Pálení žáhy. Máte zkušenosti a tip, co Vám zabralo?

zuzamarkova
5. led 2020

Ahojte 🙂 máte nějaká zkušenosti s pálením žáhy v těhotenství? Já v prvním těhotenství zkusila snad všechno a nic nepomohlo. Teď jsem v druhé těhotenství zajistila že je nejlepší obyčejná studená voda. Máte nějaký typ který vám zabíral? 🙂

jjasmina
5. led 2020

Nepít perlivou vodu hlavně.. Osvědčila se mi voda s mátou, studená voda, ředkvičky, mrkev a samozřejmě Rennie pastilky, když bylo nejhuř 🙂

cikitkapb
5. led 2020

Nejíst sladký, a rozpustit jedlou sodu vr vodě a vypít.

zuzamarkova
autor
5. led 2020

Tak pastilky mě zabírají jen na chvíli jen když je cucam. A pak to začne znovu. Jo perlivou už nikdy jednou jsem tu chybu udělala a to byla noc 🙈😁
Že sody ve vodě se mi zvedá žaludek v prvním těhotenství jsem pila jen to na žáhu a teď to do sebe nedostanu

suromana
5. led 2020

Mě pálí žáha snad od 20tt, teď jsem 33tt a je to peklo, nezabírá téměř nic, nejím pečivo, buchty, sušenky, sladkosti, po těch je nejhůř, nic smaženého, jím jen třikrát denně, malé porce, víc nedávám, poslední jídlo tak v šest večer, jinak do dvou nespím, v noci mám pak brutální hlad. Zabírají jen pastilky, na večeři už jen jogurt nebo vařená rýže s mozzarellou a pod.. Nejvíc mě štve, že vadí i syrová zelenina jako paprika, rajče, to mi moc chybí. Na to, že bych měla jíst vyváženou a pestrou stravu, mužů zapomenout, přitom zrovna to bych teď měla jíst. :(

barcachejn
5. led 2020

Me tedy vzdy zabere mleko,ale nesmim na to uz nic jineho pit ani jist jinak se mi to rozjede znovu :/

cikitkapb
5. led 2020

@zuzamarkova A kdybys to rozpustila třeba v čaji? 🤔

tingle
5. led 2020

@suromana Mám to úplně stejně, ale jsem teprve ve 22tt. Nejím pečivo, sladkosti, buchty už vůbec ne. Dostanu do sebe jídlo max třikrát denně a jim nejpozději kolem páté, jinak bych nespala. Jak to strašně pálí. Jinak mě v nejhorším případě pomůže Gaviscon, akorát je mi po něm na zvracení. Což taky úplně často nezvládám teda. Toto těhotenství si fakt užívám, se synem mě to trápilo opravdu až ke konci, zato teď už takhle brzo.

moni_12
5. led 2020

Mně pálí žáha už dlouho, užívala jsem různé léky... A když jsem byla tehotna, lékarka mi predepsala Helicid. Posvěceno i v porodnici, že se může užívat jak v těhotenství, tak při kojení. Byla to moje zachrána.

astyna88
5. led 2020

Ja si hltnu mleka a prejde to,zkus.

zuzamarkova
autor
5. led 2020

@cikitkapb zkusím 🙂

reparador
5. led 2020

@zuzamarkova u me jedine co pomáhalo vymackat čerstvý grep a vypít, okamžitě to pálení přešlo

zdravuska1989
5. led 2020

U mě pomohl gastroftuit, koupíš v dr. Max, tablety ovocné, stojí to do 100kc a mě to teda pomáhá jako jedine, žáha mě pálí úplně po všem 🤦‍♀️

mintovka
4. únor 2021

@zuzamarkova Mně vždycky zatím pomohla soda v tabletách, taky nesnáším tu chuť, když se soda rozmíchá ve vodě, to bych nedokázala polknout. V těch tabletách je to super, rychle zapiješ a necítíš chuť.. Já se s pálením žáhy potýkám tak ob den :-/

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru