Ahoj holky,
Prosím o radu, v tomhle počasí a hlavně v tehu si furt na něco dávat pozor. včera večer jsem to nějak nezvládla a zakopla jsem a spadla jsem na ruce a nohy. Na bříško ani na zadek ne, nic mě nebolí a malou cítím jen jsem byla děsně z toho vystresovana aby vše bylo ok. Řešily jste to někdy ? Doktorce jsem hned ráno volala a říkala ze mám být v klidu když jsem se neprastila do bříška tak se snažím být v klidu :D
Moc děkuji za info 🙂 já malou taky cítím normálně a nic mě nebolí ani tak, tak to řešit nebudu jen jsem se chtěla zeptat a drobet uklidnit, v te situaci jsem nevěděla co dělat 🙂
Já měla v 8tt i autonehodu a s malou se nic nestalo. Doktorka mi říkala, ze ty děti v tom břiše zvládnou mnoho.
Ja som spadla dvakrat- prvykrat hodne v 27tt a zmackla som si brucho, bolo mi spatne a necitila som pohyby tak som sla na pohotovost do Podoli, tlak 90/44 tak si ma nechali na noc. Druhy krat niekedy v 8 mesiaci a len na kolena a ruky a to som neriesila. Urcite je to v poriadku
Spadla jsem v 35...hezky plnou vahou na zadek a jeste jsem na sebe strhla chlapa. Je fakt, ze to nejak vybalancoval a vyhnul se brichu, vsechno bylo OK. Neboj, mimco se pohoupalo ve vode a to je vsechno.
Nestresuj,vzdyt jsi nespadla ani na bricho...me dcera kopla 2x na plavání přímo do břicha (cca 17tt) a vse v pohodě..
Jsem taky.24tt a zrovna vcera jsem utikala pred nasim psem doma do schodu a pekne jsem se natahla 🙂)). Asi jsem si zlomila prostrednicek na prave noze ,mam ho jak bakuli a i krev tekla,nemuzu ani chodit 😀. Spadla jsem taky na holene a ruce a bala jsem se. Poslechla jsem vecer maleho pres angelsounds a uklidnila jsem se. I rano hezky kopal,tak verim,ze je to vse ok,kdyz jsem se nebouchla do briska 🙂
Já jsem v 7 měsici spadla přímo na břicho z kopce a po tom břichu jsem ještě jela několik metrů dolů. Modřiny, brutální škrábanece, ale nic se nestalo. Malý v pohodě.. Takže být vámi se nestresuju
@talala Ahoj a držím palce,ať je vše ok. 🙂 Můj pád stejného druhu ve 32tt také dopadl dobře,ale já už měla opravdu bambuch a radši jsem se jela ukázat. No a nechali jsi mne tam na noc k observaci.Ono totiž nejde jen o mimi,ale spíše je při pádech a to hlavně v posledním trimestru-riziko abrupce placenty,tj.že praskne a můze to být fakt průser.Proto každý žuchnutí ,byť ne úplně na břicho ,by se mělo radši “skouknout”. Jedná se nicméně o doporučení pro třetí trimestr. 🙂
Děkuji Vám všem za info, jsem rada za tolik odpovědi, už jsem trochu klidnější, jelikož jsem spadla ještě dobře a nic mě nebolelo ani nebolí a malou cítím tak budu v klidu, jsem hrozny posera no. 🙂
@talala kazda se bojime ❤
Ja spadla stejne, akorat jsem byla uz kousek dal a v poho. nicmene tady muzes najit uklidneni, at nestresujes, ale jistotu ti da pouze doktor a prohlidka. Jak rika kamaradka sestra na gynekologii "Radeji stokrat plasit, nez to jednou pos..t" ;)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem na kolena a ruce spadla na schodech ve 34tt. Do břicha jsem se neuhodila, malou jsem cítila standardně, tak jsem si vydezinfikovala krvavý dlaně a kolena a neřešila jsem, vše bylo OK. Mimčo je dost chráněný plodovou vodou, a aby se třeba nedejbože utrhla placenta, musela by to být, myslím, jiná rána...