Dobrý den,
potřebovala bych poradit zda budu mít nárok na mateřskou. Miminko se nám má narodit 2.2.2018. V roce 2016 jsem měla pracovní smlouvu na dobu určitou (8měsíců) -od 1.6. do 28.2.2017 - z toho jsem byla od poloviny října 2016 na neschopence až do konce března tohoto roku z důvodu operace a zdravotních problémů. Letos jsem od 1.4. Nastoupila do nové práce, ale od poloviny června jsem opět na neschopence z důvodu rizikového těhotenství, jelikož jsem byla ještě ve zkušební době zaměstnavatel se mnou ke konci tohoto měsíce rozváže pracovní poměr. Mám strach, že příjdu o nárok na mateřskou. Myslíte, že nárok na mateřskou budu mít? Děkuji
Miminko nebylo plánované, bohužel zdravotní komplikace si člověk nevybírá..neměla jsem v plánu z práce odcházet dřív než před mateřskou, ale bohužel stalo se :/
Zavolej si na socialku tam ti to urcite reknou jiste, a nemusis mit pochyby... u nas je to v oddeleni pracovniho uradu. Mrkni na net a najdi si cislo regionu kam presne spadas.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kristelka96 Jo, nárok mít budeš, ale měla bys zaměstnavateli přinést velkou kytku, neb to bude jen díky tomu, že ti ten pracovní poměr neukončil hned.