti se nic nestalo 🙂 to že si opakovaně potratila, mi je líto, ale pes ti to rozhodně nespůsobí, spíš mi řešila jeslti nemáě nějakou krevní mutaci nebo tak něco
@bbibianca Taky máme psa co vyběhne na dvůr, pak domu, pak ven, pak domu ... 🙂 . Rozhodně si po každým pohlazení nemyju ruce, pes není prašivý,pokud nejí opravdu jak čuně, tak červíky nemá, alespoň ta naše od štěňátka neměla. A očkuje se povinně proti vzteklině a tu taky určitě nemá. Doufám, že po každým nákupu, cestě MHD apod. si dezinfikuješ ruce. Těhu není nemoc. A je hnusný vyhazovat psa co je někde doma. Pokud tam máš něco chytit, tak je jedno, že pejsek bude na tu chvilku venku, domácnost je zamořená celá 😉 . Držím pěsti ať to teď vyjde, ale tohle nervování tomu fakt nepomáhá, pořád mi běží v hlavě BE HAPPY... Krásné Vánoce,
O toxoplazmoze jsrm slysela spis ohledne koček a to tak, ze by tehotna neměla přijít do kontaktu s kocicima fekaliema, tzn necistit kočičí záchod a dodržovat při styku s kočkou hygienu rukou. Ale tchyni by snadnezabilo, kdyby ti vyšla vstříc a psa nechala na dvorku nebo teď v zimě někde v garazi
Očkování je povinné pouze proti vzteklině, další očkování je proti infekčním nemocem, které nemůžeš chytit. A k odčervování - každý dobrý veterinář už dneska preventivní odčervení ani nedoporučí. Ani WSAVA (Světová asociace veterinářů malých zvířat) preventivní odčervování nedoporučuje, má se jednou za čas udělat koprologické vyšetření a až na základě jeho výsledků případně odčervit.
Já mám doma psa, který nebyl preventivně odčerven už přes 2 roky 😉 Koprologie je v pořádku, není tedy důvod psa nacpávat chemií preventivně.
Holky, potřebuju radu..Jsem nová, nevím, kam přihodit dotaz..Nechali byste odstranit zubni kamen(silny) fence, ktera ma sice jen 10 let ale je nemocna a zbyva ji poslednich par mesicu?..:( Je narkoza moc nebezpecna? ja myslim, ze ano a nechci ji trapit, znama ma ale jiny pohled..Co vy na to?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, nevím, odkud máš info, ale na infekčnímmi říkali, že tyhle nemoci můžu chytit od koček a při konzumaci zvěřiny..Nevím, jak je to když se pes neočkovaný, ale nemyslím si,že by ses něčím mohla nakazit. Pokud si chceš bý jistá, poraď se se zkušeným a spolehlivým veterinářem a nebo na tom infekčním..Ti by určitě měli vedět co za nemoci mohou přenášet psi..Pro tvůj klid snad budou u tchýně respektovat tvé přání a pokud ne, raději bych je zvala k sobě a tam nejezdila.. Držim palce a přeju ať je vše v pořádku!! 😉