Patrik nebo Viktor?

22. srp 2021

Holky, prekerka 😁 Mam tyden do terminu porodu, doma nevyplnene prohlaseni k narozeni ditete a ja proste nevim. Celou dobu tehotenstvi "bojuji" s vyberem jmena pro naseho kluka. Vybrali jsme si Patrika, ale ja porad nejak nevim...jak mu mam rikat? Napada me jen Pato, ale jelikoz uz doma mame 4 letou slecnu Petru, prijde mi to dost podobne. Tak me vcera napadl i Viktor a manzelovi se libi obe, pry to necha na me 😅 K prijmeni se hodi obe, ale vzhledem ke jmenu starsi dcery mi prijde lepsi Viktor. Vim, ze to za me nikdo nerohodne, ale ja fakt nevim. Bojim se, ze se maly kazdy dnem narodi a ja porad nebudu vedet ☹️

barulina
22. srp 2021

Znam rodinu a mají dokonce Petru a Petra. Dej to co cítíš. Oslovení v mluve už se udělá. A ja teda uprimne neznam že by se Petře říkalo Pato. Jinak mi říkáme malemu oatrikovi Patricek, většímu už Patrik. Paťa ne

similenka
22. srp 2021

Mně se líbí Viktor, už třeba jen krátké oslovení Viki je milejší.

pampeliska1313
22. srp 2021

Viktor. Patrik mi přijde takový tvrdší jméno, na poslech nepříjemný. Ale jen dojem.🙂

antoinet
22. srp 2021

Viktor je krásné, nadčasové. Patrik se mně osobně nelíbí. A podobnost jmen tam je...Peti, Pati...

marcicek84
22. srp 2021

A jak na ne budes volat? Peti a Viki mi jde,Petro a Pato je dost podobne bude se to plest,mame pripad v rodine,kdy volaji Dani (Daniel) a Davi (David)a nikdo nikdy nevi na koho se to vola a kdo se jak jmenuje,proto bych se tem podobnym jmenum vyhnula,zkusenost z rodiny k nezaplaceni.

autor
22. srp 2021

@marcicek84 Presne o tu podobnost mi jde! Na holku volam nejacasteji Peťulko. Kdybych volala na kluka, tak bud Patričku a nebo Paťulko a to je ultra podobne. Ale porad je mi srdci bliz ten Patrik..ach jo 😁

malenka3
22. srp 2021

Ano, vyhnula bych se podobným jménům, bude to dělat neplechu - Peťo, Paťo. Při oslovování obvykle lidí slyší, když jsou do něčeho zabrání, první tu koncovku oslovení. Volila bych Viktora, když s tím nemáte problém.

autor
22. srp 2021

@similenka Viki mi prijde jako osloveni pro holku prave..

autor
22. srp 2021

@malenka3 Ja vim, je to desne podobne 😒 Ale holcicce nikdy nerikam Peťo, vzdy bud Petruško nebo Peťulko. Ale zní to jako Paťulka (Patrik). 🤦‍♀️

mimi1004
22. srp 2021

Hlasuju pro Viktora. Nejenže se mi líbí víc, ale i kvůli tomu rozlišení při oslovení 😊

marcicek84
22. srp 2021

petulko a patulko je ultra podobne,nedala bych...petulko a viktorku uz je odlisne

me_druhe_ja
22. srp 2021

Mně teda zaujalo že máte Petru. 😀 mně je 35 a v naší generaci teda bylo Peter milion. 😀 ve třídě jsme byli čtyři, jednou nás bylo dokonce 5. 😀 ale teda malou Petru už jsem neviděla strašně dlouho. 🙂 Jinak mně se taky líbí víc Viktor. 🙂

jezkovyvocicka
22. srp 2021

Za mě jednoznačně Viktor.a nejen proto,že miluji Preisse🙂

bervidova
22. srp 2021

Patrik se teď u nás ve městě narodil několikátý, asi přišla nějaká vlna - hlasuji pro Viktora 🙂

ele_nka
Autor odpověď smazal
Zobraz
meronym
22. srp 2021

Viktor.

ele_nka
22. srp 2021

My rozhodovali ze stejných jmen a vyhrál Viktor. Nám ty oslovení pro Patrika nějak nešli přes pusu.

maki90
22. srp 2021

Mně se zas líbí mnohem víc Patrik 🙂 Péťa a Páťa je pěkný, zní to jako gang 😁 jinak Patrikovi můžete říkat klidně Riki 😉 Viktoru moc není, ale zato těch Viktorek...

betthany
22. srp 2021

A za mě zase Patrik😀 Znám Viktora i Patrika, obě jména se mi libi, ale možná k Patrikovi inklinuji více, protože je to můj kamarád a mám ho rada.😂

leymea
22. srp 2021

Patrik se mi libi vic 😊

malanoha
22. srp 2021

K Petre spis Viktor. Peto a Pato se bude plest... U sousedu maji Patrika a volaji na neho Paťasi 🤦‍♀️

kwal
22. srp 2021

A co třeba Erik? Je to podobné Patrikovi, ale nebude se to tolik plést. A zkráceně může být třeba Riky

autor
22. srp 2021

@me_druhe_ja Taky jsme v porodnici byly uplne hvezdy. Sestricky se tenkrat rozplyvaly, ze malou Petru uz tam dlouho nemely 😁 Ja mam radsi takova tvrda jmena, takze Nelinky, Sofinky a Emicky me moc neoslovily. Puvodne jsem chtela Radku, ale ta neprosla pres manzela 😂 Jinak si taky myslim, ze jich ted moc neni, holt to neni in jmeno.

autor
22. srp 2021

@kwal Erik se mi taky libilo, akorat ze sestra ceka holcicku a bude to Erika, takze...Z tech tvrdych muzskych jmen uz toho moc nezbylo 😁

kwal
22. srp 2021

Jej škoda, tak v tom případě hlasuju pro Viktora 🙂

mimi1004
22. srp 2021

Na sestru bych se neohlížela, když čeká holčičku. Já jsem Michaela a bratránek Michal. A nikomu to nikdy nevadilo 🙃

similenka
22. srp 2021

Peti, Peto ...můžu oslovit holku i kluka. Stejně tak Miri, Jari, Káji,.... A jméno Patrik to stejné...Pato, Pati...

malanoha
22. srp 2021

Richard

autor
22. srp 2021

@mimi1004 Mne to vadi 😁 Hodne se stykame a pak zavolas Eri a pribehnou oba.

autor
22. srp 2021

@malanoha Tam se mi nelibi ta zdrobnelina Risa..prijde mi to takove priteplene 😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru